Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea Culorilor - Culoarea dragostei este și va rămâne roșu

Suntem deja în luna februarie, luna iubirii veșnice, lună ce este recunoscută în toată lumea ca fiind a îndrăgostiților de pretutindeni, lună când se celebrează legătura sinceră și frumoasă dintre doi oameni care se iubesc, și când se oferă flori, bomboane, inimioare din pluș sau diverse cadouri simbolizând dragostea pentru partener. In lume există o zi specială a îndrăgostiților - 14 februarie, numită Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin, iar în România, tradiția ne aduce aminte de Dragobete, care se serbează pe data de 24 februarie.

Valentine's Day se sărbătorește încă din anul 269 i.H., când, în Roma, Sfântul Valentin s-a sacrificat pentru ca tinerii să aibă dreptul de a se căsători cu persoana pe care o iubesc. Potrivit unei legende, acesta ar fi oficiat căsătorii în secret, în vremea împăratului Claudius al II-lea, care a interzis oficierea legăturilor cuplurilor pentru a-i putea recruta pe bărbați în serviciile militare. Această sărbătoare este celebrată în aproape toate țările occidentale, iar de cățiva ani și în România a fost adoptata cu mare succes. Sf. Valentin se bucură de cea mai mare popularitate în Statele Unite, fiind adusă de către coloniştii englezi în secolul 19. In Coreea, există o zi specială pentru îndrăgostiți în fiecare zi de 14 a lunii : Ziua Jurnalului, Valentine’s Day, Ziua Albă, Ziua Neagră, Ziua Galbenă/Ziua Trandafirului, Ziua Sărutului, Ziua Argintie, Ziua Verde, Ziua Fotografiei/Ziua Muzicii, Ziua Vinului, Ziua Filmului si nu în ultimul rând Ziua Imbrățișării. In Finlanda și Estonia, Valentine’s Day este mai degrabă o sărbătoare a prieteniei decât una a iubirii. În Filipine, una dintre cele mai populare tradiţii de Ziua Îndrăgostiţilor este masa nunţii, care reuneşte sute de cupluri de îndrăgostiţi, pentru care se organizează ceremonii publice de căsătorie. In Japonia ,,răsfăţatulʼʼ Zilei Îndrăgostiţilor este bărbatul, femeile fiind cele care fac daruri, iar în Danemarca cel mai popular şi mai romantic obicei întâlnit de Ziua Îndrăgostiţilor este ,,felicitarea iubitului”.

Culoarea dragostei este si va ramâne ROȘU, a fost dintotdeauna una dintre cele mai elegante și epatante culori, precum și un simbol al iubirii. Roșu este culoarea lui Cupidon, a dragostei pătimașe, a seducției, este cea mai turbulentă vizual și cea mai intensă din spectrul vizual, de aceea ea stârnește pasiuni și emoții puternice. Femeile cu buze roșii, obraji îmbujorați, în rochii roșii, toate atrag atenția și… stimulează imaginația bărbaților. Insă și bărbații folosesc culoarea roșie pentru a atrage atenția ; mașina roșie sport a fost întotdeauna considerată un sex simbol, iar trandafirii roșii sunt oferiți ca o dovadă certă a iubirii. In toate culturile din lume, roșu are o simbolistică : in India această culoare este asociată cu puritatea dătătoare de viață, în China și Japonia roșu prevestește fericirea și norocul, motiv pentru care miresele poartă rochii de mirese și kimono-uri roșii. Trandafirul este considerat floarea iubirii, motiv pentru care trandafirii roșii sunt cadouri populare pentru Ziua Îndrăgostiților. Nuanța și varianta transmit emoții profunde, inclusiv cea a dorinței, iubirii și pasiunii. Trandafirii roșii sunt adesea folosiți și pentru a exprima sentimente de admirație, respect și devotament.

Alături de roșu o altă culoarea cunoscută că are efecte calmante și liniștitoare, este rozul. Culoarea ROZ este și ea culoarea dragostei și totodată cea mai romantica si afectivă culoare, este culoarea iubirii necondiționate și a sexualității, este simbolul unei iubiri în tăcere. Folosită des, ea îmbunătățește relațiile cu ceilalți și întărește energia personală, sporește motivația și aduce credința ca orice este posibil. Este o combinație proaspătă între alb și roșu, care vorbește despre iubirea și afecțiunea care îi leagă pe doi oameni. Tocmai de aceea, și rozul este întotdeauna o alegere inspirată pentru ținutele de Valentine's Day.

Așadar, luna februarie este momentul perfect în care tu cititorule, poți să-i arăți partenerului cât de mult îl apreciezi, indiferent dacă ai sărbătorit recent Valentine's Day sau… aștepți Dragobetele.


arh. Ion Constantinescu, Toronto





arh. Ion Constantinescu    2/19/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian