Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Culori la modă pentru sezonul toamnă-iarnă 2018-2019

Vara, anotimpul florilor şi al culorilor se retrage încet, încet, dar lasă locul altei explozii de culori solare folosite şi îmbinate magic de creatorii de modă. Toamna se apropie, temperaturile au început să scadă frunzele au început să cadă, iar cerul îşi pierde din albastrul strălucitor al verii. Este perioada când ne pregatim toaletele pentru toamnă-iarnă. Ca în fiecare sezon de modă tendințele se schimbă şi de această dată, designerii excelează cu imaginaţii extraordinare exprimând originalitatea, ingeniozitatea şi creativitatea prin modă ; sezonul de toamnă-iarnă din perioada 2018-2019 nu este o excepție, culorile la modă oferite acum sunt în diferite nuanțe și culori vibrante evocând o paletă modernă de toamnă, de tonuri profunde şi bogate, formată din culori luminoase dominate de faptul că suntem în anul cocoşului care este în plină desfăşurare şi în care luminosul roşu este culoarea principală ; în colecţiile MaxMara, Givenchy, Roksanda, regăsim deja jacheta roşie, fusta roşie, ciorapii şi pantofii roşii ! Am intrat pe ultima sută de metri a acestui an, iar designerii deja au organizat celebrele show-uri Fashion Week, pentru a-și promova colecțiile de toamnă-iarnă 2018-2019.
Printre cele mai cool culori regăsite în noile colecții de moda se afla deci roșu cu toate nuanțele sale de rosu, stacojiu, visiniu, pepene verde si roșu intens, rozul în nuanţa de fuchsia, diferitele nuanţe de muştar, culoarea lutului-o nuanţă de frunze căzute, griul cald în toate nuanţele lui inclusiv culoarea pielei de rechin, culoarea prafului de cedru-un amestec de roșu și visiniu, verdele intens în nuanţa unei pajişti luxuriante.
Din gama de culori prezentată la săptămâna modei de la Londra şi New York, se detaşează 10 culori moderne cu denumiri specifice limbajului specialiştilor în domeniu:
Red Pear este principala nuanţă a acestui sezon toamnă-iarnă, este un roşu profund care după unii seamănă cu o pară de toamnă bine coaptă. Este un bordo închis, potrivit şi la manichiuri şi la păr. Această culoare se poate combina cu multe alte nuanţe din paleta sezonului, în special cu clasica Sargasoo care este un albastru închis.
Valliant Poppy este o altă nuanţă de roşu, profund, neagresiv, care s-a regăsit în rochiile generoase de seară în spectacolele din Săptămâna de modă din New York.
Nebulas Blue este o nuanţă liniştită şi senină, asemănătoare albastrului cerului de seară. Se combină plăcut cu toate nuanţele de roşu ale sezonului.
Ceylon Yellow este o nuanţă de galben asemănătoare ceaiului parfumat Ceylon, sau scorțișoarei, sau mirodeniilor exotice. Se combină armonios cu nuanţele de vişiniu, maro şi negru.
Martini Olive este o nuanţă perfectă pentru toamnă, nu este prea întunecată, se aseamănă cu o coajă lemnoasă şi se combină excelent cu gri şi alb.
Russet Orange este cea mai aprinsă culoare pentru această toamnă, asemănându-se cu o portocală suculentă, dar imitând şi frunzele căzute; se poate folosi şi la unghii.
Ultra Violet este o nuanţă pură de violet care se combină excelent cu toate nuanţele sezonului de toamnă-iarnă, creând stiluri unice.
Quetzal Green este o combinaţie de albastru şi verde, care ne aminteşte de culoarea valurilor mării,
dar şi cu un verde profund aidoma frunzișului verde.
Crocus Petal este o nuanţă uşoară şi romantică ce ne aminteşte de ultimele flori de vară.
Limelight este o culoare galbenă, o nuanţă mai aprinsă decât frunzele care cad de pe copaci.
Conform designerilor mai sunt câteva nuanţe suplimentare precum Sargasso Sea - o nuanţă de albastru închis, Almond Bluff - o nuanţă nude plăcută şi moale, Mellow Rose o nuanţă de roz pudrat, Tofu - o nuanţă complet albă, Quiet Gray - o nuanţă moale de gri şi Meerkat - o nuanţă frumoasă de maro.
In încheiere, în privinţa culorilor părului, se detaşează 4 nuanţe : neon, castaniu închis, roşcat natural şi... blond murdar. Ochelarii de soare sunt în nuanţe ca verdele de pădure, roz baby, portocaliu neon, cu rame în forme tradiţionaliste, dreptunghiulare, uneori supradimensionate şi rotunde, dar şi în forme futuriste.
Şi nu uitaţi că dacă vă propuneţi să vă ajustaţi toaletele la paleta de culori a sezonului toamnă-iarnă 2018-2019, stiliştii ne recomandă să nu utilizăm mai mult de trei culori într-o ţinută.






arh. Ion Constantinescu, Toronto    9/27/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian