Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Doctorul George Valentin Freundlich

Soarta m-a adus de aproape 25 ani în Canada, la Toronto, unde am întâlnit un fost student de-al meu realizat în Canada . Este vorba de Dr.George Valentin Freundlich, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj .
Trebuie să spun de la început că Facultatea de Medicină Clujană a fost o școală de prestigiu recunoscută și pe alte meridiane.

Revederea cu George Freundlich m-a readus cu gândurile la acele timpuri când am devenit absolvent al acestei prestigioase școli și am ajuns să devin dascăl al acestei Instituții de Învățământ Universitar.
M-a bucurat mult reîntâlnirea cu George și redeșteptarea amintirilor legate de acest elev și coleg, care a avut o traiectorie profesională foarte frumoasă în lumea occidentală.

Am avut ocazia să stăm de vorbă și să depănăm amintiri comune de pe vremea când a lucrat ca tânăr absolvent în Clinica pe care o conduceam în acele timpuri.
Mi-am amintit de el imediat ce l-am întâlnit ca de un fost student de-al meu demn de "neuitare" : harnic, disciplinat, pedant și receptiv la învățămintele pe care și eu le-am primit de la dascălii mei.
M-am bucurat de realizările lui și mi-am zis încă odată că este un om demn de aprecierea și stima mea.

A absolvit Facultatea de Medicină cu calificativul maxim, deși în timpul studenției a continuat să activeze și în cea de-a doua calificare pe care o avea ca absolvent al Liceului de Muzică din Cluj, făcând parte din Orchestra de Tineret a României,cu care a participat la câteva turnee internaționale de răsunet (Londra, Scoția)
A a fost selecționat în Orchestra Mondială de Tineret concertând și la foarte celebrul Royal Albert Hall sub bagheta dirijorului legendar Leopold Stokovski.

În Canada s-a confirmat foarte bine cu bagajul de cunoștințe acumulat la Cluj și a avut înțelepciunea de a nu se opune repartiției oficiale pe care o aveau în fața absolvenții Facultăților de Medicină .
Nu a urmărit stabilirea în unul din orașele mari ale Canadei (Toronto, Montreal, Ottawa) și s-a stabilit în provincia de Nord a Canadei, în Newfoundland, unde a lucrat în localități diferite, dovedind prin practica medicală și
asistența medicală de calitate cât de bine este pregătit.

A reușit repede să urce pe scară profesională, dobândind la doar 32 ani cel mai înalt titlu posibil ca medic în
Newfoundland , anume de "Senior Medical Officer" (SMO).
În pregătirea lui practică a fost și the "Flying doctor"zburând cu avioanele sanitare după nevoile de urgență ale terenului în care locuia.
Între timp a fost și medic pe vase de croazieră în Caraibe, Hawaii, etc.

Începând cu anul 1994 a lucrat la Matheson-Canada timp de 25 ani că Director Medical/Personal Emerit, obțînând Premii, Diplome și Ordine de mare prestigiu,
A fost remarcat de Autoritățile locale Canadiene, și felicitat personal de Premierul Brian Peckford

În anul 2012, ca apreciere a activității lui a fost un Dinner Festiv în cadrul "The George Freundlich Appreciation Day ".Alături de personalități ale locului - Primari, Consulatul României , Catherine Carleton (Executive Director Orchestras Canada) am fost invitat și eu că fost dascăl a lui George.
La Toronto a fost acordarea unei distincții ""The Council Award", la care de asemenea am fost invitat alături de medici, Consulatul României, și de redactorul ziarului "Observatorul" domnul Puiu Popescu
Este o distincție care se acordă anual la 5 persoane cu merite deosebite.

Deși a obținut "Licență Portabilă", care dădea dreptul de a practică oriunde în Canada, George a rămas la Mathesson, unde s-a ocupat de cazuri extrem de grele, salvând multe vieți.
A primit numeroase scrisori de felicitare din partea Ministerului Sănătății.

Pregătirea lui și în domeniul muzicii și pasiunea lui pentru muzică s-a concretizat în activitatea lui că Membru al Orchestrei Simfonice din Timmins (trombon) și al Orchestrei de Big Band din Timmins..
Este Fellow și Benefactor al "Metropolitan Opera House New York", scriind articole despre marile spectacole de la Metropolitan.

A sponsorat reeditarea câtorva cărți scrise de prietenul lui, scriitorul sportiv Ioan Chirilă și cartea marelui antrenor de tenis de masă Farkas Paneth ("Paleta și Planetă")
Pasiunea luui cea mare au fost călătoriile, realizând în concedii călătorii în toată lumea, pe cele 7 continente.
Este membru fondator al publicației clujene "Viață Transilvaniei" (2006)

Este Membru al Rotary Club din anul 1995.
Este membru "Board of Directors" Orchestras Canada

Nu a uitat niciodată că este român, subliniind acest lucru în toate articolele din Canada și în toate interview-urile.
La "Dr.George Festive Dinner" Orchestra din Timmins a interpretat "O Canada" (Imnul Canadei) și "Deșteaptă-te Române", iar sala a fost decorată în culorile roșu -galben- albastru.

Acum la pensionare după 38 ani de activitate îi dorim sănătate și noi împliniri în domeniile în care va continua să activeze. Cu multă prietene si apreciere,

Prof. Dr. Sandu Bologa / Toronto





Prof.Dr.Sandu Bologa    8/16/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian