Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă cu pianista Carmen Ungureanu - Kiss

Carmen DÖNN: Deși mulți artiști în aceasta perioadă au o situație mai specială pianista Corina Ungureanu-Kiss ne mărturisește că „muzica nu ne părăsește niciodată”. De aceea dorim să știm cum își petrece timpul o artistă în perioada crizei - CORONA?

Corina UNGUREANU-KISS: Pentru mine aceasta perioadă „de liniște” să o numesc așa, îmi dă dintr-odată șansa să descopăr și să studiez alți compozitori mai puțin cunoscuți cu structurile lor patriarhale în lumea muzicii clasice ca: F. Kiel sau M. Syzmanowska și să-mi dezvolt tot mai mult orizontul muzical.

Carmen DÖNN: Să înțeleg că standurile concertelor și a ideilor de programe trebuie să se schimbe?

Corina UNGUREANU-KISS: Îmi doresc ca cei din organizare să învețe din această perioadă și să aducă noi programe și idei în lumea muzicală, nu să vorbească despre „gingășia crizei”, sau să aducă videouri mixate de solidaritate la rampă.

Carmen DÖNN: Există mulți artiști în toate domeniile care își fac griji pe plan financiar datorită anulărilor concertelor, sau a spectacolelor. Credeți că există idei cu privire la modul de a arăta solidaritate între artiști, sau trebuie să încerce fiecare să se descurce singur în această criză?

Corina UNGUREANU-KISS: Desigur este nevoie de acțiune, care cum se știe deja, în toată lumea s-a făcut câte ceva: ori s-a dat un ajutor mic dintr-un fond de solidaritate, sau artiștii au primit un anumit procentaj din salariu – unii chiar mai primesc încă, ceea ce nu știu dacă e chiar corect având în vedere că foarte multe orchestre mari din lume sunt în șomaj până la un nou ordin artistic.
Cred că fiecare artist trebuie să încerce singur să treacă peste această criză, iar după aceasta sunt sigura că lucrurile se vor mai “sorta” din diferite puncte de vedere.

Carmen DÖNN: Și anume?

Corina UNGUREANU-KISS: Nu pot să dau exemple exacte la ora actuală, dar mă gândesc că se va termina cu acest comerț de artiști din est care vin în străinătate pe onorarii mici, iar invazia de Facultăți de muzică (unde nu toți studenții își au loculul pentru a putea fi numiți artiști) se vor desființa; sau chiar și teatrele, orchestrele simfonice și operele care nu mai pot fi susținute financiar numai pentru un concert sau o opera pe săptămână, angajații având timp pentru mai multe „joburi” iar calitatea lor a scăzut vizibil în ultimii ani.

Carmen DÖNN: Când credeți că se va ieși din criză?

Corina UNGUREANU-KISS: Este prea devreme pentru a estima o dată anume, dar în ciuda acestei situații dificile eu personal încerc să rămân pozitivă știind că muzica nu ne părăsește niciodată și că ea va continua într-un fel sau altul.

---------------------

Carmen DÖNN
Germania 2020.

















Carmne Donn    8/2/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian