Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Omul stăpânește și transformă natura…


Nimeni să nu se înșele pe sine. Dacă'ntre voi i se pare cuiva
că-i înțelept în veacul acesta, să se facă nebun ca să devină
înțelept./Că înțelepciunea lumii acesteia nebunie este în fața
lui Dumnezeu; pentru că scris este: Cel ce-i prinde pe cei
înțelepți în viclenia lor./Și iarăși: Domnul cunoaște gândurile
înțelepților, că sunt deșarte. (I Corinteni 3,18-20,BVA)

Chiar și propria natură, prin operații fizice, chimice, biologice, biochimice, psihice, sociale,culturale, spirituale etc până va ajunge omul ( dacă nu cumva a ajuns deja!) un aparat digestiv, cu o gură mare, înfulecând cu nesaț din pomul cunoștinței binelui și răului, și un aparat excretor, deversând deseuri materiale, psihice, sociale, filozofice, ideologice,politice,spitituale etc. Aceasta este întelepciunea omenească și acestea sunt efectele ei. Deranjamentele digestive au devenit cronice. Cancerul de colon e în fază de metastază. Înțelepciunea omenească zice că va găsi soluții, cu ajutorul multor filantropi…Ṣi aceste noi soluții, - ca toate celelalte de până acum- tot nebunie sunt în fața lui Dumnezeu.

Soluția există de aproape două mii de ani: pomul vieții veșnice, Iisus Hristos.

Și le-a zis Iisus: „Adevăr, adevăr vă spun: Dacă nu veți mânca Trupul Fiului Omului și nu veți bea Sângele Lui, nu veți avea viață întru voi./Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi./Căci Trupul Meu este adevărată mâncare și Sângele Meu adevărată băutură./Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el./Așa cum Tatăl Cel-Viu M'a trimis pe Mine și Eu viez prin Tatăl, tot astfel cel ce Mă mănâncă pe Mine va via prin Mine./Aceasta este Pâinea Care S'a pogorât din cer; nu ca a părinților voștri care au mâncat mană și au murit: cel ce va mânca Pâinea aceasta, viu va fi în veac“. (Ioan 6,53-58,BVA)

Nebunia înțelepciunii omenești l-a îndepărtat pe om de Pâinea Care S'a pogorât din cer și mănâncă din cele trecătoare, degradabile, și odată cu acestea moartea, nu numai cea biologică, ci și cea veșnică, conștientă, permanent chinuitoare.

“ Ṣi da, pe lumea asta există 4 activități majore: munca,lupta,distracția, odihna. Ṣi, evident, toate depind drastic de starea de sănătate, e evident pentru oricine și de bun simț. Dar…lumea asta e totul? Sau măcar cea mai importantă? Sănătatea e suprema valoare?

E un mijloc evident către cele 4, nu un scop în sine, dar…Chiar nu se percep altele superioare ei? “ Corpore sano”? și …atât? Până și acei păgâni spuneau de “ mens sana” măcar…

Așa judecăm noi , creștinii, după 70 de ani de democrație masonică și 40 de ani de socialism ( comunism): trupește și lumește, identic cu frații occidentali pe care îi copiem și admirăm atât în continuare.
Drept urmare, iară o explicație esențială a opțiunii multora,- de la vladică la opincă!-pentru sănătate în dauna libertății sociale, culturale, economice și religioase.

Vom fi sclavi și vom trăi ( oarecum) sănătoși ( sperăm din tot sufletul).
Dar…pactul acesta cu diavolul va costa enorm pe cei ce îl fac, cu știință sau cu neștiință, cu voie sau fără voie. Se va pierde și iluzia sănătății, și sănătatea însăși, pe lângă celelalte.Să ne ferească Dumnezeu!” (prDCB)

Ce-i de făcut?

Creștinii, care n-au mai gustat din pomul vieții veșnice de la botez, dacă nu i-a învins definitiv mândria și nebunia înțelepciunii omenești, ar trebui să alerge urgent la pom, să guste din El, după ce-și vor fi cunoscut (și recunoscut) în detaliu păcatele, printr-o cercetare a sufletului de mână cu Hristos. Cât mai este timp și nu a încetat jertfa nesângeroasă pe altarele bisericilor.

Înainte de a-Ṣi da duhul,Iisus a strigat pe cruce:” Eli, Eli, lama sabahtani? Adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M'ai părăsit?“ (Matei 27,46 BVA) Este și ecoul în sens invers al strigătului omenirii la sfârșitul timpului: Dumnezeul Nostru, Dumnezeul Nostru, de ce ne-ai părăsit?

Dar, oare, cine pe Cine a părăsit?







Nicușor Gliga    8/20/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian