Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Toronto si imprejurimi - Piata Imobiliara August 2020

Piata Imobiliara August 2020
Statisticile actuale din Toronto MLS® indică un preț mediu al unei locuințe de $1.050.978 în ultimele 28 de zile. În prezent, datele privind locuințele din Toronto arată că o casă sta pe piata in medie 15 zile.

TORONTO - Iulie a fost o lună record pentru vânzările imobiliare din Toronto,
vânzările de locuințe existente în zona Greater Toronto au crescut cu 29,5% față de iulie 2019, atingând un nou nivel maxim pentru aceasta luna.
Prețurile medii ale locuințelor sunt, de asemenea, în creștere cu 16,9% față de un an în urmă.

TRREB spune că casele detasate de tip town house si semi detasate, în special în afara centrului din centrul orașului, au condus tendința ascendentă, prețurile globale crescând cel mai mult în Durham, Orangeville și partea de sud a zonei Simcoe.

Președintele TREB, Lisa Patel, a declarat că există dovezi ca piața internă se întărește – cumpărătorii sint la concurență, deoarece casele sunt vândute mai repede decât se adaugă noi listări pe piață.
TRREB spune că creșterea prețurilor a fost cea mai puternică pentru de case in comparatie cu apartamentele, în special în orașul Toronto. În ciuda condițiilor economice piata de apartamente, a consemnat o creștere prețurilor de la an la an.
Totalul listărilor noi a crescut, de asemenea, puternic de la un an la an cu 24,7%, cu toate acestea, această rată de creștere anuală a fost mai mică decât cea a vânzărilor, ceea ce înseamnă că condițiile de piață s-au înasprit în medie față de iulie 2019. În plus, listările active la la sfârșitul lunii iulie au scăzut cu 16,3%.
Activitatea de vânzare a fost extrem de puternică pentru prima lună completă de vară. În mod normal, vânzările scad în iulie în raport cu luna iunie, deoarece mai multe familii pleacau in vacanța, în special cele cu copii.
Anul acesta a fost diferit, iar cererea redusă din cauza pandemiei COVID-19 din aprilie și mai a fost compensata in lunile de vară, deoarece redresarea economică comparativ cu lunile anterioare si etapa 3 de redeschidere a economiei. În plus, mai puține persoane călătoresc, ceea ce s-a tradus probabil în mai multe tranzacții vinzari imobiliare.

Majoritatea caselor vândute în iulie au fost case detașate (5.633) și apartamente (2.423), dar TRREB a menționat că mai este nevoie de sprijin din partea guvernului pentru a construi mai multe locuințe de tip townhouse si apartemente la preturi mai scazute.

Există aproximativ 640.000 de studenți internaționali în Canada - peste 50% dintre ei sunt rezidenti chinezi și indieni care constituie o parte semnificativă a pieței de închirieri din cele mai mari orașe din Canada Toronto si Vancuver. Într-un sezon tipic de vară, sint zeci de mii de noi studenți străini, imigranți deținători de viza canadiena și rezidenți nepermanenți care caută muncă ajung în Canada, care caută un fel de locuință, fie pentru închiriere, fie pentru a cumpăra o locuinta.

Însă, călătoriile internaționale sint oprite; agenții imobiliari spun că lipsa modelului obișnuit de imigrare și călătorie începe să aibă un impact vizibil pe piețele de locuințe din Toronto și Vancouver. În special, numarul de apartamente vacante creste pe piețele de închiriere din centrul orașului, reducând prețurile, în timp ce casele de lux care atrag de obicei investitori străini bogați sint mai putin vândute ducând la scăderea prețurilor sau, în unele cazuri, la vânzări comandate de instanță.

Incicatorii economici

Creșterea PIB reală primul trimestru 2020 -8,2%
Creșterea ocupării forței de muncă din Toronto mai 2020 -12,9%
Rata șomajului din Toronto mai 2020 13.6%
Inflație (Yr./Yr. Creșterea IPC) mai 2020 (0.7%)
Rata peste noapte a Băncii Canada Canada 0.25%
Rata primă iunie 2020 – 2.45%

Corporația canadiană pentru credite ipotecare și locuințe (CMHC) a anunțat că extinde Programul de achiziție a ipotecilor asigurate, la 150 de miliarde de dolari de fonduri ipotecare asigurate pentru a sprijini în continuare economia canadiană în acest timp fără precedent.

Agenția finanțată din taxele pe care le platim ca si contribuabili, care susține marea majoritate a pieței imobiliare din Canada prin asigurarea împrumuturilor care le finanțează, a anunțat anterior că este dispusă să acorde împrumuturi în valoare de până la 50 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, CMHC a declarat, programul său de cumpărare de credite ipotecare este extins la 150 de miliarde de dolari. Această acțiune va asigura că băncile au mai mulți bani pentru împrumuturi în contextul crizei COVID-19.

.............................................
Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc Brokerage
Tel 416-708-7454
www.lilianausvat.com





Liliana Usvat    8/7/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian