Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea Culorilor ; Albastrul clasic - Culoarea anului 2020

Institutul Pantone Color cu sediul în New York - SUA, este o companie recunoscută în întreaga lume pentru sistemul său brevetat de clasificare a culorilor, este specializată în producția de lacuri și vopsele, și stabilește începând din anul 2000, în fiecare an, culoarea favorizată în industriile modei, obiectelor decorative și produselor cosmetice.

Pentru anul 2020 Panteone a ales culoarea ALBASTRU CLASIC 19-4052, o culoare fără vârstă, o nuanță ce denotă eleganță, simplitate, rafinament, liniște, optimism și care dezvoltă gândirea. Vicepreședintele Companiei, dl. Laurie Pressman, este persoana care selectează culoarea predominantă, luând în calcul anumite criterii tehnologice, noile texturi și efectele pe care le are o culoare asupra acestora. In cadrul unui show tv, dânsul a mentionat că “această culoare este inspirată de mare și de ocean”. Până la urmă însă, oceanul nu are doar o singură culoare, cea de albastru, ci și nuanțe de verde și tonuri calde. „Trăim vremuri care necesită încredere şi convingere”, iar “Albastrul clasic ne încurajează să privim dincolo de evident, să ne dezvoltăm gândirea” spunea dl. Leatrice Eiseman, director executiv al Companiei. În istoria culturală a omenirii, albastrul este cea mai îndrăgită culoare şi cea mai “adâncă”, aşa cum e descrisă de Jean Chevalier, în “Dicţionar de simboluri”. În spaţiul culturii tradiţionale româneşti, inconfundabil este “Albastrul de Voroneţ”, unic în lume, precum şi albastrul-cobalt din ceramica de Horezu.

In moda feminină şi masculină, albastrul clasic va aduce o notă de distincţie, fluiditate şi eleganţă, vestimentaţia şi accesoriile fiind dominate de o paletă cromatică inspirată din natură, în combinatii de culori calde și reci din care nu vor fi excluse verdele, albul, galbenul, culoarea nisipului, rozul-cuarţ sau portocaliul blând. Albastrul clasic, spun specialiştii, este atât de versatil încât se poate combina cu multe alte culori, în general cu nuanţe mai calde. Pentru interiorul locuinţelor, sunt bine venite o lampă de birou, un fotoliu, o canapea, o clepsidră, o lumânare parfumată, câteva platouri, covorul; senzația de spaţiu mai larg se poate realiza prin albastru cobalt sau turcoaz, care conţin şi pigmenţi galbeni. Albastrul este o culoare potrivită și pentru terase şi grădini, regăsindu-l în obiectele de decor şi mobilier de exterior, și florile pe care le putem alege, în aceleaşi nuanţe precum clematite, genţiane, clopoţei si altele.

În tendinţele cromatice ale anului 2020, se înscriu şi diverse alte nuanţe, precum albastrul de China, albastrul provensal, gri Oxford, albastrul de Dunăre, albastrul campanula (nuanţa florii de campanula), care se combină, cu efecte excepţionale, cu alb, galben pai, verde foarte deschis, roz. Albastrul clasic se poate asocia, cu mare succes, şi cu nuanţa coral, care a fost culoarea anului 2019. In sezonul primăvară-vară 2020 se vor purta cu precădere nuanțe deschise, vii și puternice, iar în sezonul toamnă-iarnă 2020 vor fi în trend nuanțele reci de albastru sau verde-marin.

Pe lângă Albastrul clasic anunțat ca fiind în mare vogă în acest an de către cei de la Pantone, mai sunt și 5 culori ”câștigătoare”, desemnate de către cei de la Worth Global Style Network : Galben matur inspirat din cromatica solurilor în timpul toamnei, Cantaloupe este o versiune mai blândă a portocaliului o nuanță specifică feminității, Cassis o culoarea care fuzionează tonurile de roz și de mov, Albastru pur o nuanță mai moale decât nuanțele de cobalt și Neo-Mint este o nuanță pastel moale. Aceste 5 tonuri vor avea un impact puternic în 2020, un an în care după părerile specialiștilor, futurismul își va atinge apogeul în știință și tehnologie.

Așadar, în acest an garderobele noastre se vor afla sub dominație marină, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie excluse complet din dulapuri, piese vestimentare care ne-au colorat ținutele în anii trecuți. In ultimii 5 ani, culorile stabilite de Panteone au fost : 2019 - Living Coral (portocaliu-piersică, ușor aurie). 2018 - Ultraviolet, 2017 - Grenery, 2016 - Roz Cuarț & Albastru Seren, 2015 - Marsala.

Tuturor cititorilor Observattorului le urez un An Nou 2020 bogat, optimist și… plin de culoare, vesel și natural, un an special și plin de semnificații.

...........................................................
arh. Ion Constantinescu -Toronto






arh. Ion Constantinescu     1/4/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian