Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Românii sărbătoresc Ziua Natională oriunde s-ar afla

Pe 1 Decembrie, toti românii, oriunde s-ar afla, poarta România în suflet iar Imnul României va răsună in toate lăcasurile, din toate colturile lumii, unde bat inimi de români.

Iar pentru noi, românii care suntem departe de tară, aceasta zi ce o petrecem impreună, ne leagă si mai puternic, ne aduce impreună cu gânduri bune, cu amintiri plăcute, cu traditii, cu lucrurile bune pe care România ni le-a dat.

România a sădit in noi valori cum ar fi moralitatea, modestia, ambitia, iertarea, importanta familiei, a prietenilor si a tesut în fibra fiintei noastre o puternică legătură cu pământul, apele, codru, aerul, croindu-ne un contur care ne defineste.

O astfel de povară dulce-amară o purtăm cu noi oriunde. Este dorul de Acasă. Chiar si în cele mai îndepărtate țări, românii au un loc unde se simt ca acasă: biserica! Aici se întâlnesc, se roagă în limba maternă, aici își botează copiii, aici isi fac legământul pe viata, tinerii căsătoriti. Biserica este instituția care îi unește cu adevărat pe români, care luptă pentru păstrarea credinței, traditiei și identitații românești.

Si…..să nu uităm că stă si in vointa noastră, a celor ce trăiesc dincolo de frontiere nenumărate, să facem România mai frumoasă si să fim mândrii atunci cand se intonează imnul national in tară sau in orice alt loc in lume, atunci cand se vorbeste de Brancusi la Paris, New York, Tokyo, atunci când aflăm ca tinerii nostri olimpici si-au mai golit o cameră de jucrii, in care sră-si poatră etala medaliile obtinute la concursurile internationale, atunci cand un român câstigă un turneu de tenis sau când un român ajunge pe vârful unui munte.

Sa fie o mândrie pentru fiecare dintre noi, să avem un pasaport românesc să vorbim in limba noastră si să ajungem sa fim modele si pentru alții.
Si, să nu uităm cât de mult potential si frumusete are de oferit România. O tară in care splendorile si sălbăticia naturii se impletesc cu abisurile istoriei, din primii ani ai crestinismului in Carpati.
O tară care ascunde in inima ei comori cât pentru o lume intreagă.

Eu sunt recunoscătoare pentru baza solidă pe care România a oferit-o vietii mele. Acolo am trăit cei mai frumosi ani, acolo am avut cele mai mari impliniri.
Eu n-am uitat că România este tara cu traditii inestimabile este, tărâmul de basm în care s-a născut Fat-Frumos, meleagul fantastic al Mioritei si al teiului lui Eminescu.
Eu n-am uitat muzica care uneste suflete, dansul si voia bună, baladele si cântecele traditionale românesti, de jale si de DOR. La fel ca dorul de cei dragi, si dorul de tară este mereu prezent în sufletul românilor plecati departe, pentru ca parte din identitatea oricărui român este legată de tara sa.

Iar tu, român de-al meu, călător pe alte meleaguri, spune-le celor ce te vor întreba cine esti si de unde vii, ca „tu române, nu ai de ce să tii capul plecat în fata nimănui, niciodată, pentru că tu pe pământul tău ai stat, nu pe al altora, tu l-ai muncit si făcut să rodească, tu ai stat cu o mână pe plug si alta pe sabie si nu ai râvnit niciodată la bunul altuia”.

Asadar odată cu un indemn de regăsire a respectului de sine si o sperantă de a ne renaste ca o natiune puternică in rândul tuturor natiunilor, trimit gândurile mele spre toate zările lumii pe unde se află răspindit neamul nostru si să ne amintim cu toti ca suntem din neam vechi, că suntem copii de oameni buni, frumosi, harnici, credinciosi, ospitalieri, cinstiti, răbdători, dar si viteji, aprigi si neînfricati atunci când tara o cere, să fim mândri de noi însine, de strămosii nostrii si de tara noastră!

Tie, Românie, îti doresc să fii mandră de fii tăi, să fii bună cu ei, să le aduci un An Nou Bun si cu sănătate!
Iti doresc belsug, pace si bunăstare, copilasi zambăreti si sănătosi, imbrăcati bine si educati si mai bine, bătranei la adapost care sa trăiescă fără frica frigului, a bolii, a singurătătii si nepăsării.

Îţi doresc conducători demni de strămosii lor si tineri care sa nu renunte la idealuri. Tineri care să stie ca visele lor devin realitate dacă au vointă, dacă au credintă si putină iubire: de Dumnezeu si de semeni. Numai asa vor reusi sa construiască o lumea nouă in care să fie fericiti si mândrii de numele tău!

Îti mai doresc ca ziua ta si sacrificiile care au însemnat ea să nu fi fost în zadar.
La Multi Ani, Românie, tara mea!”

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze România, astfel incât din plinătatea fericirii pe care El a hărăzit-o tuturor oamenilor sa se impărtăseasca cat mai multi concetăteni de-ai nostri, după faptele bune si gândul curat al fiecăruia!


- Vancouver










Dorina Cornelia Aldea     11/24/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian