Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Călătorului îi sade bine cu drumul. Vacantă in România?

Pentru cei care pleacă în vacantă în România doar timpul ar putea constitui o problemă pentru că multe tinuturi carpato-dunărene merită călcate de călător.

Dacă doriti sa vizitati înăltimile Carpatilor fireste ca puteti alege locurile cunoscute de pe Valea Prahovei, Muntii Făgăras sau Valea Ariesului. Există însă si alte locuri, “de taină”, care merită atentia călătorului obisnuit cu drumul. Pentru cei care caută nu numai minunile naturii dar si fiorul identitttii românesti, cetătile dacice din Muntii Orăstiei pot fi acum vizitate organizat – multumită agentiei Bonsi Travel.

În timpul unei asemenea călătorii cei mari si cei mici se pot bucura atât de vederea cetătilor si templelor dacilor, cât si de povestile cu oamenii locului, dacii “adevărati”, focuri de tabără, sau vizionarea documentarelor care prezintă traditiile ancestrale ale culturii înaintasilor nostri. Tainele dacilor nemuritori mai pot fi re-trăite si prin colindarea muntelui lor sacru, Muntele Ceahlău.

În acest tinut, călătorul are posibilitatea de a se bucura de privelistea de pe Vârful Toaca, de enigmaticele umbre tridimensionale piramidale care apar anual in văzduhul acestor munti, sau de muzeul celebrei Culturi Eneolitice Cucuteni de la Piatra Neamt. Si dacă tot ajungeti în tinutul acesta si mai aveti timp, o incursiune pe tărâmul sfânt al mânăstirilor Bucovinei n-ar putea decat să vă aducă cu o posta mai aproape de infinit.

Coborând din munti călătorul se poate abate pe la gurile Dunării pentru a savura unicatul si bogatia Deltei Dunarii. La Marea Neagra veti gasi la Mamaia sau Neptun, 2 Mai sau Vama Veche, doua moduri distincte de va petrece si bucura de soarele Pontului Euxin. In plus, la o ora de condus spre sud, plecand din Vama Veche, puteti ajunge la fosta resedinta de vara a Reginei Maria de la Balcic.

La Bucuresti va asteapta viata mondena din Centru Vechi, proaspat si aproape total renovat. Veti simti acolo o viata cosmopolitana vie in ton cu orice alta capitala europeana. Puteti savura berea casei la “Caru cu bere” sau carnaciori oltenesti la restaurantul “Smârdan”. Pentru cei mici teatrul povestilor copilariei “Ion Creanga” sau “Tăndărică” ofera copiilor sansa de a se distra si educa in acelasi timp.
Mai toate orasele României au câte un “Car cu Bere” sau “Tăndărică” al lor, nu rămâne călătorului decât bunăvointa de a le descoperi singur.

Un singur sfat. Daca ajungeti in România nu cautati acolo ce aveti aici in Canada.
Acolo nu este aici. Bucurati-va de rude si de prieteni! Incercati sa traiti româneste, sa simtiti scânteia de arhaic, de mister si sfintenie care inca dainuie peste veacuri in tinuturile care poarta numele de Grădina Maicii Domnului...







Cristian Medelean     8/26/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian