Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Vața de freelancer

Salutare și bine v-am regăsit, oameni faini din comunitatea Viața de Freelancer.

Anul trecut pe vremea aceasta ne planificam escapada în tările calde și abia așteptam să plecăm. Acum însă, chiar dacă dorul de ducă este unul imens, stăm cuminți acasă și planificăm posibile scenarii de lucru pentru anul viitor. Nu mai facem previziuni financiare foarte stricte, cel puțin nu acum, însă explorăm câteva ipoteze despre cum va arăta economia lumii anul viitor, care sunt țările care își vor reveni mai rapid și mai ușor, atât din criza sanitaro-epidemiologică, cât și cea economică.
Care sunt domeniile și sectoarele economice care o vor crește anul viitor sau măcar se vor menține constante, unde suntem noi în tot acest ecosistem global și cum putem aduce plus valoare cât mai targetat. Sigur, nu avem nicio certitudine că previziunile specialiștilor se vor adeveri, dar măcar avem mai multe potențiale direcții la care să ne adaptăm din mers, în loc să stăm să așteptăm ce se va mai întâmpla.
Freelancerii se pot considera puțin mai norocoși, mai ales în vremurile actuale. Cel puțin noi, chiar ne-am simțit cât de cât norocoși că nu a trebuit să plătim chiria unui birou sau salariile angajaților, a trebuit doar să reducem cât de mult am putut din costurile operaționale și să sperăm că nu va trebui să intrăm foarte tare în banii de zile negre. Strategie care ne-a ajutat să trecem cu bine peste primele luni de pandemie și să ne dea speranța că o să fie bine.
Tot într-o notă optimistă, în septembrie a fost lansat studiul Freelance Forward 2020, sponsorizat de Upwork, care are niște date interesante despre piața de freelance din SUA. Poate o să ziceți că nu sunt relevante, că nu se aplică și la noi și că nu ne interesează ce se întâmplă peste ocean. Am vrea doar să vă reamintim că freelancingul s-a născut acolo, iar piața lor este cam cu 10 ani înaintea noastră și ea dă tonul în continuare. Pe scurt, pentru cei care nu au timp să citească tot studiul, un foarte scurt rezumat mai jos:
• 65% dintre freelanceri spun că numărul orelor lucrate de la debutul pandemiei a rămas la fel sau a crescut.
• 58% dintre angajații care au început să lucreze de la distanță din cauza COVID-19 iau în calcul posibilitatea să devină freelanceri în viitor. În plus, 12% din forța de muncă din SUA a început să lucreze pe cont propriu pentru prima dată în timpul pandemiei.
• Freelancerii au raportat un impact negativ mai scăzut în contextul pandemiei în comparație cu non-freelancerii asupra bunăstării, stilului de viață, a sănătății mintale și a finanțelor lor.
• 75% dintre cei care au renunțat la un job pentru a lucra independent, declară câștiguri similare sau chiar mai mari decât atunci când aveau un angajator.
• Contribuția freelancerilor la PIB-ul țării a crescut cu 22% față de 2019.
• În medie, freelancerii și-au petrecut 25% din timpul lor de lucru pentru activități referitoare la business, 23% pentru sarcini administrative și 52% pentru munca propriu-zisă pentru clienți.
• 47% dintre freelanceri consideră freelancing-ul o alegere pe termen lung în carieră.
• 86% dintre freelanceri afirmă că the best is yet to come în piața de freelancing. 💙
Au mai rămas 72 de zile din acest an. Probabil că mulți din jurul nostru abia așteaptă să treacă 2020 care nu a fost unul ușor pentru nimeni. Însă rămâne întrebarea: credeți că de la 1 ianuarie se va schimba radical ceva, ne va lovi un miracol și va dispărea virusul ca prin minune?! Bineînțeles că nu. Și atunci de ce să ne alimentăm așteptări nerealiste? De ce să așteptăm ziua de luni sau 1 ianuarie pentru a acționa și pentru a face ceva?
Azi poate fi ziua cea mare în care faceți ceva ce v-ați propus demult, dar ați tot amânat la nesfârșit. Fie că e vorba de business, pasiuni sau viață personală. De luni sau de la 1 ianuarie nu se va schimba nimic dacă nu vă schimbați voi mindset-ul și nu vă faceți un plan de bătaie pe care să-l puneți în aplicare cât mai curând. Faceți o strategie pentru a găsi noi clienți din alte țări sau din alte domenii, căutați noi modalități de a vă diversifica sursele de venit, începeți să învățați limba japoneză sau un nou skill, scăpați de un obicei prost, apucați-vă de alergat sau de sport. The time is now, nu de la 1 ianuarie. Pe acest subiect am găsit la Andra Zaharia un ghid super bine documentat despre procesul de luare a deciziilor pentru a face alegeri dificile.
Această pandemie ne-a arătat tuturor în ce lume fragilă trăim și sperăm că ne-a învățat să ne bucurăm mai mult de prezent și de ceea ce avem. Cine știe ce surprize ne rezervă viitorul? :)
Stay safe și aveți mare grijă de voi!

Îmbrățișări,
Claudiu și Echipa Viața de Freelancer











Claudiu și Echipa Viața de Freelancer    10/20/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian