Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Concert dedicat Centenarului Marii Uniri, la Ateneul Român

La împlinirea a o sută de ani de la realizarea celui mai important vis naţional, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va oferi un concert extraordinar, ai cărui protagonişti vor fi reprezentanţii a două generaţii de mari muzicieni români, una a consacrării, cealaltă a afirmării.

Orchestra va fi condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar în ipostază de solist va apărea Daniel Ciobanu, unul dintre cele mai strălucite tinere talente născute pe pământ românesc, laureat al numeroase concursuri internaţionale de pian, cu o ascensiune artistică spectaculoasă în ultimii ani.

˶Suntem bucuroşi ca, pe 30 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale, să prezentăm un Concert de Gală, avându-l solist pe pianistul Daniel Ciobanu, laureat al concursului Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, Israel”, subliniază maestrul Christian Badea, consilier artistic al Filarmonicii „George Enescu”.

Programul Concertului Centenarului la Ateneul Român va cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal, în spiritul zilei de sărbătoare. Cele două Rapsodii de George Enescu nu puteau lipsi, compozitorul nostru naţional fiind prezent în program cu două dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale, care vor marca începutul şi finalul concertului. O altă creaţie autohtonă a fost selectată din creaţia lui Alfred Alessandrescu, continuator al moştenirii enesciene în secolul XX – poemul simfonic Acteon.

Pe lângă acestea, programul va cuprinde lucrări semnate de doi dintre cei mai importanţi şi populari compozitori de anvergură universală – Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet.

Daniel Ciobanu va interpreta îndrăgita Rapsodie pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră a marelui romantic rus, pentru ca apoi Christian Badea şi Orchestra Filarmonicii să ofere publicului selecţiuni din bine cunoscuta Suită Carmen, din opera omonimă compusă de Bizet.

„Filarmonica George Enescu este onorată să organizeze Concertul Centenarului la Ateneul Român. De jur-împrejurul sălii, Fresca Ateneului prezintă geneza şi evoluţia poporului român, momentele sale de glorie şi afirmare naţională, care culminează cu Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, în ultima evocare în culori. Sub cupola roşie, pe care ies în evidenţă numele celor mai ilustre personalităţi româneşti ale trecutului, a avut loc la 29 decembrie 1919 întrunirea Parlamentului României Mari, pentru ratificarea unirii provinciilor româneşti într-un stat naţional, suveran şi independent. Pe 30 noiembrie vom asculta sonorităţi încântătoare într-un concert de gală pentru o aniversare a noastră, a tuturor românilor, în care cei prezenţi vor fi martorii unui eveniment emoţionant, de neuitat. La Mulţi Ani, România!”, declară domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu”.

Filarmonica “George Enescu” 150

„Concertul Centenarului la Ateneu”

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“

Vineri, 30 noiembrie 2018

Ateneul Român, Sala mare, ora 19.00

Dirijor – CHRISTIAN BADEA

Solist – DANIEL CIOBANU
Program

George Enescu – Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11

Alfred Alessandrescu – Poemulsimfonic Acteon

SergheiRahmaninov – Rapsodiape o temă de Paganini pentrupianşiorchestră, op. 43

Georges Bizet – Suita Carmen (selecţiuni)

George Enescu – Rapsodia nr. 1, în la major, op. 11

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete aAteneului Român. Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00. Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

***

DANIEL CIOBANU

Daniel Ciobanu, născut în PiatraNeamț, a început studiul pianului la vârsta de nouă ani. A absolvit Liceul de Artă „Victor Brauner”, avându-i profesori pe Cosma Magdolna, Iulian Arcadi Trofin și Mihaela Spiridon. A câștigat o bursă de studii „Constantin Silvestri”, care a constat în studiul timp de un an la colegiul privat „Stewarts Melville College” din Edinburgh. A avut timp de șase ani bursă și a absolvit cu „magna cum laude” Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow. A obținut distincții prestigioase, printre care se numără „Tânărul Muzician al Anului 2008” oferit de Rotary Club Edinburgh, Bursa „Yamaha Europe Foundation” 2010 și două diplome de excelență – „Tehnica și Execuție” și „Pianist-Concertist” – ambele obținute la „Ecole Normale de Musique-Alfred Cortot” din Paris.

Daniel Ciobanu

De asemenea, a obținut Premiul I la „Morocco Philharmonique” în Casablanca (Maroc) , „UNISA International Piano Competition” în Pretoria (Africa de Sud), „BNDES International Piano Competition” în Rio de Janeiro (Brazilia) și Premiul al doilea la Concursul internațional de pian „Arthur Rubinstein” din Tel – Aviv (Israel) . În urma acestor premii, a susținut concerte pe scene faimoase precum „Mozarteum Concert Hall” în Salzburg, Royal Festival Hall în Londra, Salle Cortot în Paris, Tsinghua University în Beijing, Teatro Municipal în Rio de Janeiro, Baxter Hall în Cape Town, Charles Bronfman Auditorium în Tel-Aviv, Teatro Verdi în Trieste și Toyosu Civic Centre în Tokyo. Pe lista celor mai recente activități concertistice se află debuturile la Carnegie Hall în New-York, Konzerthaus în Berlin , Teatro Massimo în Palermo, Elbphilharmonie în Hamburg, Gewandhaus Grosser Saal în Leipzig și City Hall în Taipei. În prezent, tânărul pianist urmează al doilea masterat în Berlin la „Universitat der Kunste” sub tutelajul renumitului pianist francez Pascal Devoyon si al pianistului german Markus Groh.

CHRISTIAN BADEA

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice și operei, Christian Badea, consilier artistic şi prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele și în cele mai importante săli și teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).
Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artiști de referință ai timpului nostru – Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renée Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson. Sub semnul Leonard Bernstein 100, centenarul nașterii artistului a fost sărbătorit la Filarmonica „George Enescu”, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii trecute fiindu-i dedicate de maestrul Christian Badea – unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.

Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numără Royal Philharmonic și BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino). La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast și variat. În mai 2015, Christian Badea a dirijat la Ateneul Român actul al III-lea din „Parsifal“, după care, în deschiderea următoarei stagiuni a pus în scenă, în dublă calitate, de dirijor și regizor, actul I din opera lui Richard Wagner. În decembrie 2017, Christian Badea a obţinut un succes extraordinar cu „Andrea Chénier“ de Umberto Giordano la faimosul Teatro Colón din Buenos Aires, fiind invitat să revină în 2019. De asemenea, a semnat un contract de colaborare până în 2020 cu Opera din Sydney.





Sabin Popescu    11/27/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian