Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Să fim atenți și la acești viruși....

Februarie este luna pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților, mersul la filme,

Întâlnirile cu prieteni/sociale, într-un efort curajos pentru a lupta împotriva iernii fără sfârșit.
Este cea mai scurtă lună a anului și, în Canada, și cea mai lungă. Și în ciuda frigului masiv care ne înconjoară, un fapt destul de sigur e că virușii răi mor înainte să ne contamineze.

Ei bine, anul acesta, trebuie să fim atenți și la acești viruși. In mod mai precis, fac referință la noul tip de coronavirus care a apărut in China, care a înghețat lumea și canadieni de frica, mai ales din cauza similarităților cu virusul SARS din 2002-2003.

Situația nu este un motiv de panică - cel puțin, nu încă. Am lucrat cu departamentul nostru federal de sănătate, și pot să vă spun că diferite grupuri de lucru au fost probabil implementate în timp pentru a minimiza daunele. Chiar și așa, când am văzut la sfârșitul lunii ianuarie că au existat deja câteva cazuri suspecte în Ottawa, deja am început sa tremur puțin. Nu, adevărul este că am tremurat mult. Din fericire, cazurile s-au dovedit a fi false negative atunci când au fost testate pentru coronavirus.

Familia mea a emigrat în Canada după epidemia SARS din 2002-2003. Dar, ca și cei mai curioși, m-am uitat la filmul despre virus. Am citit articolele scrise in timpul acesta. Am avut coșmaruri după aceea despre contagiune și incapacitatea umană de a o opri așa viruse la timp. Și acum, coronavirusul? E imposibil să ignorăm asemănările.

Ambele virusuri provin din China și ambele se răspândesc extrem de rapid, extrem de global. Lumea a intrat în panică. Organizația Mondiala a Sănătății a intrat în panică ultima.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, New York Times a raportat deja China a avut mai multe cazuri de coronavirus decât cu virusul SARS. În cele din urmă, OMS a capitulat si a declarat o urgență globală. În timp ce cazurile s-au răspândit deja în SUA, Japonia, Taiwan și altele, trebuie să acordam credit acolo unde se cuvine. Însuși autoritățile chineze au acționat rapid și au fost în măsură să reducă la minimum răspândirea, nu în interiorul țării lor, cel puțin către restul lumii.

Dar cum ne afectează asta aici în Canada? Ei bine, în timp ce Canada a învățat lecții de la SARS, chiar și oficialii sunt oameni. Se vor face greșeli, chiar dacă se vor lua măsuri pentru a ne proteja. In mod realist, coronavirusul este un virus care se manifestează ca o răceală cu adevărat proastă. Similar cu gripa, oamenii de știință încearcă să dezvolte un vaccin. Dar dacă sunteți în stare bună de sănătate și veți fii contaminați de coronavirus, este posibil să se simtă ca o răceală proastă și să vă treacă rapid. Conform ultimelor informații, veți supraviețui. Acest nou coronavirus are o rată de fatalitate mult mai mică decât SARS, de unde și lipsa de panică.

Desi toate aceste fapte sunt posibile, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă informați și să vă protejați cu privire la ce este acest nou virus.

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși care provoacă boli care variază de la răceala comună la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și Sindromul respirator sever acut (SARS-CoV). Această nouă tulpină identificată nu a fost văzută anterior la om, iar oamenii de știință încearcă să înțeleagă de ce această tulpină se transmite mai ușor decât SARS, dar are o rată a mortalității mai mică.

Un vaccin este în curs, a declarat responsabilul de sănătate publică al Canadei, dar va dura cel puțin un an pentru a se dezvolta. Între timp, oamenii de știință din Australia au reușit să crească virusul într-un laborator, prin colectarea la . probe din plămânii / pasajele nazale ale pacienților infectați și folosesc virusul cultivat în laborator pentru a testa medicamente antivirale și vaccinuri.

În timp ce munca și cercetarea continuă, fiți conștienți. Protejați-vă, spălați-vă pe mâini, stați departe de oricine tușește / strănută, etc. E timpul sa fim vigilenți, mai ales cu naveta sau transportul public. Igiena corectă nu mai este o sugestie, ar trebui să fie obligatoriu în mintea și gospodăria dvs.

..........................

Ottawa / feb 2020




Alexa Whitewolf    2/4/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian