Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romļæ½nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestinć
Note de carierć
Condeie din diasporć
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouć
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrć
Traditii
Limba noastrć
Lumea īn care trćim
Pagini despre stiintć si tehnicć
Gānduri pentru Romānia
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivļæ½ 2024
Articole Arhivļæ½ 2023
Articole Arhivļæ½ 2022
Articole Arhivļæ½ 2021
Articole Arhivļæ½ 2020
Articole Arhivļæ½ 2019
Articole Arhivļæ½ 2018
Articole Arhivļæ½ 2017
Articole Arhivļæ½ 2016
Articole Arhivļæ½ 2015
Articole Arhivļæ½ 2014
Articole Arhivļæ½ 2013
Articole Arhivļæ½ 2012
Articole Arhivļæ½ 2011
Articole Arhivļæ½ 2010
Articole Arhivļæ½ 2009
Articole Arhivļæ½ 2008
Articole Arhivļæ½ 2007
Articole Arhivļæ½ 2006
Articole Arhivļæ½ 2005
Articole Arhivļæ½ 2004
Articole Arhivļæ½ 2003
Articole Arhivļæ½ 2002


Pe teme de imigratie - Călătoriți īn vacanță de iarnă? Reluăm informații despre cartea de rezident

Fiind īn perioada vacanțelor și a călătoriilor de iarnă, credem că va va fi util să reamintim cīteva informații despre cărțile de rezidență și despre documentele necesare pentru a călători cu copii minori care sīnt īnsoțiți numai de un părinte pentru că, īn caz de nevoie, să luați măsuri să evitați eventualele problemele.

Prin definiție, cartea de rezident permanent este dovadă că dețīnătorul cărții are statutul de rezident permanent īn Canada și este necesară pentru a reveni īn Canada cu un mijloc de transport comercial (avion, vapor, tren, autocar). Īn mod normal cartea de rezident permanent est valida timp de cinci ani īnsă cīteodată este eliberată numai pentru un an, deci trebuie urmărită dată de validitate și recomandăm că cererea de reīnnoire să fie făcută īnainte de dată de expirare.

Deși cartea de rezident permanent poate expiră, această nu īnseamnă că se pierde statutul de RP (rezident permanent). Rezidenții permanenți care nu au cartea de RP valida sau nu o au cu ei cīnd sīnt īn călătorie īn afară Canadei, vor trebui să obțīnă un titlu de călătorie pentru rezidenți permanenți īnainte de a reveni īn Canada.

Īn situația īn care vreți să călătoriți cu copii minori canadieni : ei trebuie să aibă asupra lor o scrisoare de autorizare dacă vor călători singuri, acompaniind un singur părinte sau tutor, prieteni sau rude. Īn afară de pașaportul copilului, vor fi necesare următoarele documente : copie a certificatului de naștere al copilului, scrisoare de autorizare (īn franceză sau engleză) semnată de părintele care nu călătorește cu copilul, copie a pașaportului părintelui care nu īnsoțește copilul (pagină cu semnătură părintelui care nu acompaniază) și īn cazul părinților divorțați, o copie a deciziei de divorț īn care se specifică cine are garda copilului.

Pentru că se apropie luna ianuarie, iată cīteva cuvinte despre aplicațiile pentru părenarea părinților sau a bunicilor. Īn ianuarie 2019, numărul de cereri admis a fost atins īn 10-15 minute. Au fost multe comentarii și plīngeri īn privința sistemului de gestiune a programului de părenare căci datorită timpului scurt īn care s-au putut depune cererile, au fost pentru frustrări, nemulțumiri și o mulțime de īntrebări. Pentru 2020, īncă nu s-a anunțat cīnd va fi deschisă perioada de aplicare și care va fi procedură. Īn urma alegerilor īn luna octombrie și datorită schimbării ministrului de imigrație, se crede că ar fi posibilă o ameliorare a acestui program. Se vorbește un program intitulat Parents and Grandparents Human Capital Pilot.
Deocamdata va fi mentinut plafonul de 21 000 persoane care vor fi admise cu programul de parenare a parintilor sau a bunicilor asa cum este stabilit in Planul de imigrare pentru 2019 - 2021( https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/notices/supplementary-immigration-levels-2019.html).
Părinții sau bunicii parenati reprezintă 6% din noii veniți īn Canada și se consideră că beneficiile economice nu sīnt atīt de mari că īn cazul parenarii soților sau a altor persoane dependențe care vin la o vīrstă mai tīnără și vor contribui la economia canadiană cu muncă lor, cu impozitele plătite pe venitul realizat, etc. Totuși, chiar īn cazul părinților sau al bunicilor, beneficiile economice nu sīnt de neglijat. Datorită faptului că ei se ocupă de īngrijirea nepoților, ei permit tinerelor familii să economisească bani și să lucreze timp mai mult. Autoritățile de imigrație estimează de asemenea că unii dintre părinți/bunici ar putea lucra īn Canada și ar putea ajută tinerele familii să cīștige mai mult.

Īn prezent, există cīteva ipoteze considerīnd că actualul guvern va īncerca să amelioreze programul de părenare a părinților sau bunicilor, fie mărind numărul de cereri acceptate fie propunīnd īn același timp o politică de valorificare a capitalului uman. Se crede că ar putea fi lansat un program viitor de imigrare īn care vor fi avantajați părinții/bunicii care sīnt mai tineri, care sīnt educați, au o experiență de muncă interesantă, cunosc franceză și/sau engleză.

Deocamdată, nu avem informații mai exacte dar va vom reveni īn numărul viitor.
Acest program pilot, Parents and Grandparents Human Capital Pilot, ar permite unui număr de 2750 de candidați pe an să īntreprindă demersuri pentru obținerea rezidenței permanente. Acest număr ar īnsemna de fapt cam 3500 de persoane din categoria părinți/bunici, căci aplicantii principali ar obține rezidență și pentru soții/soțiile lor.

Pīnă atunci va dorim sărbători fericite, sănătate, proiecte īndrăznețe și entuziasm să le duceți la īndeplinire.






Anca Tismanariu    12/15/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian