Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Atitudini : Femei care nu imbătrânesc

Se pare că toate femeile, astăzi mai mult decât oricând, caută fântâna tinereţii şi a vitalităţii veşnice.

Să fii fără vârstă înseamnă să ai forţă vitală, forţa creatoare care naşte o viaţă nouă.
Vitalitatea este de fapt starea noastră naturală. De ce oare unele femei o pierd pe drum?
Cele mai multe cred că, dacă evită mâncărurile preferate, fac aerobic, iau vitamine sau recurg la proceduri cosmetice, au găsit reţeta împotriva îmbătrânirii.

Ceea ce aduce înapoi un sens de tinereţe este de fapt modul de a trăi fără vârstă.
Adevărata fântână a tinereţii este fântâna fericirii, a stării de bine, a legăturii cu Dumnezeu, spune Dr Christiane Northrup, a cărei carte “Goddesses Never Age” v-o recomand cu insistenţă, mai ales dacă vă apropiaţi de 50 de ani sau deja aţi depăşit această vârstă. Autoarea are convingerea că reţeta contra îmbătrânirii este să iubeşti viaţa, să guşti din plin experienţele prin care treci, pentru că bucuria vine din faptul că ne simţim conectaţi la forţa vieţii.

Avem nevoie în fiecare zi de practici care întăresc imunitatea, coboară nivelul de cortizol şi de inflamaţie, ajută la sănătatea creierului şi aduc bucurie şi o stare de bine: să facem mişcare, să ne bucurăm să luăm prânzul cu un prieten bun, să respirăm corect, să ne calmăm emoţiile şi activitatea minţii prin meditaţie etc.
Ceea ce este foarte necesar corpului nostru e oxidul nitric, producţia căruia e declanşată de râs şi de alte experienţe care provoacă plăcere. El produce o schimbare a energiei corpului şi o senzaţie de bine, de însufleţire şi de tinereţe.
Trebuie să adoptăm un fel de a gândi care este fără vârstă astfel încât să ne programăm şi celulele să fie sănătoase şi fără vârstă.

Din păcate, încă există mesajul că valoarea unei femei descreşte când se află la menopauză din cauză că nu mai este fertilă. O femeie nu are scopul unic de a face copii.
Conform medicinii chinezeşti şi a celei ayurvedice antice, la 60 de ani femeile încep să îsi dezvolte sufletele, deşi multe au înţelepciunea să înceapă să o facă mult mai devreme. Dr Northrup, obstetrician şi ginecolog, recunoscută internaţional datorită cărţilor sale şi show-lui la radio în care învaţă femeile cum să înflorească în fiecare stadiu al vieţii lor, consideră că cel mai important indicator al sănătăţii sunt gândurile şi convingerile noastre.
Ele sunt parte din biologia noastră. Ele devin celulele, ţesuturile şi organele noastre.
Nimic nu se compară cu puterea gândurilor şi a convingerilor pe care le avem. Dacă ceva nu funcţionează bine în corpul fizic, acestea sunt primele la care trebuie să ne uităm.

E crucial să ştim că imunitatea şi capacitatea noastră de vindecare sunt influenţate de emoţii de exaltare, de compasiune, de bucurie, de iubire, ceea ce ne face mai capabili să luptăm cu microbii şi cu viruşii.
Astfel descreşte inflamaţia la nivel celular, cauza bolilor cronice degenerative cum ar fi cancerul, bolile de inimă, artrita şi diabetul. Se vorbeşte mult despre hormonii sexuali ai femeilor în jur de 50 de ani dar hormonul care trebuie să îngrijoreze cel mai mult e cortizolul, hormonul stresului.

Corpul omului se află într-o stare constantă de regenerare şi reinventare. Celulele vechi mor şi se nasc altele noi. Degenerarea celulelor este ceea ce produce schimbările fizice asociate cu îmbătrânirea, de la riduri până la durerile din corp. Plăcerea de orice fel este un medicament puternic pentru că biochimia plăcerii parează biochimia îmbătrânirii. Corpurile noastre se repară şi se reînnoiesc atunci cand suntem fericiţi, când suntem în legatură cu vocea sufletului.

Femeile fără vârstă sunt senzuale, puternice, feminine şi confidente în corpurile lor şi în modul în care se exprimă.
Cine rămâne în trecut şi ţine în viaţă poveşti vechi triste şi deprimante, îmbătrâneşte repede pentru că respiră toxicitatea permanentă a sentimentelor lor negative.
Dalai Lama spunea că sunt două zile din an care nu contează: ieri şi mâine. Singurul care are importanţă e momentul prezent şi trebuie să îl trăim cum putem mai bine.

Femeile care nu îmbătrânesc sunt cele care ştiu să păstreze prieteniile vechi doar dacă acestea le vitalizează, nu şi dacă le scurg de energie, femeile care îşi cunosc puterea pentru că au experimentat pierderi semnificative şi totuşi au ieşit cu bine din situaţiile respective, femeile care îşi iubesc propriul corp şi nu îi găsesc în permanenţă defecte, femeile care nu vorbesc încontinuu despre bolile şi necazurile lor, femeile care ştiu să ierte, femeile care nu uită sa fie senzuale, femeile care au o relaţie excelentă cu ele însele, femeile care ştiu să simtă divinitatea din ele.

“Poţi fi superbă la 30 de ani, fermecătoare la 40 şi irezistibilă pentru tot restul vieţii” (Coco Chanel).


Toronto/ Iulie 2018





Dănuţa Gherman    7/17/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian