Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Calea SIMPLĂ. Cu pași ușori către succes

Ce înseamnă să ai “succes”?

Imaginează-ți că ai 103 ani și ești pe patul de moarte. A venit timpul potrivit și ai ocazia să priveși în urmă la filmul vieții tale. Ce ți-ai dori să vezi în acel film? Ce te-ar face să te simți împăcat, împlinit, afirmând cu mâna pe inimă:
“Aceasta a fost viața mea,
am trăit-o cum am ales eu și
mi-am făcut cea mai bună viată pe care o puteam avea ”?

Pentru mine, atâta timp cât mă trezesc dimineața, plină de entuziasm față de ce îmi va aduce acea zi, simțindu-mă stăpână pe viața mea cu tot ce face parte din ea, consider că am succes. Succesul merge mână în mână cu fericirea. Chiar de aș fi o persoană de succes în ochii celorlalți, îndeplinind toate criteriile externe, dar dacă înlăuntrul meu mă simt nefericită și neîmplinită, atunci nu pot trece propriul meu barem de succes.

“Ce înseamnă pentru mine să am succes?“ este prima întrebare la care trebuie să răspundem înainte de a porni în călătoria de a-l găsi. La fel cum programăm GPS-ul înainte de a porni mașina, selectând mai întâi destinația, întrebându-ne “unde?” și “de ce?” vrem să ajungem unde ne dorim.

Sinceritatea radicală cu noi înșine este dorința de a vedea lucrurile exact așa cum sunt; nu cum par ele a fi, sau cum poate ne-am dori ele să fie, din diferite motive. Să fii absolut sincer cu tine însăți înseamnă să ai alineate mintea, inima, corpul și sufletul pe aceeasi direcție. Dacă alegi să înaintezi într-o direcție pe care, vreuna din părți spune “nu”, chiar dacă altele spun “da”, te îndepărtezi de la calea simplă. Cu cât forțăm vreo parte din noi înșine să meargă pe acea direcție fără a-și da consimțământul liber, cu atât adăugăm greutăți și complicații.

Oricât de complicat ar părea uneori să atingem succesul, nu trebuie neapărat să fie așa. Există întotdeauna o cale simplă, deși nu întotdeauna ușoară, de a obține succesul. Calea simplă este calea râului care iși urmează propriul curs, fără a se lăsa prinsă în pietrele din calea ei: apa trece, pietrele rămân. Dacă reușim să renunțăm la pietroaiele pe care le-am adunat din trecut și pe care continuăm să le cărăm, legate de picioare; la fricile care ne țin prizonieri, atunci, eliberați de toate, ne vom surprinde căt de departe putem ajunge, și cât de ușor ni se poate părea drumul.

Mai bine de două decenii și jumătate, mi-am urmat cu pasiune vocația de a-i ajuta pe ceilalți și pe mine însămi, folosind metodele psihologie și psihoterapiei. De la un timp simțeam că ajutorul meu este limitat, doar la persoanele pe care aveam șansa să le întâlnesc direct. Îmi doream să pot folosi tot ce am învățat până acum și să dau mai departe, cât mai mulțor oameni.

Într-o seară, fetița mea m-a întrebat, “ Mami, ce vrei să fii când vei fi mare?” Pentru un timp m-a amuzat întrebarea; însă ea a continuat să mă întrebe, până când am realizat ca trebuie să o iau în serios. Și acela a fost momentul când a apărut ideea acestei cărți.

Povesteam despre cartea mea cu o profesoară care mi-a spus că și ea scrie pe o tematică similară. Mi-a spus: “Cea mai mare parte a vieții mele am urmat calea grea și mi-am dat seama că nu m-a dus prea departe. Vreau să scriu această carte să îi învăț pe alții să urmeze altă cale.” Răspunsul meu spontan a fost: “Cea mai mare parte din viața mea am ales să urmez calea ușoară și sunt mulțumită unde am ajuns. Vreau să scriu această carte, că poate și alții pot urma propria lor cale ușoară și să ajungă unde iși doresc.”

În procesul scrierii acestei cărți, am atins un moment de blocaj, în care simțeam că nici nu mai pot și nici nu are rost să merg mai departe. Ca să îmi adun puterile, mi-am zis: “Dacă doar o persoană ar beneficia de pe urma acestei cărți, atunci ea merită scrisă!” Și am continuat să scriu. Cănd am finalizat cartea, am realizat că rugăciunea mi-a fost ascultată; însă acea persoană eram de fapt… eu.

Îmi înnoiesc acum rugăciunea și cea mai mare dorință pentru această carte este să aducă folos cât mai multor oameni, ajungând în mâinile celor care au mai multă nevoie de ea, atunci când vor avea nevoie.


Nota Observator :
Sophia Barna M.Ed., M.S.W., R.S.W. is a Certified EMDR Therapist and Approved Consultant in Toronto, accredited by the EMDR International Association (EMDRIA), offering individual counselling and psychotherapy to adults.
Originally a Psychologist in Romania, Sophia has two Master degrees from University of Toronto, in Human Development & Applied Psychology and Clinical Social Work. She has been has been practicing psychotherapy in Canada for 20 years, with an expertise in the area of mental health, peak performance, happiness and spirituality.
see more at Website : http://crossingyourbridges.ca/
Sophia Barna is the author of "The SIMPLE Way. A Graceful Path To Success" (https://www.amazon.com/dp/198927000X ).

Cartea" The Simple Way " de Sophia Barna va fi lansata Sat, 27 October 2018 intre 2:00 PM – 5:00 PM La 155 Marlee Avenue / party room Toronto,








Sophia Barna    10/16/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian