Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Noul Ghid alimentar din Canada

Noul Ghid alimentar din Canada a intrat în vigoare in 22 ianuarie 2019. O mulțime de atenție din partea mass-media l-a înconjurat, laudand ce bine va face natiei candiene, mai ales pentru familii si tineri.
Dar nu multa lume cunoaste istoria și controversele legate de acest ghid alimentar. Scopul inițial al ghidului alimentar din Canada a fost de a îngrășa soldații în cel de-al doilea război mondial, pentru folosirea lor in razboi.

Ghidul a fost reformulat de șapte ori de la înființarea sa, dar aceste actualizări nu au fost neapărat ca urmare a datelor noi primite despre alimentare. Mai degrabă, cu fiecare actualizare, furnizorii de alimente au încercat să-și împărtășească afirmațiile și să influențeze ceea ce se întâmplă în ghidul de produse alimentare, în efortul de a-și creste propriile vânzări. Prima industrie vinovata de asa ceva a fost industria laptelui, împingând pentru aportul zilnic de lactate. În 1993, ghidul pentru alimente a adăugat porții mai mari de lapte și carne, urmare la aceste influentari.

Cu acest nou ghid alimentar, actualizat pentru prima dată în ultimii doisprezece ani, oficialii care l-au elaborat nu s-au întâlnit cu reprezentanți din industria alimentară și a băuturilor.
Mai degrabă, a avut loc o consultare pe internet, cu diferiți participanți. Noul ghid este menit să se concentreze mai puțin pe creșterea vânzărilor pentru diferite industrii, și mai degrabă ajuta pe canadianul mediu să mănânce sănătos.
Ori, cam asa vine povestea. Dupa dezvaluirea ghidului, multi au comentat ca noul ghid al produselor alimentare nu este chiar un ghid alimentar. Este mai mult un ghid general, încurajând canadienii să obțină proteine din diferite surse, să mănânce tone de fructe și legume și cereale integrale. Cele patru grupuri alimentare anterioare (carne, paine, fructe/legume si lactate) sunt complet eliminate. În schimb, ghidul oferă sfaturi de comportament, cum ar fi gătitul mai mult și mâncatul cu alții și bucuratul de mâncare.

Singura problemă, desigur, este că un canadian mediu care muncește pe bază de salarii minime și trăiește singur, avand cheltuieli de plată, nu poate să-și permită consumul zilnic de fructe și legume.
Costul acestor recomandări nu pare să fi fost pus în aplicare. Din curiozitate, am intervievat câțiva dintre prietenii mei (cu vârsta între 25 și 30 de ani), pentru a vedea cât de mult costa fructele și legumele atunci când le cumpără zilnic. Răspunsul a fost in jur de de 80 de dolari pe săptămână, pentru două persoane.

Pe luna, totalul e de 320 de dolari. Aceste figuri sunt pentru un cuplu, ne luand in cont o familie, sau copii, sau restul de cheltuielile de plata. Cand media la chirie in Toronto si alte orase mari in Canada e de 2000 de dolari pe luna, si o persona care lucra pe salar minim, la timp plin, castiga 2100 de dolari pe luna, cum e posibil sa integram acest nou cost de fructe/legume?

O alta mare recomandare a noului Ghid alimentar este de a "găti mai mult". Desi în teorie este un sfat excelent, nu mulți canadieni își pot permite să gătească în fiecare zi când prețurile la electricitate / gaz continuă să crească, iar gatitul dureaza ore întregi până ce e pregatit. Ghidul a luat si asta in cont! Sugereaza folosirea de instrumente care taie din timp, cum ar fi mașinile de gătit lent și aparatele de gătit sub presiune, care costă, de asemenea, bani pentru a le cumpăra. In scurt, se pare că ghidul vizează exact persoanele care se luptă să supravietuiasca cu crestera costului de viata in Canada.

Vorbind ca vechi studenta și o personata tanara care lucrează la timp plin, cu un salar destul de bunisor, si am propria mea afacere pe langa, aceste recomandări nu sunt cele mai ușoare de urmărit. Iar implicația că nu le-ai urmărit înseamnă că îți înșeli sănătatea, ceea ce doar adaugă vina la o situație deja grea. Dacă un lucru este clar, este că, în ciuda tuturor consultărilor, elaborarea Ghidului alimentar nu a ținut seama de populația canadiană medie, nici de factori precum inflația și costul ridicat al alimentelor.

O copie a ghidului de produse alimentare poate fi vizualizată pe site-ul Departamentului de Sanatate: https://food-guide.canada.ca/en/





Alexa Whitewolf    1/30/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian