Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Romanul „Paşi” de Em Sava & Axel

Romanul „Paşi” este o poveste de dragoste contemporană. O poveste despre viață. Despre pașii pe care destinul ți-i dictează.
Cei doi autori au creionat, fiecare în parte, propria versiune, oferind cititorului două perspective extrem de diferite, dar și foarte asemănătoare în același timp: cea feminină și cea masculină.
Romanul are o construcție oarecum atipică, tehnica cărții fiind de fapt îmbinarea a două scriituri, a două voci care se întrepătrund, ori se continuă de-a lungul celor șaizeci și două de capitole.
Un bărbat și o femeie, proveniți din medii sociale diferite îşi intersectează pașii întâmplător, în cele mai diferite conjuncturi și descoperă cu uimire că femeile nu sunt de pe Venus, nici bărbații de pe Marte. Hotărârea lor de a-și construi propriul drum, în pofida cutumelor unei societăți rigide, ancorate în stereotipuri, precum și decizia lor de a nu-și sacrifica propria existență pe altarul compromisului, cauzează o serie de situații, uneori tensionate, alteori ilare. Din roman nu lipsește acțiunea și suspense-ul, iar introspecția joacă un rol bine definit.
Oare vor primi răspuns întrebările din spatele rândurilor? Ai curajul necesar pentru a recunoaște fericirea atunci când o întâlnești? Ai curaj să îți asculți vocea interioară?
Îți stăpânești pașii? Ori te lași în voia lor?
„... un sentiment de vinovăție mă mușcă tăios. Îmi rotesc banda de aur pe inelar, dar îmi bag mâinile adânc în buzunarul blugilor. Nu vreau să mă gândesc. E complicat rău. (..) Brusc obosești. Te revolți, pentru că nu mai poți. Simți că te sufoci. Ieși trântind ușa în spatele tău și mergi unde te duc roțile, ca să respiri singură cinci minute. Te duci urlându-ți neputința spre Univers. Și te aude. Universul te aude și se întâmplă minunea. Într-un ținut uitat de lume întâlnești un om care se modelează sub ochii tăi pentru tine, doar pentru tine. Îi simți puterea asupra ta, îți simți puterea asupra lui. E ca și cum brusc ai dobândi puteri magice. Ireal. Absurd. Știi cu siguranță că e absurd, doar ești adult, iar viața reală nu e așa. Nimic nu are logică. Dar intuiția ta puternică îți spune că e bine. Vocea conștiinței te liniștește. Într-un fel sucit, total anapoda de legi și societate, știi din tot sufletul că e corect și bine pentru tine. Și lași pașii să te guverneze. Te lași în voia lor. Știi că te vor duce unde trebuie.” (Nicole)
„Şoapta ei îmi pătrunde în suflet şi îl transformă subit într-un bulgăre fierbinte de soare, pe care i l-aş oferi în momentul ăsta. Zidul de gheaţă se topeşte. Căldura ei ajunge până la mine, învăluitoare, dulce şi aş da orice acum pentru a putea să-mi aşez capul în poala ei să îi simt mângâierea. Vorbele noastre se împletesc într-o armonie desăvârşită. Gândurile zboară unele spre celelalte şi devin unul singur.
Despre ce vorbim? Despre orice.
Ne bucurăm de fiecare cuvânt şi fiecare cuvânt pare că ţâşneşte eliberat dintr-o cuşcă în care fusese închis mult prea mult timp. Realizez subit că ea e primul om cu care pot să vorbesc așa, că ea e primul om care înţelege ce vreau să spun încă înainte de a o face şi mă copleşeşte senzaţia că pot să mă deschid total în faţa ei – şi o fac.
Mă deschid aşa cum n-am făcut-o niciodată până acum, iar ea mă primeşte cu o căldură şi cu o bucurie care vindecă răni. Realizez, dintr- o dată, că ea, Nicole, este EA şi că nimeni şi nimic pe lume nu poate schimba asta.” (Alex)

Nota Observator;

Cartea e scrisă în colaborare, un autor din Canada si un autor din România.
Tehnica scriiturii e atipică pentru că personaje sunt două voci distincte, una masculină și una feminină, construite de doi autori diferiți.
Capitolele prezintă aceeași realitate din perspective diferite, ori dimpotrivă e o joacă de ping pong de la unul la celălalt.

- Cartea va fi prezentă la salonul de carte Bookfest, București, în perioada 30 mai - 3 iunie, 2018 la standul editurii „Eikon”

- Lansarea de carte va avea loc sâmbătă, 2 iunie, la ora 17.30, în același loc
Observator    5/29/2018


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian