Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sketch with animals and other stories - nouă carte de povești pentru copii a pictoriței și poetei Eva Halus din Montreal

Schiță cu animale și alte povești, (Sketch with animals and other stories), apărută la Editura Hyegrafix din Ville St. Laurent la sfârșitul lui decembrie 2020 este cea de-a doua carte de povești pentru copii de toate vârstele publicată de pictorița-poetă, Eva Halus, după ce în luna mai a aceluiași an a publicat prima carte de povești pentru copii, în franceză, Voyage, la Editura Le Premier Chance din Lanaudière.

Poveștile sunt însoțite de ilustrații lucrate pe ordinator de autoare, dintre care multe au la bază picturi sau fotografii realizate de ea. În această carte, protagoniștii sunt animalele, multe domesticate de către om și întruchipează persoanje cu diferite trăsături umanizate, care se întrevăd din atitudinile și acțiunile lor și din dialogurile pe care le poartă între ele. Astfel veți întâlni în povești un măgar de tracțiune , care cu toate că a lucrat din greu toată viața, a rămas încă un idealist, un purceluș foarte inteligent, dar un pic deranjant, și un cal de curse care este mai presus de ei prin performanța sa sportivă și îngrijirea meticuloasă și traiul bun pe care i le oferă stăpânul său în schimb. Cu această poveste care vorbește despre ``Cealaltă lume/ The Other-Side``, și despre libertatea nutrită atât de măgar cât și de purceluș se deschide pleiada de povești în care puteți întâlni pe rând, păsări de curte, câinele și pisica-cei mai buni prieteni ai omului, dar și veverițe, așa cum se întâlnesc la Montreal, o știucă și un pescar, un vulture și un cărăbuș și o fetiță care aleargă după un fluture și o albină, surprinzând dialogul dintre ele. În toate aceste povești există o povață, o pildă, sau ceva de învățat, și acest lucru le aseamănă cu fabulele lui La Fontaine.

Titlul cărții este dat, de fapt, de ultima poveste, care este o scurtă schiță, frugală, ca și cum poeta-autoare s-ar fi grăbit să contureze pentru o ultimă dată din condei toate aceste animale-personaje din povești , care se întâlnesc la o adunare, un Forum. Dezlegarea o veți întâlni citind această carte.
Un alt substrat interesant de sesizat despre carte este că ea a fost scrisă în anul 2020, când pandemia Covid a obligat-o pe Eva H să își modifice practica de lucru și să lucreze mai mult în aer liber, făcând sesiuni de fotografie artistică în parcurile și pădurile din Côte-des-Neiges, cartierul în care locuiește. Astfel, multe din ilustrații sunt lucrate după aceste poze. Iar cartea a luat naștere în izolare, când autoarea a simțit nevoia să inventeze niște personaje care să-i „țină de urât”. Astfel au apărut dialoguri pe alocuri hazlii, iar altele filozofice și caracterele cărora le-a dat o viață plină de farmec.

Cartea este scrisă pentru copii de toate vârstele, ( de la cei care au învâțat să citească în engleză și mai sus), dar poate constitui o lectură interesantă și pentru adulții care vor să se relaxeze cu o carte și care o pot aprecia chiar mai bine, fiind plină de metafore, imagini și dialoguri surprinzătoare.
Cartea va fi lansată pe una din platformele de comunicare Google sau ZOOM.

Pentru mai multe informații sau pentru a comanda cartea, scrieți un e-mail la:
eva_halus@yahoo.com


** vezi coperta cărtii la rubrica evenimnte cultuale a Observatorului






Observator     1/22/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian