Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Vin alegerile, cum și pe cine alegem?

De fiecare dată am constatat că au ajuns în parlament, aleși de noi, tot felul de indivizi, incompetenți, inculți, agramați, lipsiți de empatie și de bun simț, cu o moralitate mult prea îndoilenică, puși pe căpătuială, gata să-și voteze salarii, stipendii, pensii și privilegii, pentru că, nu-i așa, ei sunt forul legislativ suprem.

În plus chiulesc în draci pentru că nu sunt penalizați nicicum. Un muncitor, după trei absențe nemotivate, este concediat ! De ce nu este ...„concediat” și parlamentarul chiulangiu?
Tot acest parlamentar nesimțit își permite să demisioneze din grupul parlamentar al partidului pe a cărui listă a fost ales și...rămâne tot parlamentar !
Dacă a demisionat din partidul care l-a propulsat, gata, afară din parlament! Nu cred că este cistit și moral ca acești indivizi să-și voteze propriul regulament doar așa, de capul lor, fără un control al unui for juridic competent. Mai vedem că tot din liota aceasta se aleg viitorii miniștri, la fel de incompetenți și de necinstiți, spre paguba unei țări întregi!
Ce sancțiune există pentru răul făcut de clica nerușinaților? Se zice că...votul. Bun, votăm, eventual, din 4 în 4 ani, pentru...schimbare. Și ce schimbăm? Un politruc cu altul?
Așa cum zice cântecul: „Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii”?
Aici trebuie să intervenim și încă aplicând măsuri drastice ! În primul rând să se facă o selecție strictă a candidaților. Ideea este să se instituie un examen complex și serios pentru a fi acceptat drept candidat, indiferent în ce partid sau chiar independent.

Mai întâi este nevoie de un examen medical, apoi psihiatric și psihologic, cu evidențierea IQ-ului, care să fie de minimum 120, pentru că nu putem admite să ne conducă psihopați, indivizi fără empatie și chiar proști ! Apoi candidatul să aibă o solidă și vastă cultură generală , o excelentă cunoaștere a limbii române și capacități de orator, ca să poată vorbi clar , concret și convingător. Este necesar să cunoască și măcar două limbi de circulație internațională, așa cum se învață la orice școală.

Examenele pentru candidatură să fie publice, sub conducerea unei echipe de profesori competenți, de nivel universitar. Este nevoie, de asemenea, de un „certificat de onestitate”, care va fi emis, nu neapărat în scris, de către notorietatea individului. În ceea ce privește vârsta candidatului, cred că ar trebui să se mențină în limita de la 30 la 65 de ani, pentru că, nu-iașa, sub 30 de ani ar fi prea devreme, din cauza lipsei de experiență de viață, iar după 65 de ani riscă să fie prea târziu.
După trecerea examenului de candidat și reușita la vot, proaspătul ales să urmeze un curs intensiv de drept constituțional, pentru completarea cunoștințelor juridice.
De asemenea, după un an de activitate parlamentară ,ar fi necesar ca proaspătul parlamentar să primească un vot de confirmare/infirmare a activității sale, adică să rămână sau nu acolo, unde a fost ales, să reprezinte corect voința alegătorilor săi. Vacantarea locului din parlament va fi completată de următorul , cu suma voturilor exprimate pe locul doi, dintre candidații selecționați după aceleași criterii .

O primă sarcină a acestui parlament corect, cinstit și competent ar fi să voteze Legea Adevărului, care să sancționeze concret și drastic orice minciună exprimată în spațiul public, de către oricine, conform gravității acesteia.
Ce ziceți, promovăm aceste doleanțe legitime?

Primiți, vă rog, dragi concetățeni, expresia înaltei mele considerațiuni.






Andrei A.Radu    11/3/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian