Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Colțul spiritual - Aripi de înger

Vă aduceţi aminte din copilăria voastră de povestea cu micul cocoşat, care era pururi luat în râs de ceilalţi băieţi pentru cocoaşa lui, iar din pricina slăbiciunii sale era izgonit de la jocurile cele vesele ale copiilor. Bietul băiat nu trăi mult. Muri într-o dimineaţă frumoasă de primăvară. Când să-l coboare însă în groapă, în locul cocoaşei găsiră nişte aripi lungi de înger, cu care îşi luă zborul spre cer. Toţi se uitau miraţi pe urma lui şi se întrebau unul pe altul: „Cum a putut dintr-o cocoaşă aşa de urâtă, să răsară nişte aripi atât de frumoase?”

Asta vă întreb şi eu. Mie mi se pare însă că povestea are un înţeles gingaş, iar acel care a plăsmuit-o a privit adânc în viaţă. Când o recitesc, îmi vin în minte multe lucruri. Nu v-a izbit şi pe voi faptul că oameni cu un chip încântător au, adesea, o inimă rece şi aspră, în timp ce alţii cu trăsături urâte, strălucesc de atâta bunătate, încât îţi par nişte îngeri cu chip de om? De unde vine asta?

Am cunoscut într-o familie bogată în copii, o fată care avea o cocoaşă adevărată. Acum e moartă demult. Prin voioşia ei însă era lumina întregii familii, iar din sufleţelul ei se revărsa asupra tuturor fraţilor şi surorilor binecuvântarea unei iubiri trecute şi neobosite. Era dezlegată de trupul ei, cu mult înainte de a păşi în împărăţia morţii. Şi eu cred că în cocoaşă avea şi ea aripi de înger.

Foarte mulţi oameni au câte un fel de “fără leac”. Dacă dintr-asta se vor alege cu aripi de înger, sau numai cu o mutră cătrănită şi posacă, atârnă de ei înşişi: dacă nenorocirea a trezit sau nu în ei, puterea de răbdare şi de iubire înfloritoare, acea falnică putere care arareori înfloreşte în om, când i se împlinesc prea multe dorinţe şi numai puţine i se refuză. Suferinţa şi loviturile sorţii, ating numai pe oamenii în toată firea. Pe copii îi încearcă uneori boli grele sau îşi pierd părinţii în vârsta cea mai fragedă, sau în casă intră lipsa sau vrajba. Atunci să vedem ce au să facă cu suferinţa lor. Dacă un atare nor întunecos se lasă asupra-ţi şi asupra casei tale, împreună mâinile şi spune-ţi într-o cucernică aşteptare:
Acum caut să învăţ lucrul cel mai înalt dat omului, răbdarea, care nu se plânge şi nu dă înapoi niciodată, compătimirea, care nu mustră şi nu se supără niciodată, ajutoarea tăcută, care găseşte totdeauna noi drumuri de mântuire, minunea şi taina cea mai mare a unui suflet tare. (după W.Forster Cartea vieţii, Piteşti, 2006)


din volumul “Pelerin spre înaltul Cer” apărut la editura NICO





Părintele Gheorghe Șincan    11/7/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian