Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romļæ½nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestinć
Note de carierć
Condeie din diasporć
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouć
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrć
Traditii
Limba noastrć
Lumea īn care trćim
Pagini despre stiintć si tehnicć
Gānduri pentru Romānia
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivļæ½ 2024
Articole Arhivļæ½ 2023
Articole Arhivļæ½ 2022
Articole Arhivļæ½ 2021
Articole Arhivļæ½ 2020
Articole Arhivļæ½ 2019
Articole Arhivļæ½ 2018
Articole Arhivļæ½ 2017
Articole Arhivļæ½ 2016
Articole Arhivļæ½ 2015
Articole Arhivļæ½ 2014
Articole Arhivļæ½ 2013
Articole Arhivļæ½ 2012
Articole Arhivļæ½ 2011
Articole Arhivļæ½ 2010
Articole Arhivļæ½ 2009
Articole Arhivļæ½ 2008
Articole Arhivļæ½ 2007
Articole Arhivļæ½ 2006
Articole Arhivļæ½ 2005
Articole Arhivļæ½ 2004
Articole Arhivļæ½ 2003
Articole Arhivļæ½ 2002


Pe teme de emigratie ; Parenaj părinti si studii in Canada

Īn ultimul număr prezentăm cīteva detalii privind procedurile necesare pentru a parena părinții sau bunicii.
Revenim asupra subiectului pentru că, potrivit Instrucțiunilor ministrului (IM36), publicate īn Canada Gazette, īn acord cu paragraful 87.3 (6) al Legii Imigrației și protecției refugiaților (Immigration and Refugee Protection Act) după 1 ianuarie 2020 nu este acceptată nici o nouă cerere de parenaj pīnă la publicarea de noi instrucțiuni.

Se prevede anuntarea pina la 1 aprilie a detaliilor privind alcatuirea si studiul cererilor de parenaj conform unor noi reguli (pentru informatii: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/mandate/policies-operational-instructions-agreements/ministerial-instructions/other-goals/mi36.html).

Va vom ține la curent pe măsură ce vom avea informații, căci știm că parenarea părinților/bunicilor este un subiect de mare interes.
Astăzi ne vom opri asupra modalităților de a studia īn Canada căci am primit un mesaj din partea unui cititor īntrebīnd ce să facă, căci a venit la studii īn Canada, a pierdut un examen și pīnă să-și lămurească situația școlară i-a expirat permisul de studii.
Reamintim cīteva detalii privind posibilitatea de a īnvață īn Canada și condițiile ce trebuiesc respectate. Īn general, persoană care intenționează să studieze īntr-una dintre provinciile canadiene, trebuie:
- Să obțīnă o scrisoare de acceptare din partea unei instituții de īnvățămīnt recunoscute de autoritățile canadiene ( ceea ce se cheamă Designated learning institution)
- Să dovedească că dispune de fonduri suficiente pentru a plăti taxele școlare pentru primul an de studii plus cheltuielile de subsistenta, asigurări medicale și transport (din țară de origine dus -īntors).
- Dacă vrea să studieze īn Quebec, trebuie obținut de asemenea un Certificat de acceptare al provinciei (CAQ);
- Să nu aibă cazier judiciar;
- Să se supună unei verificări medicale (depinzīnd de țară de origine);
- Sa convinga ofiterul de imigratie ca va parasi Canada la sfirsitul permisului de studii. Cititorul nostru a īndeplinit aceste condiții, a venit īn Canada și a īnceput să studieze īntr-un program universitar de ciclul 2 (master). El a avut un permis de studii de 2 ani. A parcurs o parte din program, a trecut examenele dar la una din materii a pierdut examenul și pīnă să discute cu profesorul și să īncerce să reia cursul, permisul sau de studii a expirat.
Īn această situație studentul nu mai are statut legal īn Canada și, īn mod normal trebuie să părăsească țară. Sīnt alte alternative? Studiind statutul actual al cititorului nostru, vom verifică:
A - Dacă de la expirarea permisului de studii nu au trecut 90 de zile, se poate cere restaurarea statutului de student – candidatul va avea nevoie de o nouă scrisoare de acceptare de la instituția de īnvățămīnt și trebuie să dovedească cu documente recente capacitatea financiară pentru a asumă toate cheltuielile necesare īn timpul șederii īn Canada. Va avea de asemenea nevoie de releveele de note pentru a dovedi că a respectat condițiile primului permis de studii ( condiția principala este de a face din studiu principala să activitate īn timpul șederii īn Canada) și de dovadă că a avut tot timpul o asigurare medicală.
B- Dacă de la expirarea permisului de studii nu au trecut 90 de zile, dar studentul nu are toate documentele necesare pentru restaurarea statutului sau. Īn această situație soluția ar fi să facă o cerere de prelungire a șederii sale īn Canada, dar că vizitator și mai tīrziu să ceară un nou permis de studii. Va trebui să dovedească că are capacitatea financiară pentru a se īntreține pe perioada șederii, că a avut asigurare medicală și că a respectat condițiile permisul de studii. De notat că un vizitator nu poate studia și nici nu poate munci īn Canada.
La acest capitol menționăm că un vizitator poate studia fără permis de studii dacă urmează un curs de șase luni sau mai puțīn, dar acest drept īl are īn prima perioada de șase luni după sosirea īn Canada, nu și mai tīrziu cīnd cere o prelungire a statutului de vizitator.

Dacă cititorul nostru nu se īncadrează īn una dintre aceste situații, ar mai putea face o cerere de permis de sejur temporar sau va trebui să părăsească Canada și să revină după obținerea unui nou permis de studiu. Aceste situații sīnt mai complexe și este recomandabil să fie studiate cu un specialist īn imigrație.

Īncheiem cu speranța că aceste informații să fie utile și va dorim să auzim numai de bine.

Anca Tismanariu

..........................................
N.O.

Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru īntrebari sau sugestii scrieti la;
agti_recrutement@sympatico.ca
sau telefon 514 - 489 2769.




Anca Tismanariu    1/12/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian