Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cele mai vândute cărți ale anului 2018

Este vrea bilanțului!

Iată care au fost cele mai cumpărate cărți în anul 2018 de la editurile: Litera, Curtea Veche, All, Nemira și Nemi. În top se află besteller-uri internaționale, dar și autori români.


Editura Litera

1 Eu, și totuși alta de Jojo Moyes

Un adevărat fenomen literar, volumele scriitoarei britanice Jojo Moyes continuă să fie de ani de zile bestselleruri absolute pentru cititoarele din România. La Editura Litera au fost publicate până acum opt titluri, iar anul acesta primul loc în top îl ocupă romanul „Eu, și totuși alta”, cartea a treia din celebra serie „Înainte să te cunosc”.

2 Testamentul lui Abraham de Igor Bergler
Este cea mai vândută carte de ficțiune scrisă de un autor român și a fost reeditată în colecția Buzz Books într-o ediție specială și continuă să fie un bestseller și în 2018. Piesele de puzzle care alcătuiesc acest roman, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura acestuia o experiență absolut unică.

3 Povestea mea, de Michelle Obama
Este declarată cartea anului 2018 din punctul de vedere al vânzărilor la scurt timp de la data lansării globale și este top bestseller și în România. În memoriile sale, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume.

4 Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova de Ioan-Aurel Pop
Este o carte-eveniment, cu peste 700 de pagini color, frumos ilustrată dar mai ales documentată. O carte care poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918. Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputați profesori universitari din Cluj și Iași, cercetători științifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iași și București.

5 Povești de seară pentru fete rebele de Elena Favilli și Francesca Cavallo
Poveștile a 100 de femei extraordinare din toate timpurile continuă să se afle pe lista de bestselleruri Litera, printre preferințele de top ale cititorilor mari și mici. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea: regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru, sunt modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.



Curtea Veche Publishing

1 Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman -

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu, după părerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. În experiența sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire...

2 Puterea prezentului de Eckhart Tolle

Puterea prezentului cuprinde un sistem de convingeri conform căruia este benefic să trăim ancorați în prezent. Filozofia cărții pledează pentru debarasarea de „corpul-durere”, o forță distructivă pe care o exercită mintea și ego-ul asupra corpului.

3 Tată bogat, tată sărac - Robert T. Kiyosaki

„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani… dar nu învață niciodată să pună banii să acționeze pentru ei.“ (Robert T. Kiyosaki)

4 Secretele succesului de Dale Carnagie

Dale Carnegie spunea ca „succesul inseamna sa obtii ceea ce vrei, iar fericirea inseamna sa vrei ceea ce ai obtinut“. Dar ce anume isi doresc oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre o cariera ascendenta, prieteni de incredere, o familie iubitoare, un trai decent… si altele asemenea.

5 Spovedania unui preot ateu de Ion Aion

O meditație provocatoare pe tema condiției umane, dar și o căutare a divinului, a credinței, dincolo de superstiții, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituționalizată. Născută dintr-o experiență directă de viață, tragică și tulburătoare, cartea refuză resemnarea și postulează o încredere reînnoită în umanitate.



Editura ALL

1 Seria Pisicile războinice

Inspirată de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling și William Shakespeare, cuprinde fascinantele aventuri ale unor clanuri de pisici sălbatice. Pisicile războinice s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai populare titluri. Editura ALL a publicat primele două serii (12 volume) și primul volum din cea de-a treia serie: Puterea celor Trei - Viziunea.

2 Perfecți de Cecelia Ahern

Continuarea romanului Defecți (aflat pe locul al cincilea în topul vânzărilor ALL în 2018), înfățișează o societate distopică în care perfecțiunea este obligatorie. Tinerii între 14 și 30 de ani și cititorii pasionați de poveștile Ceceliei Ahern vor fi captivați de aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”.

3 Gena de Siddhartha Mukherjee

Este povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei. Se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei. Autorul îmbină stilul fermecător, ușor accesibil, cu standardele academice inerente unei lucrări cu o asemenea tematică. Siddhartha Mukherjee este medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat (distins în anul 2011 cu Premiul Pulitzer pentru volumul Împăratul tuturor bolilor, publicat de Editura ALL).

4 Un apartament la Paris de Guillaume Musso

Continuă seria thrillerelor provocatoare semnate de Guillaume Musso, numit de Le Parisien „cel mai uluitor romancier francez contemporan”. O anchetă tragică, secrete tulburătoare și o cursă contracronometru sunt doar câteva dintre ingredientele acestei povești pe care pur și simplu nu o poți lăsa din mână.

5 Defecți de Cecelia Ahern

Este primul roman Young Adult semnat de Cecelia Ahern. Autoarea a creat această carte cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte și a ți le asuma ca parte a personalității tale.



Editurta Nemira

1 Cum să oprești timpul de Matt Haig

Cum să oprești timpul este o poveste nebunească și dulce-amară despre cum te poți pierde și regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie ca să înveți cum să trăiești cu adevărat. Tom Hazard are un secret periculos. Poate că arată ca un bărbat de 41 de ani, dar din cauza unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole. Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală.

2 Bărbatul care n-a mai sunat de Rosie Walsh

Imaginează-ți că întâlnești un bărbat, că petreceți împreună șase zile de neuitat și că te îndrăgostești nebunește de el. Sentimentul este reciproc, o simți cu toată ființa ta. Așa că, atunci când pleacă într-o călătorie și promite să te sune de la aeroport, nu ai niciun motiv să crezi că n-o va face. Dar el nu mai sună. Săptămânile trec, toți prietenii te îndeamnă să-l uiți, dar tu știi că trebuie să i se fi întâmplat ceva, trebuie să existe un motiv pentru tăcerea lui.

3 Frumoasele adormite de Stephen și Owen King

Într-o colaborare spectaculoasă, Stephen King și fiul său, Owen King, pornesc de la o premisă originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea femeile? Într-un viitor deloc îndepărtat, după ce adorm, femeile sunt acoperite de coconi asemenea fluturilor, iar dacă cineva îndrăznește să le tulbure somnul le va transforma în creaturi incredibil de agresive. Una singură, Evie Black, e imună la blestem. Abandonați și lăsați pradă instinctelor primare, bărbații se împart în facțiuni: unii vor s-o salveze pe Evie, iar alții nu vor decât să mențină haosul. Într-o lume a bărbaților, totul se reduce la agresivitate foarte rapid.

4 Singura poveste de Julian Barnes

O vară din anii ’60, undeva la sud de Londra. Când se întoarce de la facultate, Paul îi face pe plac mamei și se duce la tenis. Acolo e Susan: caldă, încrezătoare, ironică, soție și mamă a doi copii. Evident, iubirea lor este unică și irepetabilă. Peste zeci de ani, el privește înapoi la povestea lor și la eșecul ei, știind că memoria ne joacă feste și ne surprinde.

5 Vremea disprețului de Andrzej Sapkowski

În lumea lui Geralt, nu doar monștrii din umbre amenință pacea, ci înșiși oamenii, regii și armatele lor, dezertorii și rebelii, fiecare cu propriul interes. Bine ascunși în inima pădurii, elfii și alte creaturi până atunci oprimate câștigă tot mai mulți adepți și lansează tot mai multe atacuri-surpriză. Magicienii se luptă între ei, își pun la dispoziție puterile pentru prețul cel mai mare sau simpatizează cu elfii rebeli.

Pentru Geralt și Yennefer e tot mai greu să-și țină promisiunea: aceea de a o proteja pe Ciri de oricine și orice ar vâna-o, pentru că ea este cheia salvării lumii întregi. Dar cu intrigi și dușmani la fiecare colț, Ciri va fi nevoită să se apere singură și să-și folosească puterile care-i fac atât de mult rău.



Editura Nemi

1 Ghidul micului astronom prin univers de Adrian Șonka

O introducere în astronomie pentru copii și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre Univers. Este o carte bine documentată, cu informații la zi din astronomie, dar și cu mult umor și glume science geek, adresată cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.

2 Matei o iubește pe mami de Brigitte Weninger, Eve Tharlet

După ce mama s-a supărat pe el pentru că a întârziat la masă, iepurașul Matei s-a hotărât să-și repare greșelile făcându-i cel mai frumos cadou de Ziua Mamei. Însă și-a cam prins urechiușele atunci când a decis că cel mai frumos cadou pentru mamă ar fi cinci iepurași bine-crescuți. Oare vor putea Matei și frații săi să învețe bunele maniere la timp pentru această zi specială?

3 Decebal și un solomonar misterios de Simona Antonescu

Suntem în anul 105. Trupele române se pregătesc să treacă Dunărea pe podul făcut de Apollodor din Damasc pentru a cuceri Dacia. Aici își încep Ilinca și Călin călătoria fabuloasă prin trecutul țării. În drumul lor îl întâlnesc pe micul dac Oroles, care îi conduce până în inimă provinciei la Sarmizegetusa, acolo unde vor avea șansa de a-l cunoaște și pe conducătorul dacilor, Decebal.

4 Lama lama în pijama de Anna Dewdney

O poveste de noapte bună. Un pupic de somn ușor. Și Mamă Lamă stinge lumina și pleacă.

Dar este totul bine acum?

NU!

Cel puțin așa crede Puiul Lama…

Caldă, pufoasă și foarte amuzantă, Lamă Lamă în pijama va aduce cu siguranță zâmbete pe buzele părinților și ale copiilor, care se vor recunoaște în poveste.

5 Poveste muzicală de Crăciun de de Cristina Andone

Cristina Andone, autoarea seriei „Povești din Pădurea Muzicală”, reînvie în această carte magia poveștilor de Crăciun cu trei povești minunate: „Uvertura fulgilor curioși”, „Când vine Moșul?” și „Dimineața de Crăciun”. Că întotdeauna, poveștile își propun să-i familiarizeze pe cei mici cu universul muzicii clasice, îmbinând frumusețea textului cu armonia sunetelor.


bookblog.ro




Andreea Chebac    12/26/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian