Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Săptămâna Europeană a Patrimoniului Privat


Cu prilejul Anului European al Patrimoniului Cultural, în perioada 24 – 27 mai și 1 – 3 iunie, propietari din toată Europa vor deschide porțile vizitatorilor sub aceeași egidă: „Casa noastră, patrimoiul tău”.
Peste 600 de case, castele și alte spații de patrimoniu aflate în proprietate privată în 18 țări europene au răspuns inițiativei Asociației European Historic Houses, dintre care 16 case participante sunt în România. Pentru că patrimoniul românesc face parte din patrimoniul european și îl îmbogățește prin tot ce are mai aparte. Mai multe informații despre casele participante din România, pe site-ul www.patrimoniuromanesc.eu

Avem plăcerea de a vă invita în perioada 1 – 3 iunie să vizitați 7 dintre casele de patrimoniu care s-au alăturat inițiativei europene organizând evenimente cu acest prilej.

Concurs internațional de echitație, ateliere creative pentru copii, concerte în aer liber și petrecere sub stele

Biserica fortificată de la Alma Vii, Sibiu

Alma Vii este atestată documentar încă din anul 1289, fiind un sat liber sub Coroană Ungară. Două secole mai târziu, o biserică fortificată a fost construită aici, de la înălțimea căreia satul era protejat. Clădirea bisericii a fost înlocuită în secolul XVI adăugându-se fortificații și mai solide. A fost restaurată curând de Mihai Eminescu Trust prin “Whole Village Project.”

1 – 3 iunie
Vizitatorii sunt bine-veniți să descopere peisajul de poveste din împrejurimi și biserica fortificată care găzduiește în această perioadă o expoziție interactivă despre modul de viață al șașilor, pregătită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Persoană de contact: Simona Iacob, 0269 862 552 Mai multe aici: http://www.experiencetransylvania.ro/villages/alma-vii/ și pe Facebook: https://www.facebook.com/almaviiheritage/

Casa Breb 333, Maramureș

Oamenii, în Maramureș, pur și simplu iubesc lemnul de când lumea și dantelăriile infinite ale unui meșteșug păstrat de generații. Aici obișnuiesc să-și construiască tot din lemn majoritatea obiectelor pe care le folosesc în jurul casei. Și poate de aceea porțile caselor lor, înalte și pline de sculpturi cu motive antice, și bisericile lor de lemn au devenit faimoase în toată lumea devenind parte din Patrimoniul UNESCO. Iar casa Breb 333, veche de peste 100 de ani, este chiar una dintre acele case tradiționale din satul Breb din Maramureș.

3 – 5 iunie
Vă invităm cu drag să o vizitați cu prilejul Săptămânii Europene a Patrimoniului Privat, dar și în restul anului. Persoană de contact: Sinziana Petreus +40 756 792 013 Mai multe pe: http://www.experiencetransylvania.ro/guesthouse/breb-333/

Casa Costa - Foru, București


Casa Costa-Foru este reprezentativă pentru modul în care materialitatea și imaterialitatea locuirii se influențează și se determină reciproc, devenind acasă. Poți înțelege familia prin simpla explorare a casei și, viceversa, îți poți îmagina casa doar ascultând poveștile de viață ale urmașilor lui C. G. Costa-Foru; a avea parte de ambele este un privilegiu. Loc al efervescenței oamenilor și ideilor, casa este o rezultantă a unor istorii de viață adunate de-a lungul a mai bine de un secol.
1 – 3 iunie
Casa Costa – Foru din București găzduiește zilele acestea o expoziție – eveniment despre aniversarea a 130 de ani a inginerului Emil Prager al cărui nume se leagă de clădiri emblematice precum Palatul Regal, Hotelul Union, Senatul României, Fundația Dalles. O serie de evenimente se întind aici peste trei săptămâni, printre care se numără expoziții, concerte, performance-uri, degustări de vinuri. Urmăriți pagina de Facebook a Casei Costa – Foru.
Program de vizitare: 1 - 3 iunie: vineri 18:00 – 22:00, iar în weekend 16:00 – 22:00.






Irina Macedonski     6/1/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian