Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Panopticum : Pandemia - Fatalitate sau conspiratie ?

Până acum plaga mondială COVID-19 a molipsit aproape 1.500.000 de oameni, dintre care circa 100 .000 au decedat, iar graficele ce prezintă evoluția pandemiei, publicate continuu de Universitatea Johns Hopkins, nu arată ─ cu o excepție ─ nici cea mai mică tendință de aplatizare, necum de regres.

Simultan 80% din populatia USA și aproape jumătate din populația globului sunt supuse unor măsuri asemănătoare cu arestul la domiciliu în vreme ce activitățile industriale, comerciale și financiare reduse la minimum peste tot în lume, au stagnat complet în țări grav lovite ca Italia și Spania. Excepție face doar China─ o dictatură comunistă și sursa pandemiei ─ pe veridicitatea comunicatelor căreia numai naivii pun bază.
Cauza este virusul corona, nemaivăzut înainte și denumit SARS-COV-2 de WHO (Organizația Mondială de Sănătate). Virusurile sunt entități microscopice de material genetic învelite în proteine ce dăinuiesc la granița dintre fință și neființă și ca atare nu pot fi distruse de antibiotice.
Ca să prindă viață virusurile au nevoie de o gazdă.
Pericolul îl prezintă învelișul lor de protein, care le permit să se atașeze și să patrundă prin stratul de proteine ce acoperă celule vii, sănătoase din gâtul, plămânii și intestinele umane.
Ocupând o celulă, virusul își descarcă materialul genetic și o silește să fabrice copii identice lui. Înainte de a sucomba, gazda multiplică de mii de ori virusul agresor și reacția continuă exponențial, de la o gazdă la alta, lăsând în urmă un număr crescând de celule decedate și un număr mereu crescând de viruși.
Dacă de exemplu plămânii victimei sunt cei atacați, aceștia se inflamează inundați cu fluid și în cazurile grave pacienții mor de insuficiență respiratorie. SARS-COV-2 fiind nou nu există încă tratamente specifice de combatere a infecției, nici vaccinuri și nimeni dintre noi nu este imun. De altfel imunitatea față de virusuri este relativă, acestea putându-și schimba în timpul atacului identitatea genetică prin mutații.

Este notoriu că epicentrul flagelului a fost Wuhan, capitala provinciei Hubei din China.
Ceea ce însă face subiectul unor dispute, este unde exact s-a născut virusul și când și cum a trecut de la animale la oameni. Aceasta fiindcă până la apariția lui SARS-COV-2 se cunoșteau doar șase virusuri corona capabile să infecteze mamifere și păsări. Patru provoacă oamenilor simptome asemănătoare cu o gripă ușoară, iar alte două ─ SARS, faimos pentru epidemia mondială din 2004 și MERS, comun printre cămile ─ deși mortale, sunt mai puțin virulente.

Întâmplarea face ca în urmă cu niște ani statul chinez să fi înființat la Wuhan, folosind echipament made in USA și cu ajutorul specialiștilor americani, un laborator din categoria ”biosafety level 4”, destinat studiului virusurilor patogene, cum nu există decât cinci în lume. De asemenea se știe că cea mai apropiată rudă a lui SARS-COV-2, este un virus descoperit în 2013 la liliecii ce populează o peșteră din provincia chineză Yunan. Simpatizanții Chinei printre politicienii nord-americani inclusiv Justin Trudeau, oamenii de stiință a caror cercetări depind bănește de ei, investorii îmbogățiți de afacerile cu chinezii și media de stânga susțin vehement că erupția lui SARS-COV-2 la Wuhan este pură coincidență.

Ar putea fi adevărat, dacă televiziunea italiană nu ar fi difuzat la 16 noiembrie 2015, în cadrul emisiunii TGR Leonardo, sub semnătura ziariștilor Maurizio Menicucci și Beppe Serra, știrea că cercetătorii chinezi au grefat o proteină de la lilieci pe virusul SARS recoltat de la șoareci, producând ─ chipurile pentru studii de profilaxie─ un supervirus vătămător omului. În plus, expertul sinolog Steven Mosher, președinte al Institutului Pentru Cercetarea Populației din Front Royal, Virginia, a publicat, la 22 februarie 2020 în New York Post, rezultatul investigațiilor sale referiroare la originea lui SARS-COV-2, conchizând că acesta a fost creat în laboratorul din Wuhan ca armă biologică și datorită neglijenței ar fi scăpat de sub control. Nonsens spune Dr.James LeDuc, directorul lui Galveston Națonal Laboratory din Texas. LeDuc și colegii săi virologi au cooperat șase ani cu chinezii din Wuhan, ajutându-i să-și construiască laboratorul și să elaboreze măsurile de siguranță necesare. El garantează că acolo nu a putut să se producă o inadvertență. Rămâne deci numai posibilitatea răspândirii intenționate a flagelului. Semnificativă este o alt㠓coincidență”, transferul la Wuhan în ianuarie 2020, când încă nimeni nu vorbea de epidemie, a generalului maior Chen Wei, specialista armatei chineze în razboi biologic.

Ca armă de luptă SARS-COV-2 este net superior dronilor, ultimul strigăt în arsenalul militar american.
Distruge selectiv persoanele ce nu fac parte din forța de muncă; lasa intacte clădirile și infrastructura și manipulat psihologic produce efectul unui asediu, ruinând economia națiunilor țintă fără să fie nevoie de defășurarea unor mari și costisitoare unități militare și mai ales se înmulțește singur și continuă lupta fără cheltuială din bugetul beligerantului agresor.

Imaginați-vă câte zeci de armade ca Flota 7-a ar fi fost necesare ca să îngenuncheze națiuni precum Italia și Spania, a căror listă nu este încă încheiată. Atunci când calamitatea se va potoli și lacrimile celor care își plâng morții se vor usca nimic nu va mai fi ca înainte. Omenirea va avea nevoie de bani pentru refacere și națiunile își vor vinde totul pentru nimic, chiar și libertatea cetățenilor, celor care au regizat isteria. Dar victimele proprii?
În socotelile marilor strategi morții nu contează.
Nu a spus Napoleon în 1807 privind francezii căzuți în bătălia de la Eylau că o noapte la Paris va repara totul?
Într-adevăr, ce contează câteva sute de mii oameni la o populație de 1.600.000.000?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Gabriel Waterrmiller Penticton B.C.





Gabriel Waterrmiller    4/16/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian