Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Piata Imobiliară, Februarie 2021, in Toronto si imprejurimi

• Vânzările de locuințe în ianuarie 2021 s-au ridicat la 6.928 - în creștere cu peste 50% față de ianuarie 2020. Acest început puternic până în 2021 a inclus creșterea vânzărilor pe toate segmentele majore, inclusiv apartamente în condominiu, atât în orașul Toronto, cât și în regiunile înconjurătoare GTA.

• Noile listări au crescut, de asemenea, de la un an la altul în ianuarie, dar nu la aceeași rată anuală ca și vânzările. Acest lucru înseamnă că condițiile pieței s-au înăsprit comparativ cu ianuarie 2020, rezultând în continuarea creșterii de două cifre a indicelui MLS®Home Price și a prețului mediu de vânzare.

• Prețul mediu de vânzare pentru ianuarie 2021 a crescut cu 15,5 la sută, până la 967.885 USD pe an. MLS® HPI Composite Benchmark a crescut cu 11,9% în aceeași perioadă.

• Creșterea prețurilor a fost determinată de segmentele de piață cu creștere mică, în timp ce prețul mediu al apartamentelor de apartamente a scăzut în Toronto. Cu toate acestea, dacă continuăm să vedem creșterea vânzărilor de apartamente depășește creșterea listelor de apartamente, am putea începe să vedem o creștere reînnoită a prețurilor de apartamente la sfârșitul acestui an.

TREB se așteaptă ca prețul mediu al unei case de revânzare din zona Toronto să urce cu aproximativ 10% în acest an, depășind pentru prima dată marca de 1 milion de dolari.

Oficialii TREB au declarat luni că prognozele se bazează pe vânzări și prețuri puternice la începutul anului, pe rate ale dobânzii scăzute și pe perspectiva unei redresări economice a ocupării forței de muncă.

Având în vedere că imigrația va crește odată cu trecerea anului, noii veniți vor adăuga o cerere suplimentară pentru oferta de locuințe, a declarat Jason Mercer, analistul de piață al TRREB.

„Doar analizând impulsul pe care l-am avut pe baza unei redresări puternice în multe sectoare ale economiei, în special în cele cu venituri peste medie care răspund cererii de locuințe, este logic că cererea de locuințe va rămâne, în general, puternică pe măsură ce trecem în acest an . În plus, veți vedea și o reapariție și în segmentul de apartamente în condominiu ", a declarat Mercer reporterilor în urma unei prezentări pe web.

Dacă nivelurile de vânzări din decembrie și ianuarie continuă pe tot parcursul anului, ceea ce susține prognoza consiliului de 105.000 de vânzări anul acesta, a spus: „Ne așteptăm să vedem listele care cresc puțin, dar nu pe aceeași cale ca și vânzările. Vom vedea 160.000 de proprietati de vinzare noi în 2021 ”.

O piață de case decomandate în creștere, în special în cele 905 de zone din afara orașului, a dus la cresterea numarului de proprietati vindute pe piața imobiliară in perioada de iarnă tradițional liniștită. În afara Toronto, prețurile caselor decomandate GTA au crescut cu 36,6 la sută, până la aproximativ 1,3 milioane de dolari în medie. În interiorul granițelor orașului Toronto, prețurile au crescut cu 16% mai modest, până la o medie de aproape 1,6 milioane de dolari.

Apartamentele mai mici, cu mare atracție pentru investitori, au ajutat cele 905 de zone din afara orașului să domine piața de apartamente din regiunea Toronto în 2020, o tendință care se așteaptă să continue în 2021, a declarat Shaun Hildebrand, președintele firmei de cercetare a pieței Urbanation.

Anul trecut a fost pentru prima dată când condominioanele din zona 905 au eclipsat vânzările înainte de inceperrea constructiei în orașul Toronto, cu o cotă de 51% din cele 18.247 de unități vândute. Numărul total al vânzărilor de lansări noi a fost cu 28% sub vânzările din 2019, potrivit unui raport de sfârșit de an publicat luni.

În orașul Toronto, companiile de constructii au inceput sa vinda apartamente mai mari - 706 mp în medie, comparativ cu 676 mp în anul precedent. Dar pe piețele 905, apartamentele au scăzut la 688 mp, comparativ cu 715 mp. ft. anul precedent.

Aceasta este parțial o indicație a puterii de cumparare de pe piata..
Proiectele care au in vedere investitorii ca principali cumparatori, tind să fie mai mici. Unsprezece dintre primele 20 de lansări construcii de apartamente de anul trecut au avut loc în anii 905, cu unul în apropierea metroului Vaughan Metropolitan Center, care vinde unități mai mici de 600 de metri pătrați în medie.

Liliana Usvat Agent Imobiliar Homelife Eagle Realty Inc Brokerage.
www.lilianausvat.com
lilianausvat@Yahoo.com|
Tel 416-708-7454






Liliana Usvat     2/11/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian