Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Primele concerte ale anului 2020

Începem anul 2020 cu gânduri frumoase de mulțumire, pe care le adresăm publicului nostru fidel și sponsorilor noștri generoși. Fără ei, proiectul Clasic e fantastic nu ar fi putut ajunge la stagiunea cu numărul 10.

Pentru primele două luni ale noului an vă oferim două concerte….cum n-ați mai auzit și n-ați mai văzut până acum în proiectul nostru. Da, am avut mereu o Lecție de jazz dar niciodată nu ne-am bucurat de o colaborare cu un adevărat big band care vă va permite să pătrundeți într-un alt univers, de cu totul alte dimensiuni, al acestei muzicii cu sonorități și ritmuri specifice – un big band este o formație instrumentală mare, cu peste 10 interpreți și cu patru secțiuni consistente și spectaculoase : saxofoane, trompete, tromboane și o secțiune ritmică.

Ne-am bucurat mult când big band-ul Bucharest Jazz Orchestra condus de Simona Strungaru, având-o ca solistă pe Irina Sârbu, a acceptat colaborarea cu proiectul Clasic e fantastic. Sunt muzicieni extraordinari pe care mă bucur să îi pot numi :
Sebastian Burneci, Silviu Groaza, Laurențiu Moise – trompetă
Florian Radu, Adrian Cojocaru, Cristian Lăbuș – trombon
Cătălin Milea, Paolo Profeti, Diana Suciu – saxofon
George Natsis – pian
Adrian Flautistu – bas
Adrian Tetrade - tobe

Îi veți putea urmări și aplauda în concertul de
Sâmbătă, 25 ianuarie 2020 , ora 11, Ateneul Român
Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica (10 !)
Lecția de jazz. Ce este un Big Band ?!
Bucharest Jazz Orchestra
Dirijor Simona Strungaru
Solist Irina Sârbu
Comentează Cristina Sârbu

Biletele se vor putea procura de la Casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri 15 ianuarie 2020, ora 12. Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până marti, 14 ianuarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro

Concertul lunii februarie 2020 vă propunem o călătorie în universul desenului animat, mai exact în…departamentul în care se realizează efectele sonore. Simona Strungaru este creierul și inima acestui concert. Cine este Simona Strungaru : este pianist, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. A absolvit in 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam.

În 2016 muziciana a fost invitată sa susțină live un cine-concert cu muzica originala pentru retrospectiva Felix the Cat în cadrul Festivalului Internațional de Animație Anim’est de la București și Chișinau. Cu lumina stinsă în sală și instrumentiștii așezați în fața unui ecran montat pe scenă, veți putea urmări aventurile simpaticului motan Felix, personaj creat în 1919 de Pat Sullivan și Otto Mesmer și prezentat pe ecrane în filme mute. Poate unii dintre cititori își amintesc că am mai avut în programele noastre un film mut a cărui muzică a fost realizată pe scenă. Mă refer la concertul din data de 3 martie 2013 Clasic e fantastiuc. Cum să înțelegem muzica și filmul dar atunci am ascultat o orchestră simfonică mare care a susținut, cu pagini muzicale dense, imaginile din Aventurile Prințului Achmed, un film german mut realizat în 1926 și care aducea pe ecran siluete animate. Acum, un grup restrâns de instrumentiști va realiza, sub ochii noștri, sonoritățile explicite dar amuzante ce vor însoți bogatele și agitatele aventuri ale motanului Felix.

Sâmbătă, 15 februarie 2020 , ora 11, Ateneul Român
Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica și desenul animat
Biletele se vor putea procura de la Casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri 5 februarie 2020, ora 12. Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până marti, 14 ianuarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro
Program casa de bilete: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 0722 20 42 63

Sponsorii stagiunii 2019-2020 : EY Romania, wipro, CBRE, RBC Romanian Bussines Consult, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana", Laboratoarele Remedia, Schoenherr, Fundația H.Mălineanu.






Cristina Sârbu Bohaciu    1/7/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian