Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă cu Dan Negru

”Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni !”

Reporter: Ne cunoaștem din anii când realizai emisiuni la Radio Timișoara ,iar eu eram corespondent pentru județul hunedoara al aceluiași post de radio. Ce a însemnat pentru tine Radio Timișoara ?
Dan Negru: Pentru cariera mea de mai târziu a însemnat totul. ”Anii 90” au însemnat presă adevărată ,făctută din pasiune și fără presiunea banilor. Acum simt comercialul din presă, atunci simțeam presa reală, așa cum ar trebui să fie. Radio Timișoara era o adevărată tribună a adevărului, eram cei care aveam curaj să spunem lucruri. De remarcat că azi “curajul” în presă e o bagatelă, îl poți spune oriunde, pe Facebook, pe net, la televiuni, la radiouri. Azi e o inflație de adevăruri, fiecare instituție media are adevărul ei. Altfel era în anii 90 când a spune ce crezi era sancționabil și mai ales adevărul nu aveai unde să-l spui pentru că nu exista inflația media de azi. Mi-e dor de anii aia. Dar mai ales mi-e dor de oamenii care mi-au pus microfonul în mână și pe care i-am pierdut pe drum. Bogdan Herzog, Mihai Junea, Ioan Crăciun... Pe băiatul lui Ioan Crăciun, un excelent jurnalist, fondator al Societății Timișoara, l-am cunoscut de când avea 2 ani și venea cu Ioan la emisii. Anul trecut i-am fost naș de cununie.

Reporter: Ai plecat apoi la București ,unde în doar câțiva ani ai devenit unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați realizatori de emisiuni, de divertisment, din televiziunile centrale de la noi. Care ar fi secretul unei asemenea ascensiuni ?
Dan Negru: Oamenii pe care i-am întâlnit. Am avut șansa să fac televiziune cu cei mai importanți oameni din breasla asta, de la Valeriu Lazarov la Titus Munteanu. După cum am avut șansa să întâlnesc în media oamenii legendă din istoaria showbizului. Mă bucur de prietenia lui Florin Piersic de pildă după cum mă bucură amintirea unora ca Dinică, Pittiș, Adi Pintea și mulți alții. Cu ei am avut șansa să construiesc o parte din show-urile de la televizor. Lor le datorez asta.

Reporter: Te-ai mai întoarce la o televiziune din provincie ?
Dan Negru: Mi-e ciudă că Timișoara nu are forța pe care o are Clujul care are un trust național de tv, Look Tv. Sper ca odată și Timișoara să revină pe harta media națională. Acu’ e imposibil să faci tv de performață în Timișoara. Sper ca treburile să se schimbe. Atunci m-aș întoarce. Niciodată nu m-am putut adapta Bucureștiului. Încă mă cred plecat în delegație de acasă din Timișoara deși au trecut deja 18 ani de când stau într-un oraș pe care nu-l înțeleg deloc. Mi-e dor de casă! De Timișoara.

Reporter: Ce părere ai despre concurența, tot mai acerbă, care a apărut între principalele posturi de televiziune din țara noastră ?
Dan Negru: Abundența e cea mai bună cenzură. Lazarov ne spunea demult că trebuie să ne consolidăm imaginea în perioada aia, a anilor 2000 când existau doar 2-3 tv în țară. A avut dreptate. E greu acum să mai ajungi un brand în media pentru că e o inflație de oameni, de jurnaliști, de tv, de idei. E o abundență.

Reporter: Este benefică o asemenea concurență sau dimpotrivă ?
Dan Negru: Habar n-am. Pentru brandurile vechi din divertisment precum Răduleasca, Brenciu, Teo, Esca, mă alătur și eu “dinozaurilor”, ha,ha, e bine. E greu ca astfel de nume să mai apară azi în abundența care e și mai ales la concurență cu New media, cu netul. Televizunea clasică a pierdut mult din audiență în ultimii ani, oamenii găsesc alte mijloace de distracție decât ecranul clasic de tv.

Reporter: Ce poți să dezvălui, în avanpremieră, pentru telespectatori, din programul de Revelion pe care bănuiesc că-l pregătești deja ?
Dan Negru: Va fi al 19 -lea meu revelion, toate lider de audiență. E una din marile mele performanțe de care mi-e tare drag. Va dura 4 ore și vor fi cele mai mari nume din showbizul românesc, așa ca-n fiecare an.

Reporter: Ce nou proiect ai pentru viitorul apropiat sau mai îndepărtat ?
Dan Negru: Pregătesc un program nou din primăvară dar e prea devreme să vorbim despre el. Altfel, sunt în anul 1 la doctorat la Universitatea din Timișoara și împreună cu Codruța , soția mea, ne creștem cei doi copii, Dara și Bogdan. Ei vor rămâne. Familia e tot ce contează și tot ce va rămâne. Televiziunea e fum, celebritatea e trecătoare. Peste ani de zile, lumânările nu ni le vor aprinde telespectatorii sau cititorii ci ei, copiii.

Reporter: Ne apropiem cu pași repezi de frumoasele sărbători ale iernii. Ce urare vrei să adresezi fanilor tăi, în special, și tuturor telespectatorilor, în general ?
Dan Negru: Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni ! Să credem asta ! Mulți ani. Ne revedem de revelion, ca-n fiecare an. Să ne dea Dumnezeu putere !







Interviu realizat de Ioan Vasiu    12/2/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian