Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Artistul plastic Romeo (Romi) Dobrotă din Toronto

Statement Observatorul ; Cine ești Romeo (Romi) Dobrotă ? “Deci cine suntem, de unde venin și unde mergem’’, era un titlu de carte din anii ‘80 Sau “Omul e drumul cel mai scurt dintre viață și moarte” Emil Cioran!

Da sunt un simplu trecător prin lume cu un început, (născut în Poiana Sibiului, am locuit vreo 20 de ani în Timișoara, în 1996, émigra(n)t în Canada) apoi am un cuprins și încă mai am multe de spus ! Nu vreau să mă gândesc la sfîrșit!
Am emigrat în Canada la 43 de ani cu 5 valize, 2 copii de 9 și de14 ani.
Nu există nici o îndoială că m-am născut cu pasiunea și talentul de a produce artă plastică pentru bucuria intelectuală și emoțională a publicului! Arta mea s-a nascut la intersectia a 5 elemente: culoare, geometrie, filosofie, astronomiei si psyhologie!
Sunt fascinat de Univers, Galaxie, Spațiu, Timp, Infinit, Lumină, Suflet, Istorie, Viata.
Cel care îmi contemplă opera de artă va observa materiale și tehnici surprinzătoare ca rezultat al curiozității mele și al entuziasmului de a explora drumuri mai puțin cunoscute.
Ca atare, in picturile mele pot introduce elemente 3D inspirate din sculptură sau pot folosi ceară de albine, foita de aur și tehnici aferente pentru a crea imagini și sentimente puternice. La inceputul anilor 1990 am inceput sa plasez forma umana impotriva peisajului si sa aduc formele geometrice in centrul artei mele!
Prin arta iti vindeci sufletul, dai un echilibru vietii de familie, vietii de zi cu zi!

Am un singur regret, MARE regret: am creat peste 650 lucrări de artă ; pictură, sculptura, mozaic, icoane, caricatura, reproduceri etc … deci să revin : REGRET că nu am insistat să expun mai mult în urmă cu 8-10 ani !
“But never îs late”! Lăsînd modestia la o parte, după mine rămîne ceva!

Am avut mai multe Expozitii, mai inportante: in Romania unde am lucrat si pentru Uniunea Artistilor Plastici Timisoara apoi Art Gallery of Ontario in 2010, unde am fost premiat, a se vedea Toronto Sun, 2010/11/08, apoi George Brown College Toronto, Institutul Vladimir Toronto, Metropolitan Church Toronto.
Dupa ce mi-am activat Website-ul, în nov 2018, https://romeofineart.com, la 2 luni am avut deja 2 invitații pentru Expoziții Internaționale la Tokyo și Amsterdam și o invitație la elaborarea unui Catalog de Artă 2019, din partea Middle East Art Association Catalog, Emiratele Arabe Unite, Dubai, unde au fost selectați doar 50 de artiști.
Apoi o pictură a mea “Intergalactic birds” va asigura coperta unei cărți, “Puzzle” Spania!
Mai mult, la începutul lui aprilie a fost cea mai mare bucurie a mea sa fiu accepat cu 4 lucrări la Hittite Gallery, Spring Group Show in Yorkville, Toronto.
Am să citez din Wikipedia “Yorkville district … is one of Canada's most exclusive shopping districts … has been recognized as one of the most luxurious shopping streets in North America, being compared to New York's Fifth Avenue, Chicago's Magnificent Mile, and Los Angeles' Rodeo Drive.”!
Thanks Hittite Gallery, thanks Sara, thanks Anna, thanks Lâna!
Mulțumesc familiei că mă aceepta cu casa plină de lucrări de artă!

Pictez la inspirație … nu la foc continuu … încep alta … apoi termin ce am lăsat ieri, acum o săptămînă, sau acum 1 an …etc!
De ce Romeo? … (e rudă “bogată” a lui Romi 😊) e un nume predestinat ARTELOR … și cum zice romanul “dă bine, la toate 😊 😊 😊 ”! Ascult zilnic Muzică Clasică (cacofonie acceptată) acum vreo 20 de ani am cumpărat vreo 3-400 vinil, cu 50 centi bucata, cu Muzica Clasică (internetul era mai sărac) …

De vreo 7-8 ani cumpăr tikete la Canadian Opera Company pentru toată stagiunea! La Symphony Orchestra Toronto merg doar la Concerte mai deosebite, iubim tot ce se poate iubi!
Îmi plac filmele documentare, citesc cărți de istorie, artă, biografii. Cu nepoții merg la muzeu,

De ce Romi? … e pe Certificatul de nașterea, pe ID, pe Health card, pe cardul de Bancă, apoi e “foloisit” în conversații cu prietenii, nevasta, copiii, iar nepoții îmi spun “Romi Pomi” …

Doamne si Domni, consumatori de arta, dragi prieteni, ma puteti contacta si la Email: contact@romeofineart.com, Cell phone: 1-416-895-4355, Website: https://romeofineart.com,
Arta nu se devalorizeaza, ci creste pretul de la an la an! E cea mai buna investitie.
Arta mea poate fii gasita in diverse colectii private sau publice din North America, Europa, Australia, Asia! Thanks, and enjoy my art!
Multumesc Observatorul!
My FB: Romeo Dobrota Romeofineart Romeo,
Toronto April 2019

Notă Observator;
Pentru amatorii de artă.
La Hittite Gallery, din Yorkville, Toronto, Romeo (Romi) Dobrota participă, în acest aprilie, cu lucrări la expozitia " Spring Show Group ".






Observator    4/9/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian