Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Interpretări : Real și artificial

În urmă cu câtăva vreme un prieten din Florida mi-a trimis o lădiță cu citrice crescute în mica lui grădină de la golful Mexic. Erau acolo câteva mandarine,câteva portocale și câteva grapefruits. Dincolo de delicateța gestului de prietenie,acele fructe mi-au dat prilejul să fac câteva reflecții.
În primul rând fructele primite nu aveau de loc un aspect “spectaculos”,ba chiar din contră. În comparație cu fructele cu același nume ,care pot fi cumpărate în magazine,ele erau mai mici,mai sfrijite,mai ‘modeste”. Dar în același timp fructele primite erau zemoase,aveau un parfum puternic și tonic,aveau un gust special,erau “deosebite”. Între fructele primite în dar și provenind din grădină, și fructele din magazine,diferența era de categorie,pur și simplu erau două lucruri deosebite.Aceiași stare am văzut-o și în una din preumblarile din Borloveni.Era vremea spre Toamna și în liveziile de pomi ,aflate mai departe de sat și lăsate în semi paragină,era o abundență de mere de toate felurile,frumoase,gustoase autentice.În același timp în piețele din București,se vindeau la prețuri piperate mere “turcești” fade,fără gust.Era diferența dintre original și contrafăcut,dintre artificial și real.
Până la un punct această stare are o explicație.
Datorită cererii de fructe în tot cursul anului,producțiile sunt “forțate”.Poamele sunt culese încă verzi,ținute la temperaturi joase și lăsate să se maturizeze artificial.Rezultatul este că fructul este deosebit,incomplet și deci având alt gust și altă textură.Dar în același timp produtiia,cantitatea rezultată, este crescută prin folosirea de chimicale și tot soiul de ingrediente al căror efect este strict ridicarea volumului de producție.Dar care pot fi urmările consumului de atari produse nu îl știm,dar bun nu poate fi.Oricum fapt rămâne că pe piață ajunge un produs contra-făcut,un fruct,putem spune,”castrat”.Această practică va face ca în câteva generații majoritatea populației va ști doar fructul din magazine,doar ceeace această populație a fost condiționată să consume.Iar acest fenomen este extins din ce în ce mai mult,devine endemic.
Același proces există și la producția de carne. Animalele sunt tratate cu o cruzime inimaginabilă. De la naștere și până la sacrificare sunt ținute îngrămădite,alimentate forțat și cu toate subprodusele imaginabile,în permanentă pompate cu hormoni,pentru creștere și cu antibiotice foarte puternice ,pentru a opri infecțiile,modificate genetic. Produsele animale sunt o colosală deschidere spre urmări dramatice. Apariția unor noi maladii și unori viruși care nu pot fi opriți,deci această apariție nu poate fi decât consecință directă a acestor practici salbatece.Este manifestarea deschisă a discrepanței dintre real și artificial,dintre autentic și contra făcut.Vedem acest fenomen de înlocuire a stării autentice,adevărate,cu subproduse penibile și în viață spirituală.Vedem cum vinul vechi al Dreptei Credințe se încearcă a fi schimbat cu oțetul sectant sau otrava secularista.
Același fenomen este întâlnit și în spațiul public.Iar în această privința lucrurile sunt efectiv dramatice.În momentul de față "știrile" difuzate sunt în realitate produse și nu mai au decât marginală legătură,dacă și atâta,cu realitatea.
Posturile de informare,sinistrele "știri" douăzeci și patru de ore în fiecare zi,nu fac decât să bicuiasca nervii celor care le urmăresc. Mai mult. Aceste posturi prospectează piața,selectează grupuri de auditori după preferințe și în acest fel prelucrează "știrile". Auditorilor li se prezintă ceece ei ar voi să audă;așa unele canale sunt de "dreapta",de "stânga","independente"(!?)."Știrea",informația este doar un pretext.În plus nu trebuie uitat că,in lumea "globalistă" informația este controlată de "putere". O putere care nu mai are nici o legătură cu "poporul",o putere care reprezintă strict interesele celor foarte bogați, a elitei transnaționale și a grupurilor de disoluție. Ca manifestare a acțiunii programate stă mărturie faptul că principalele rețele de difuzare a informației: google,youtube,facebook,au stabilit “norme” de publicare. Aceste “norme” exclud opiniile ‘tradiționale”,dar încurajează pe cele “alternative”: sodomia,familia “alternativă’ (i.e.homosexuală),secularismul vulgar,etc.
În acest fel "știrea" propagă sodomismul, secularismul satanic, anti naționalismul, dizolvarea în medicritate. Oamenii plătesc prețul capitulării electronice. Este repetarea "Ucenicului Vrăjitor",cel care căutând să își imite maestrul declanșează forțe pe care nu le mai poate controla. Căci să nu ne amăgim. Actuala situație,în care artificialul înlocuiește realul, când produsul contra făcut,falsul grotesc și de prost gust,sunt prezentate drept stare autentică,deci această vreme înseamnă haos,iar haosul este o stare efemeră. Vremea relativismului moral se apropie de sfarist. Poate vor veni perioade de tiranie de plumb,tip "guantanamo", dar ele nu vor salva dezastrul final si reasezarea pe "adevar".
Omul, persoana liberă, trebuie să revină în rostul ei natural. Este azi vremea în care un nou cavalerism este necesar (și cel mai luminos exemplu de asemenea stare morală este învățătura Ortodoxă.) Un cavalerism care să fie opus plebeianismului obscen și plutocratiei criminale,un cavalerism care să fie opus marlanilor, toparlanilor și neamurilor proaste,care și-au luat-o rău de tot în cap.Un cavalerism care să așeze din nou lumea în autentic, să alunge infecta artificialitate și inversiune,să garanteze tratament egal și acces egal la starea sub lege tuturor oamenilor ,să înlocuiască dejectia “globalistă” cu dragostea de Neam și Țară și , mai ales, să reașeze în mijlocul existenței umane nădejdea, credinta si dragostea în Dumnezeu , sub scutul Dreptei Credinte.

Alexandru Nemoianu
Istoric
The Romanian American Heritage Center
USA






Alexandru Nemoianu    11/5/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian