Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Despre programa școlară și în educaţia din familie

Cu ceva timp în urmă, televiziunile ne-au anunţat că cei mici pot merge la școală de la 5 ani, deoarece s-a constatat că sunt foarte inteligenţi…E un paradox: copiii sunt din ce în ce mai inteligenţi, dar trec tot mai anevoie prin anii de școală. Nu-i de mirare că ajung chiar cu studii superioare, dar analfabeţi, ceea ce nu-i împiedică să devină șefi peste alţii. De vină este sistemul, cutare ministru, cutare prim-ministru, dascălii, programa școlară…

Cei șapte ani de acasă? E o chestie învechită, retrogradă, deși, omul, trupește, psihic, social, evoluează, și face salturi în trepte , din șapte în șapte ani… Așa a vrut Dumnezeu.
Valoarea, însă, nu așteaptă numărul anilor. Cu suzeta în gură, copiii, prin smartphone, tablete, laptop, televizor etc. au acces la tot felul de informaţii. Un băieţel de șase ani îmi spunea deunăzi, că tati și mami îi dau voie să se joace pe telefoanele lor, dar nu are voie să se uite la imagini unde bărbaţii și femeile fac “ chestii”. Această interdicţie nu-și mai are rostul deoarece, cu presiuni continue din partea UE, prin comisarii săi, educaţia sexuală, încet dar sigur, își face loc în școală, de la preșcolari. Ṣi părinţii încep să fie de acord…Plimbându-mă prin parc, aud două mamici tinere discutând despre “ Caracal”, sex, educaţie sexuală în școală. Una din ele spune celeilalte: “ Da’ să-i înveţe, dragă, și pe ăștia mici! Nu vezi ce se întâmplă!”. Păi, da!

Prin ţări “ civilizate”, se fac și demonstraţii în faţa elevilor, de cum trebuie folosite anticoncepţionalele. Fetele și băieţii, curioși să se “ însexeze”, trec la treabă. Dacă se întâmplă ca vreo fată să rămână însărcinată, nu-i bai! Face un avort, căci pruncuciderea pe această cale nu mai este un delict, o crima, ci un drept! Păcat? Altă concepţie, învechită, retrogradă…Trăim alte vremuri…Numai că Dumnezeu este același, și ieri, și azi, și mâine!
Chiar părinţii își încurajează copiii spre curvie. Un tată, al cărui fiu preadolescent are o prietenă, tot din aceeași categorie, îmi spune că mamele celor doi copii au discutat și au fost de acord ca necopţii amorezi să-și petreacă vacanţa, dormind în aceeași cameră de hotel, în același pat… Băieţii ard de nerăbdare și fac presiuni, , iar fetele ( de a căror decizie depinde realizarea aventurii) vin în întâmpinare, pentru că nu vor să fie socotite … proaste. Un banc sugestiv sună cam așa:

Într-un autobuz urcă un cetăţean turmentat și vrea să ia loc. Toate scaunele, și în dreapta, și în stânga sunt ocupate de doamne și domnișoare. Printre sughiţuri, spune tare:
- Toate femeile de pe rândul din stânga sunt curve, iar cele de pe rândul din dreapta sunt proaste!
Indignată, o doamnă de pe rândul din stânga, se ridică și îl ia la rost:
- Nu ţi-e rușine! Cum îndrăznești să mă faci curvă?
Beţivanul replică imediat:
- Nu-ţi convine? Treci la proaste!

Vor trece anii și, poate, cei doi prieteni din preadolescenţă, vor decide să devină soţ și soţie. Mireasa, în rochie albă ca neaua, și mirele în costum gri petrol, cu papion, amândoi gârâind de sex, se vor prezenta la altar să obţină binecuvântare…Preoţii, asistenţa, corul, vor canta “ Doamne, Dumnezeul nostru, cu mărire și cu cinste încununează-i pe dânșii!”. Dar, de acolo, de sus, Dumnezeu vede, aude, dar nu mișcă niciun deget. Alaiul iese din biserică și , îndată, se instalează între miri un vierme neadormit ( sau o legiune) care va lucra în cele mai inimaginabile moduri, taina fărădelegii, deoarece taina cununiei a fost batjocorită...Mai devreme sau târziu, târziu, apar neînţelegeri, tensiuni, preacurvia ( relaţii cu alte femei, bărbaţi), în copiii frumoși, inteligenţi, parcă dă strechea. Nu-s excluse nici boli…Se recurge la psiholog, la psihoterapeut, la medic, la astrologi, la guru indieni, la șamani…Amulete, chipuri cioplite idolești…Ṣi, pe ultima sută de metri, unii și unele își revin, aleargă la preot. Cu spovedanie, păreri de rău, lacrimi, canoane, rugăciuni etc., cu Hristos de mână, încep să cureţe mâlul adunat în suflet, care mâl, putrezind, pute ca o hazna. “Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale șterge fărădelegea mea./Spală-mă'ntru totul de fărădelegea mea și de păcatul meu mă curățește./Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea./Ție unuia am greșit răul în fața Ta l-am făcut…” (Ps.50, 1-4, BVA)
Ṣi Dumnezeu, atotmilostiv și iertător, iartă și curăţă. Dar, toată aceasta procedură, putea fi făcută înainte de a ajunge la altar.

Curvia și preacurvia nu mai sunt păcate, sunt virtuţi, sunt drepturi! Iisus Hristos nu vorbește nicăieri de drepturi. În Sfânta Scriptura nu există decât porunci, fericiri și vaiuri ( de la Vai!)
Vaiuri mari, nemaiîntâlnite, pândesc la ușa zilei de mâine, căci zilei de azi nu-i mai ajunge răutatea ei. Călăreţii Apocalipsei, abia își mai pot ţine armăsarii în frâu…






Nicuşor Gliga    8/26/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian