Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cum sint Influentate Serviciile Imobiliare de Corona Virus si de Dobinda Bancara in Canada

Pe data de 4 martie 2020. Banca Canadei a scăzut rata dobinzilor peste noapte cu 50 de puncte la 1 ¼ la sută. Rata bancară la imprumut este de 1 ½% și rata depozitului de 1%.

În timp ce economia Canadei funcționa aproape de potențial, virusul COVID-19 a produs un șoc negativ negativ pentru perspectivele canadiene și globale, iar autoritățile monetare și fiscale răspund.

Înainte de izbucnirea virusului, economia globală arăta semne de stabilizare, așa cum Banca proiectase în Raportul său de politică monetară din ianuarie. Cu toate acestea, COVID-19 reprezintă o amenințare semnificativă asupra sănătății pentru oamenii dintr-un număr tot mai mare de țări. În consecință, activitatea în anumite regiuni a scăzut brusc, iar lanțurile de aprovizionare au fost perturbate. Aceasta a scăzut prețurile mărfurilor și dolarul canadian s-a depreciat. Piețele globale au reactionat la răspândirea virusului prin reducerea riscurilor într-un set larg de active, ceea ce a facut ca condițiile financiare să fie mai puțin adaptabile. Este probabil ca pe măsură ce virusul se răspândește, încrederea în afaceri și consumatori să se deterioreze.

Analiza impactului asupra pietii imobiliare

„Dobinzile mai mici pot determina rafinanțele mai mari și pot atrage cumpărătorii de case să intre pe piata imobiliara. Aceasta este cu siguranță speranța banciilor ”, spune Danielle Hale, economist-șef pentru Realtor.com. „Cu toate acestea, dacă cumpărătorii ezită să meargă sa vada case pentru că vor să evite contactul cu alții, acest lucru ar putea diminua vânzările de locuințe.

IMPACTUL asupra dobinzilor (MORTGAGE)

Federal Reserve gestionează ratele dobânzilor folosite de bănci pentru a împrumuta una de la alta. Aceasta influenteaza ratele dobânzilor pe termen lung.
Deși ratele ipotecare nu sunt afectate în mod direct de deciziile referitoare la rata FED (Federal Reserve Bank) , dobinzile sint influentate de direcția generale a pieței obligațiunilor. Ratele ipotecare sunt probabil să urmeze acest trend, cel puțin pe termen scurt. Știrile sunt bune și pentru cei care cumpara proprietati folosind ipoteci cu rată ajustabilă și linii de credit de capitaluri proprii, care sunt direct ghidate de reduceri ale ratelor.

Ce trebuie sa stiti daca sinteti interesati sa cumparati o casa.

Dacă sunteți pe piață pentru a cumpăra o casă, probabil vă confruntați cu concurența de la alți cumpărători, deoarece nu există suficiente case de vânzare pentru a satisface cererea. Ratele ipotecare mai mici stimuleaza vânzările de locuințe. Lipsa unui numar mare de case de pe piata continuă să fie cea mai mare piedică in piata imobiliara.

Iată citeva tactici care vă ajuta sa gasiti casa dorita pe piață de locuințe :

- Obțineți o preaprobare ipotecară. O scrisoare de preaprobare oferă vânzătorilor încredere că veți putea primi un împrumut și că vânzarea va fi finalizată.
- Limitați contingențele, cum ar fi solicitarea vânzătorului să facă reparații sau să plătească cheltuielile dvs. de închidere.
- Anunțați vânzătorul că puteți fi flexibil cu privire la data de inchidere a contractului sau a mutarii in casa dacă este posibil.
Dacă teama de COVID-19 va face reticenti în a vizita case , dar te-ai horarit să cumperi anul acesta, acum este momentul să actionati, Oamenii care intra pe piata imobiliara acum vor avea un avantaj față de oamenii care așteaptă.

Refinanțare

Mulți proprietari de case se refinanțează acum. Bancile au multi clienti in aceasta perioada. Puteți simplifica procesul trimițând o cerere completă, cu toată documentația necesară pe internet. Aplicațiile online, de obicei, vă vor anunța dacă nu ați furnizat toate documentele necesare.

Alte sfaturi:

- De ce Refinanțați? Pentru a putea obține un împrumut cu dobinda cu plata lunara mai mica, sau să reduceți termenul de împrumut, să înlocuiți ipoteca cu rată ajustabilă cu un împrumut cu rată fixă mică, să împrumutați mai mult decât aveți o refinanțare în numerar sau să scăpați de asigurarea pe ipoteca ( Mortgage Insurance)
- Atunci cind faceti refinantarea cereti oferte de la mai multe banci sau institutii financiare. Este mai probabil să gasiti cea mai bună ofertă posibilă dacă aplicați la mai mulți creditori. Fiecare creditor vă va oferi un document numit Estimare împrumut (Loan Estimate). Prin compararea estimărilor împrumuturilor, veți putea identifica cea mai bună ofertă.
Blocati rata de imprumut cu institutiile financiare suficient de mult. În perioadele normale, o rată de blocare de 30 sau 45 de zile pentru o refinanțare este suficientă pentru a închide împrumutul la timp. Dar, atunci când atât de mulți proprietari de case se refinanțează simultan, s-ar putea să vă ajute să obțineți un blocaj mai mare.

Aveți grijă să obțineți o refinanțare de tip cash-out. „S-ar putea să fiti tentant să scoateti bani mai multi atunci cind refinatati, dar daca se asteapta o recesiune în viitor sau locul de muncă nu e sigur, este posibil să nu fie cea mai bună idee.


..........................................
Liliana Usvat - Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc | Tel 416-708-7454| www.lilianausvat.com | lilianausvat@yahoo.com






Liliana Usvat     3/24/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian