Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ediția XXX a Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană Brașov

Anul acesta participă, ca și la edițiile trecute, spectacole ale unor teatre profesioniste atât din țară, cât și din Republica Moldova - Teatrul "Sică Alexandrescu" (Brașov), Teatrul "Bulandra" (București), Teatrul Național "I. L. Caragiale" (București), Teatrul "Metropolis" (București), Teatrul Național "Mihai Eminescu” (Chișinău), Teatrul Szigligeti (Oradea), Teatrul Evreiesc de Stat (București).

Programul festivalului
Duminică, 17 noiembrie
"Portugalia" - Teatrul "Sică Alexandrescu" (Brașov)

Luni, 18 noiembrie
"La grande magia" - Teatrul ,"Bulandra" (București)

Marți, 19 noiembrie
Teatrul Național Radiofonic din București și Teatrul Sica Alexandrescu Brasov vă invită la audiția cu public a spectacolului "Frumoasa adormită și trezită" de Alexandra Ares.
🎧 Spectacolul radiofonic în regia Dianei Mihailopol aduce în atenţia publicului realitatea socială din momente semnificative ale istoriei României, amestecând consideraţiile generale cu detalii istorice surprinzătoare, într-un stil imprevizibil şi cuceritor.

"Orchestra Titanic" - Teatrul Național "I. L. Caragiale" (București)

Miercuri, 20 noiembrie
Miercuri, 20 noiembrie, de la ora 17:00 în Sala Studio a Teatrului "Sică Alexandrescu" din Brașov va avea loc audiția cu public a spectacolului "Hronicul și Cântecul Marii Uniri". O producție a Teatrului Național Radiofonic, realizată după "Hronicul și Cântecul Vârstelor" de Lucian Blaga, unde autorul vorbește despre participarea sa la Marea Adunare de la Alba-Iulia la 1 Decembrie 1918.
🎭 În distribuție: Marcel Iureş, Vlad Zamfirescu, Damian Victor Oancea, Mihai Constantin, Dan Aştilean, Mircea Constantinescu, Rodica Mandache, Amalia Ciolan, Niculae Urs, Eugenia Barbu, Crina Mureşan, Bogdan Dumitrescu, Vasile Toma, Adelaida Perjoiu, Tomi Cristin, Ana Maria Bălescu, Valentin Uţă, Felicia Pinte, Magda Duţu, Mirela Georgescu, Silvia Creiniceanu
‼️ Intrarea este liberă!

"Zbor deasupra unui cuib de cuci" - Teatrul "Metropolis" (București)
Romanul cult „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey a fost considerat cea mai importantă operă literară despre sistemul instituțiilor psihiatrice din America. Dramatizarea lui Dale Wasserman concentrează acțiunea pe obsesia asistentei-șefe, Ratched, de a deține controlul absolut într-un salon de psihiatrie, în opoziție cu rezistența lui Randle McMurphy, un golan inadaptat cu suflet nobil. Dramatizarea lui Dale Wasserman concentrează acțiunea pe obsesia asistentei-șefe, Ratched, de a deține controlul absolut într-un salon de psihiatrie, în opoziție cu rezistența lui Randle McMurphy, un golan inadaptat cu suflet nobil.
În montarea lui Victor Ioan Frunză, spectacolul beneficiază de o nouă traducere de Adrian Nicolae și muzică in direct.

Joi, 21 noiembrie
"Dosarele Siberiei" - Teatrul Național "Mihai Eminescu” (Chișinău)
Piesa "Dosarele Siberiei" comemorează 70 de ani de la deportările în masă din 1949, cel mai tragic eveniment din istoria Basarabiei. Regizorul Petru Hadârcă a montat spectacolul, plecând de la memoriile a trei dintre victimele regimului sovietic. Regia: Petru Hadârcă

...
Vineri, 22 noiembrie
"Occident Express" - Teatrul Szigligeti (Oradea)
În a șasea seară de festival, vineri, 22 noiembrie, vă vom prezenta piesa "Occident Express" al Teatrulul Szigligeti din Oradea.
Orientul şi Occidentul se întâlnesc în drama lui Matei Vişniec, un text care face parte din trilogia balcanică a autorului, ducând mai departe analiza ideii contopirii acestor două lumi.
Regizor: Zakariás Zalán...

Dramaturg: Bereczki Ágota
Scenograf: Andra Bădulescu Vișniec
Regizor tehnic: Joó Emília
Sufleor: Tentea Katalin
Compozitor muzical: Boca Hunor-Lehel
Distribuția: Csatlós Lóránt, Dimény Levente, Dobos Imre, Firtos Edit, Gajai Ágnes, Hajdu Géza, Hunyadi István, Kardos M. Róbert, Kiss Csaba, Kiss Tamás, Román Eszter, Sebestyén Hunor, Tóth Tünde, Tőtős Ádám, Trabalka Cecília, Pitz Melinda


Sâmbătă, 23 noiembrie
"Scripcarul pe acoperiș" - Teatrul Evreiesc de Stat (București)
Festivalul se va încheia pe 23 noiembrie cu piesa „Scrpcarul pe acoperiș” a Teatrului Evreiesc de Stat. Totuși, traducerea oficială a numelui piesei „Fiddler on the roof” este „Scripcarul pe acoperiș”, acesta fiind unul dintre cele mai longevive musicaluri din istoria Broadwayului, un spectacol văzut şi iubit de milioane de oameni. A devenit apoi un film, şi el de succes. Din 1964 încoace, „Scripcarul pe acoperiş”, povestea plină de umor a unei familii evreieşti din satul Anatevka, Ucraina, aşa cum s-a petrecut ea în imaginaţia scriitorului Scholom Aleichem, autorul textului adaptat pentru scenă de Joseph Stein, reuşeşte performanţa de a nu plictisi. Bogat în întâmplări cu cel puţin două tăişuri, mizând pe personaje verosimile şi variate, dar şi pe etern inepuizabilele teme ale modernităţii, textul este vioi și a fost adaptat de multe teatre americane şi englezeşti în ultimele decenii.
.....................................................
Prezentarea evenimentului a avut loc pe acoperișul Teatrului Sică Alexandrescu, iar zona nu a fost aleasă deloc întâmplător, spun organizatorii. Asta pentru că una dintre piesele participante la Festival este „Scripcaru pe acoperiș”, pusă în scenă de Teatrul Evreiesc de Stat.
„Să știți că nu e prima dată când am fost pe acoperiș, am mai fost aici, când am avut lucrările de reparații ale clădirii Teatrului, inclusiv pentru acoperiș. Am ales acest loc ca să lămuresc interpretarea eronată care s-a dat în momentul în care organizatorii au tradus diferit textul unei piese de teatru consacrate, „Scripcaru pe acoperiș”. Până la urmă mă bucur că s-au creat aceste discuții pentru că iată, piesa a fost foarte bine promovată și sper că va fi cu atât mai căutată de public. Primăria Brașov a cofinanțat, și în acest an, Teatrul Sică Alexandrescu pentru organizarea festivalului, biletele sunt la un preț mai mic tocmai datorită susținerii noastre și vă invit pe toți la festival, inclusiv la această piesă. Sper ca sălile să fie pline în fiecare seară și voi promova, de fiecare dată când am ocazia, evenimentele organizate de instituțiile de cultură din Brașov, chiar dacă va trebui să mă urc pe acoperiș “, a declarat primarul George Scripcaru, potrivit site-ului Primăriei Brașov



Eveniment organizat de Teatrul ,,Sică Alexandrescu” Brașov și finanțat de Primăria Municipiului Brașov.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Amintiri din Marele Război" al Teatrului Național Radiofonic este un spectacol care aduce în atenţia publicului o latură extrem de profundă a operei lui George Topîrceanu, şi anume mărturiile sale asupra participării la evenimentele primului război mondial, impresiile sale dramatice din campaniile militare şi din prizonieratul în Bulgaria.
Scenariu radiofonic: Ema Stere
Regia artistică: Attila Vizauer În distribuţie: Mihai Constantin, Cristian Iacob, Matei Constantin, Colaj Toparceanu, Constantin Cojocaru, Viorel Păunescu, Ioan Brancu, Eugeniu Cozma, Dan Clucinschi, Daniel Tudorică, Ionuţ Kivu, Cornel Mihalache, Lia Gherman, Kostas Mincu, Voicu Hetel, Nicolae Călugăriţa, Mirela Petrescu, Irina Cărămizaru, Roberto Grigore, Stelică Muscalu, Robert Radoveneanu, Lucian Iftime, Cătălin Frăsinescu, Dan Bobe, Sorin Aurel Sandu, Angel Popescu, Denis Hanganu, Ion Gheorghe Arcudeanu, Cristi Dionise, George Grigore.

📅 Vă așteptăm în data de 21 noiembrie, de la ora 18:00 în Sala Studio a Teatrului "Sică Alexandrescu" din Brașov.
❗️ Intrarea este liberă!





Horia Deliu    11/7/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian