Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


DECLARAȚIA GUVERNULUI ROMÂNIEI CA URMARE A PRIMIRII DE CĂTRE ROMÂNIA A INVITAȚIEI DE ADERARE LA NATO

DECLARAȚIA
GUVERNULUI ROMÂNIEI
CA URMARE A PRIMIRII DE CĂTRE ROMÂNIA A INVITAȚIEI DE ADERARE LA NATO

Guvernul României a primit cu satisfacție decizia adoptată astăzi de către șefii de state și guverne din țările membre ale Alianței Nord-Atlantice de a invita România să înceapă negocierile de aderare la NATO.
Această decizie confirmă aprecierea de către partenerii din Alianță a progreselor importante obținute de țara noastră în ultimii doi ani în planul reformelor economice, instituționale, a reformei armatei și consolidării capacității noastre de acțiune solidară cu Alianța Nord-Atlantică.
Guvernul României consideră că decizia de astăzi este împlinirea unui efort național continuu, o încununare a largului consens național pentru aderarea la Alianța Nord-Atlantică.
Invitarea României să adere la Alianța Nord-Atlantică este totodată rezultatul acțiunilor hotărâte și dinamice ale Guvernului României, în ultimii doi ani, pentru consolidarea candidaturii României la aderare, pentru readucerea țării noastre în prima linie în procesul de evaluare a noii extinderi a Alianței.
La acest rezultat a contribuit urmărirea consecventă, cu maximă seriozitate de către Guvern a obiectivelor stabilite în Agenda pentru Reformă, cuprinsă în Programul de măsuri pentru accelerarea pregătirii României pentru aderarea la NATO, prezentat ca document politic de Primul Ministru în Parlament, în aprilie 2002. De asemenea seriozitatea urmăririi obiectivelor planificate de Guvernul României prin Planul National de Aderare, apreciat de partenerii din Alianță, și care a demonstrat seriozitatea, capacitatea de mobilizare pentru reformă, coerența instituțională pentru accelerarea pregătirilor de aderare.
Este totodată un rezultat al acțiunilor inițiate și urmărite cu eficiență de Guvern pe baza Strategiei Naționale pentru promovarea candidaturii de aderare la NATO, demersurile în plan extern și inițiativele Guvernului României pentru susținerea procesului de lărgire a Alianței, acțiunea desfășurată împreună cu reprezentanți ai altor instituții ale statului, ai Parlamentului, societății civile.
Activitatea dinamică în relația cu partenerii din Alianța Nord Atlantică și Uniunea Europeană în ultimii doi ani, proiectele comune cu aceștia și dialogul substanțial pe probleme semnificative ale agendei Alianței, concretizate în cursul a peste 100 de acțiuni și întâlniri de lucru în plan bilateral și multilateral la nivelul Primului Ministru, ca și activitatea intensă în plan diplomatic și al contactelor externe pe linie militară, au consolidat profilul și credibilitatea candidaturii României de a adera la NATO.
Decizia de la Praga este și un rezultat al conduitei consecvente a României în ultimii 10 ani în susținerea obiectivelor NATO, în susținerea acțiunilor Alianței. România a demonstrat continuu că este un aliat de încredere în confruntarea cu amenințările neconvenționale, în lupta contra terorismului internațional.
Decizia de astăzi recunoaște eforturile armatei române de a se perfecționa și moderniza și de a reprezenta cu mândrie și curaj România în misiunile pe care militarii români le îndeplinesc alături de Aliați.
Guvernul României își exprimă hotărârea de a continua pregătirile pentru aderarea efectivă a țării noastre la Alianță, pentru consolidarea stabilitatii instituțiilor democratice, întărirea legalității și economiei de piață funcțională, finalizarea într-un ritm susținut a modernizării armatei.
Eforturile pentru aderarea deplină în Alianță nu se opresc la momentul Praga. Guvernul este decis să acționeze cu o nouă dinamică în plan extern pentru asigurarea succesului ratificării protocolului de aderare de către statele aliate în cursul anului viitor.
De asemenea, Guvernul României va urmări cu consecvență aplicarea și monitorizarea angajamentelor, preluarea standardelor NATO în plan legislativ și instituțional, în modul de pregătire a resurselor umane și planificării resurselor financiare necesare exercitării calității de membru al Alianței.
Guvernul României reafirmă hotărârea sa de a consolida pregătirea țării noastre pentru participarea solidară la misiunile Alianței Nord-Atlantice și implicarea efectivă a României în creșterea rolului NATO ca principal pivot de securitate al spațiului euro-atlantic. De asemenea, Guvernul României reafirmă decizia sa de a contribui la consolidarea rolului NATO în întărirea securității în plan internațional și promovarea în continuare a valorilor euro-atlantice la care țara noastră a aderat cu toată convingerea.
Guvernul României își exprimă recunoștința pentru această decizie istorică tuturor membrilor Alianței Nord-Atlantice, partenerului nostru strategic, Statele Unite, viziunii președintelui american, George Bush, privind extinderea robustă a Alianței de la Marea Baltică la Marea Neagră, partenerilor noștri europeni, de care ne leagă destinul nostru comun, ca viitori membri ai Europei Unite.






M.P.    11/22/2002


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian