Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dăruind vei dobândi - O carte pentru Crăciun anul acesta

Decembrie. Sfârșitul unui an și începutul altuia. De asemenea, în Canada, este timpul pentru furtuni de zăpadă, furtuni de gheață și orice altceva vremea ne poate arunca. În timp ce ne pregătim să facem cumpărăturile de Crăciun, am considerat că e un moment bun să reflectăm puțin. Un gând care mi-a venit este materializarea Crăciunului de-a lungul anilor.

Acum, Crăciunului este o industrie de 465 miliarde de dolari, cu bombardari de oferte pentru cadouri începând din noiembrie. Lumea cheltuie bani la dreapta şi stânga.
Și totuși ... Nu cumva asta ne îndepărtează de spiritul Crăciunului? Dacă copiii sunt învățați să se aștepte doar la cele mai noi gadgeturi, la cele mai noi jucării, în loc să se bucure de spiritul de dragoste și armonie de Crăciun, nu devin răsfăţaţi și nerecunoscători?

Cu această idee, vă propun ceva nou. În acest Crăciun, lăsaţi darurile și gadgeturile și, în schimb, oferiți cărți celor dragi. Da, cărți. De ce? Deoarece cărțile sunt portalul lumilor noi și este păcat câți copii nu au o dragoste de lectură.
De când eram mică, mama mi-a încurajat dragostea pentru lectură și eram atât de pasionată de ea, încât chiar și atunci când ne-am mutat în Canada și am avut o barieră lingvistică, asta nu m-a oprit. Cărțile au devenit fântâna mea de cunoștințe și am învățat limba franceză prin ele, mi-au încredințat limba engleză și mi-au umplut creierul cu multe informaţii utile de-a lungul anilor. Pot să spun inclusiv că am invăţat mai mult din cărti decât la şcoală în Ontario. Probabil, de asemenea, cărtile mi-au pornit dragostea de scris.

Destul de interesant, în America de Nord se observă o lipsă de citire şi instrucţie în copiii mici și cu atât mai mult la adolescenți. Este sarcina noastră ca adulți să încercăm să transmitem importanța de a fi alfabetizați și cultivaţi copiilor noștri, și să nu urmăm ceea ce dictează societatea. Pentru a vă face o idee, în aprilie 2018 un sondaj în rândul tinerilor canadieni spune : „Rezultatele arată că 50% dintre copiii între 6-8 ani au citit pentru distracție de 5-7 ori pe săptămână, comparativ cu doar 25% dintre copiii de 15-17 ani. Interesant este că, în timp ce activitatea de a citi de plăcere de mai multe ori pe săptămână e redusă odată cu vârsta, utilizarea internetului a crescut dramatic. Doar 9% dintre copiii de 6-8 ani foloseau site-uri și aplicații de socializare de 5-7 ori pe săptămână, în timp ce 43% dintre copiii de 12-14 ani și 66% dintre copiii de 15-17 ani făceau la fel. "

Deci, tinerii încep cu obiceiurile potrivite, dar pe măsură ce cresc și intră în liceu, sunt atrași în lumea internetului, ceea ce reprezintă o mare problemă. Nu numai pentru că site-urile precum Facebook și Instagram colectează cantități copioase de date de care copiii nu sunt conștienți, ci şi pentru că ele vând aceste date către terți companii pentru profit. Aşa creează afluxuri de jocuri și aplicații noi, care atrag copiii mai departe pe calea dependenței de internet, în comparație cu învățarea reală.
În plus, aceste site-uri oferă și răspândesc știri false, precum și așa-numitele „fapte istorice”, din cauza algoritmilor. Cu cât un tânăr face clic pe un anumit tip de posturi, cu atât va vedea mai multe posturi de acelaşi fel. Acest lucru poate duce la o percepție părtinitoare.
Între timp, cărțile deschid mintea, provoacă gândirea și sunt pline de cantități abundente de informații. Nici nu trebuie să cumpăraţi cărți plictisitoare, mai ales pentru copii. O mulțime de romane fictive sunt pline de fapturi şi cunostinţe reale, trebuie numai cineva dispus să le citească.

Așadar, în acest Crăciun, încercaţi ceva nou. Aflați interesele copiilor dvs. și cumpărați-le o carte cu aceste interese. Poate inclusiv să fie o carte electronică! Copiii le pot lua cu ei pe telefoane sau tablete și tot învață și se distrează, dar în timp ce își folosesc creierul într-un mod diferit.
Ar fi un dar de noi cunoștinţe, noi lumi de descoperit, decât aceeași lume a tehnologiei si internetului.

.............................
Ottawa . decembrie 2019




Alexa Whitewoolf    12/12/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian