Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Agenții imobiliari din Toronto si GTA intermediaza vinzari cumparari si inchirieri de proprietati si in timpul pandemiei COVID-19.

Cum se procedeaza la vinzarile de case?

Trebuie să tratați experiența vizitarii de case si apartamente „ca și cum casa ati vizita un muzeu”. Toată lumea poartă măști și mănuși și nimeni nu atinge nimic.

Date statistice

La o lună după ce Toronto Regional Real Estate Board (TRREB) a publicat raportul din aprilie pe piața locuințelor din zona Greater Toronto, care a arătat o scădere fără precedent a vânzărilor, raportul din mai arată o creștere a activității, deoarece grijile pentru pandemia COVID-19 încep să scade printre cumpărători. Cel mai recent raport TRREB arată cresteri semnificative în ceea ce privește numărul de vânzări din mai, fata de luna precedenta. Compararea pietei cu cea din anul trecut arata că activitatea pe piață este încă mult sub ceea ce se vindea în 2019.

În mai 2020 au fost înregistrate un număr de 4.606 vânzări, o scădere substanțială de 53,7% măsurată an de an față de cele 9.950 de vânzări înregistrate în aceeași perioadă din 2019.

Măsurată cu luna precedenta, vânzările au crescut cu 55,2%.

În timp ce preocupările de sănătate publică și economice din jurul COVID-19 continuă să afecteze piața locuințelor, rezultatul vânzărilor din mai a reprezentat o îmbunătățire semnificativă față de aprilie.

TRREB a lansat rezultatele sondajului actualizat asupra intențiilor consumatorilor în luna mai, ceea ce a indicat că 27% din familiile din GTA ar dori să achiziționeze o casă pe parcursul anului următor. Cu condiția să vedem în continuare o redeschidere treptată a economiei, este foarte posibil ca vânzările de locuințe să se îmbunătățească în următoarele luni ”, se arată într-un comunicat al președintelui TRREB, Michael Collins.

Declinul atât al ofertei, cât și al cererii, precum și al unei pandemii globale au avut un impact redus asupra prețurilor caselor.

În ciuda acestor factori, prețul mediu de vânzare pentru toate tipurile de case combinate a crescut cu 3% luna trecută față de luna mai 2019. Prețul mediu al unei case GTA se află acum la 863.599 USD.

„Odată cu vânzările de locuințe și listările noi care continuă să se înregistreze scaderi, condițiile pieței au rămas echilibrate. Acest echilibru a fost evidențiat de creșterea prețurilor medii de la an la an, ușor peste obiectivul de inflație al Băncii Canadei pe termen lung.

Dacă condițiile actuale ale pieței sunt menținute în timpul redeschiderii treptate a economiei GTA, un ritm moderat de creștere a prețurilor de la an la an ar putea continua, pe măsură ce trecem prin lunile de primăvară și vară, se arată într-un comunicat al lui Jason Mercer, șeful TRREB Analist de piață

Pandemia și derularea economică asociată au fost un dus rece pe piața închirierii de apartamente, cu scăderi preconizate de la an la an la tranzacțiile de închiriere de apartamente cu o camera și două camerre înregistrate în mai. Tranzacțiile de închiriere la apartamente cu o camera au scăzut cu 30,8%, iar tranzacțiile la apartamente cu două camere (dormitoare) au scăzut cu 26,7%. Aceste modificări urmează aceleași tendințe ca vânzările de case.

Cu 1.290 de tranzacții de închiriere de apartamente cu o camera înregistrate, luna mai reprezintă o crestere fata de cele 754 înregistrate în aprilie, în timp ce tranzacțiile de închiriere de apartemente cu două camere (dormitoare) au crescut de la 489 la 820 în aceeași perioadă. Chiriile medii pentru închirierile de apartamente cu un dormitor au scăzut cu 5,1% la o valoare de 2.086 dolari, în timp ce chiriile pentru apartamente cu două dormitoare au scăzut cu 5,6% la 2,740 dolari.

Cit mai dureaza starea de urgenta

După ce a dezbătut problema timp de câteva ore, guvernul Ontario a votat extinderea stării de urgență între 9 și 30 iunie, pe baza sfaturilor oficialilor din domeniul sănătății.

În declarația de urgență sunt incluse ordinele de urgență care permit provinciei să controleze ce întreprinderi trebuie să rămână închise și să interzică în continuare întrunirile sociale a mai mult de cinci persoane care nu sunt din aceeași gospodărie.

Guvernul insistă că extinderea stării de urgență a provinciei nu înseamnă că redeschiderea provinciei va fi suspendată. Oficialii din domeniul sănătății lucrează la opțiunea unui model regional pentru redeschiderea economiei.


..........................................................................

Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc. Brokerage
www.lilianausvat.com
Tel 416-708-7454






Liliana Usvat     6/6/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian