Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Orchestra Națională Simfonică a României pe scena Ateneului Român

Posesori ai unei măiestrii care atinge suflete, o sută de tineri, foști membri ai Orchestrei Române de Tineret, urcă în 25 iulie, pe scena Ateneului Român pentru a omagia Centenarul Marii Uniri în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional “Vară Magică”

Trecuți de 30 de ani, artiștii au intrat într-o nouă etapă a vieții, în care, cu experiența dobândită în perioada anterioară, vor continua să facă cinste țării. Tinerii muzicieni au dorit să continue proiectul alături de cei mai buni dintre colegii lor, formând astfel Orchestra Națională Simfonică a României. Ansamblul a participat deja la numeroase proiecte internaționale de mare prestigiu în spațiul european, în țări precum Germania, Franța, Bulgaria, Italia, Moldova și Elveția, evoluând alături de mari maeștrii ai artei dirijorale și interpretative, precum Pinchas Zukerman, Cristian Macelaru, David Garrett, Sarah Chang, Cristian Mandeal, etc.
Orchestra Națională Simfonică a României a realizat, în premieră pentru orchestrele simfonice românești, apariții discografice la prestigioase case de discuri precum Genuine (CD-ul Lauda Concertata, alături de Wave Marimba Quartett, dirijor Cristian Mandeal) și Larghetto (în cadrul unui dublu CD cu muzica de film compusă și dirijată de Vladimir Cosma). În ultima parte a anului 2018, Orchestra Națională Simfonică a României va fi de asemenea protagonista unui proiect discografic al casei de discuri Sony, alături de tânărul percuționist de talie internațională Christoph Sietzen.

Sub bagheta fermecată a dirijorului Cristian Măcelaru, ei vor interpreta lucrări de Antonín Leopold Dvořák - Concertul pentru violoncel și orchestră în si minor, op. 104, Richard Strauss - Suita Cavalerul Rozelor și Maurice Ravel – Bolero.

Solistul acestei seri, Valentin Răduțiu, este primul violoncelist care a înregistrat, alături de pianistul Per Rundberg, integrala Sonatelor pentru Pian și Violoncel de George Enescu. El cântă pe un violoncel Francesco Rugieri (Cremona 1686).






Dorin Ionita    7/19/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian