Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă cu Alina Maria Pace - o tânăra talentată din Toronto

(Observatorul) Alina, câteva cuvinte despre tine.

(Alina Maria Pace) Mă numesc Alina Maria Pace, am 15 ani şi sunt elevă în clasa a X-a. Sunt înscrisă în programul MaCS (Matematică, Stiinţe şi Calculatoare) al Liceului William Lyon Mackenzie din Toronto, unde mă specializez în matematică şi fizică.

(Observatorul) Spune-ne puţin despre domeniile care te interesează

(Alina Maria Pace) {mi plac matematica, fizica, chimia, biologia şi istoria. {n particular, hobby-urile mele sunt lectura (îmi place să citesc lucrări de non-ficţiune, întrucât vreau să aflu cât mai multe despre lumea care ne înconjură), caligrafia şi conversaţiile cu prietenii. Dorinţa mea este să îmi clădesc o carieră bazată pe matematică, care să contribuie la crearea unei lumi mai bune.

(Observatorul) Anul acesta, ai avut o realizare de excepţie, legată de competiţia DECA (Distributive Education Clubs of America) SCDC (State Career Development Conference). {nainte de a dezvălui mai multe cititorilor, spune-ne de câţi ani participi la această competiţie, şi care au fost motivele pentru care te-ai înscris în această asociaţie internaţională, al cărei scop este să pregătească tinerii pentru a deveni lideri şi antreprenori în diverse sfere de afaceri?
(Alina Maria Pace) Anul acesta a fost primul an când am participat la DECA. Am aflat despre această competiţie la scoală, atunci când s-au făcut anunţurile de înscriere. Am fost curioasă să văd despre ce este vorba, aşa ca m-am decis să mă înscriu. De ce nu, la urma urmei? Mi s-a părut o activitate interesantă, astfel că m-am hotărât să dau tot ce am mai bun legat de ea. Ca urmare, în 2018, am avut succes după succes (calificandu-mă la faza pe Toronto, apoi pe Ontario), iar după aceea m-am calificat la etapa internaţională care a avut loc în Atlanta. Am învăţat multe legat de felul în care să interactionez cu ceilalţi şi despre importanta de a fi un membru activ într-o echipă, precum şi despre felul în care trebuie pregătită şi făcută o prezentare (spre exemplu, a trebuit să fac, în condiţii de extremă presiune, o serie de prezentări în faţa unui juriu profesionist). A fi lider înseamnă muncă de echipă, iar aceasta înseamnă să integrezi calităţile şi competenţele tale cu cele ale celorlaţi, în beneficiul unui scop comun.

(Observatorul) Povesteşte-ne mai multe despre etapa internaţională a competiţiei ICDC (International Career Development Conference) DECA, care a avut loc în luna aprilie a.c. (n.r. 2018) în Atlanta. Poţi să ne dai cateva detalii despre această realizare extraordinară?

(Alina Maria Pace) Aşa cum am afirmat mai înainte, m-am prezentat foarte bine la etapa regională, ceea ce m-a determinat să depun un efort şi mai mare pentru a mă califica mai departe. M-am calificat astfel la etapa provincială, unde din nou m-am prezentat foarte bine. M-am calificat mai departe pentru ICDC (etapa internaţională), etapă în care am concurat la ambele niveluri ale competiţiei. {n prima etapă a competiţiei, am avut de trecut un examen cu variante de răspuns multiple, şi a trebuit să fac un joc de rol în faţta examinatorilor. De menţionat că, pentru a mă califica la etapa finală din Atlanta, a trebuit să concurez cu alţi 200 de concurenţi.
Pe YouTube există un filmuleţ foarte reuşit cu mine şi cu mama mea, atunci când am câştigat etapa provincială DECA 2018, şi m-am calificat pentru Atlanta (https://bit.ly/2vahr7g). Dacă veţi privi înregistrarea, veţi vedea cât de fericite am fost amândouă la auzul veştii că m-am calificat pentru etapa internaţională.
Mi-a plăcut foarte mult în Atlanta. Am întâlnit o mulţime de concurenţi, nu numai din alte oraşe ale Canadei, dar şi din alte ţări - concurenţi de la numeroase colegii şi scoli din Statele Unite, Corea şi Japonia.

Grupul meu era specializat în principiile marketingului, însă în Atlanta am învăţat o mulţime de aspecte practice legate de afaceri în general şi despre arta de a vorbi în public, nu numai despre marketing. Ca şi în competiţia la nivel provincial din Ontario, competiţia din Atlanta a constat într-o serie de examinări cu variante multiple de răspuns şi prezentări orale, unde a trebuit să prezint diverse jocuri de rol, ca om de afaceri. {nsă DECA Atlanta nu a însemnat numai examene, ci şi timp petrecut în mod plăcut: am fost la Acvariul din Atlanta, la Muzeul Drepturilor Civile şi la Muzeul Coca-Cola.
La DECA Atlanta, m-am calificat în primii 20 dintr-un grup de 200 de concurenţi din diverse tari. |elul meu pentru anul viitor este să mă calific în primii 10 din grupul din care voi face parte.
Nu numai că am câştigat experienţă practică în timpul petrecut în Atlanta (experienţă care mă va ajuta în cariera mea viitoare), dar faptul că m-am calificat în etapa finală a competiţiei DECA 2018 (care a avut loc, după cum am mai spus, în Atlanta) constituie o realizare de excepţie şi o adiţie de valoare pentru CV-ul meu, un pas hotărator pentru cariera mea viitoare.

(Observatorul) Planuri pentru anul viitor (legate de DECA sau de alte competiţii)?

(Alina Maria Pace) Fac deja parte din echipa executivă a şcolii, ca mentor în domeniul Restaurante, Servicii şi Marketing. Anul viitor voi urma în cadrul şcolii un curs în acest domeniu. Sper de asemenea să particip încă o dată la DECA. Mi-a plăcut foarte mult anul acesta în Atlanta, şi vreau să merg din nou la anul (n.r. 2019), pentru că locaţia acestei competiţii va fi Orlando, Florida. Anul viitor, mă voi strădui să am rezultate şi mai bune. {mi doresc să câştig premiul acordat primilor trei din grupul din care voi face parte. {ntrucât îmi place matematica, şi mă interesează să urmez o carieră în care voi putea folosi matematica şi stiinţele, experienţa câştigată la DECA, precum şi premiul obţinut aici, mă vor ajuta să îmi împlinesc visul.

(Observatorul) {n incheiere, câteva ganduri pentru cititori.

(Alina Maria Pace) Pentru elevii care vor să fie cei mai buni şi să exceleze în ceea ce fac, recomand din toată inima programul DECA. Am învăţat enorm în cadrul lui, şi am căpătat de asemenea experienţă practică legată de felul în care să fac o prezentare. DECA nu înseamnă numai examinări. Dimpotrivă, am întalnit acolo atâţia şi atâţia elevi interesanţi din alte ţări, şi am învăţat atât de mult de la ei. Organizatorii DECA au depus mult efort pentru ca organizarea să fie de cel mai înalt nivel, atat în clasă cat şi în timpul activităţilor ulterioare, creând o atmosferă excepţională.
Aştept cu nerăbdare competiţia DECA 2019 din Orlando.

Multumesc mult, Alina !

(A consemnat pentru Observatorul Eliza Ghinea)






a consemnat Eliza Ghinea    8/22/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian