Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dorinta de a citi ...

În fiecare an, pe 23 aprilie, întreaga lume sărbătoreşte cititul – cărţile, autorii, ilustraţiile, editurile.

Incă de la aparitia scrisului, cititul a reprezentat un principal factor de dezvoltare a comunicării, a culturii si a civilizatiei umane. De ce trebuie să citesti ? Pentru că îti oferă un exercitiu al imaginatiei, sansa de a creea alături de autor.
În fotoliul tău de acasă, in TTC, cafenele. librării- bibiloteci, poti transforma punctul de final al unei fraze în virgulă ce prefigurează începutul propriei tale constructii mentale.

Universul cărtilor e în vesnică miscare: se scriu, se tipăresc, au notorietate sau cad în uitare, se retipăresc sau nu, creează nostalgii ori clasificări
Citind afli despre oameni, locuri si întâmplări noi, inaccesibile cunoasterii în alte circumstante. Este o harta a geografiei umane care-ti descrie împrejurări si stări de spirit unice. Nici o scriere nu seamănă cu alta, fiind amprente ale creatiei.
Când citesti, singurătatea dispare din jurul tău, iar un om care nu mai este singur, este un om puternic. Autorul îti transferă o parte din energia sa, hrănindu-ti spiritul.

Atunci când veti întra într-o librărie, priviti cu atentie fiecare carte, atât cât va lasă nerăbdarea. Între copertile fiecăreia veti descoperi o invitatie la dialog.
Nu vă sfiiti să vorbiti cu cărtile. Chiar merită. Dialogul cu cartea e cel mai fascinant dialog. E dialogul cu propriul Eu. Experientă dobândită în urmă citirii unei cărti e binevenită.
E sansa pe care o avem de a trece în alt univers fără a ne folosi de masina timpului. Cartea e cea care te scoate din singurătate, e prietenul care nu te părăseste niciodată. Nu pleacă de lângă tine dacă ai ignorat-o câteva zile si o regăsesti cu aceeasi plăcere de fiecare dată. Dependentă de cărti, reviste, e cea mai sănătoasă dependentă. Câte cărti, reviste, publicatii atâtea viziuni asupra vietii.

Cărtile, revistele, ziarele, ne pun mintea la contributie si ne invată să trăim. {n ele găsim si intelepciune, morală, dragoste, credintă, adevăr, milă, bunătate. Ele sunt si făuritoare de personalităti, mai descoperim cate ceva si trăim o nouă experientă. Problema cititului este una cât se poate de serioasă. Copii prin lectură pot pă-trunde într-o lume total diferită de cea în care trăim, fiind pusi în situatii noi, petrecute în medii diferite si săvârsite de personaje care, prin comportamentul lor, le pot influenta personalitatea.

Pentru creierul uman nu există activitate mai benefică decât cititul. Acesta dezvoltă toate procesele psihice si intelectuale: exersează observatia, atentia, puterea de concentrare, capacitatea de analiză si sinteză, îmbogăteste vocabularul si abilitătile de exprimare, imaginatia, creativitatea.
Cititul reprezintă o activitate relaxantă pentru psihicul uman care în acelasi timp exersează si relaxează "muschiul mintii".

Presa scrisă a cunoscut o dezvoltare fără precedent, astfel că un om informat nu poate să ignore activitatea cititului.
Cititul dezvoltă creativitatea, gandirea, spiritul critic, e o formă de invătare si dezvoltare spirituală si uneori e la fel de palpitant ca Insăsi viata pe care o trăim.

Societatea contemporană, aflată sub semnul "erei informationale", a comunicării de masă, cu toate că a dezvoltat tehnici si tehnologii de comunicare fără precedent, care o fac aproape irecognoscibilă în raport cu epocile anterioare de civilizatie, nu se poate lipsi de acelasi milenar instrument: cititul.
Oamnii citesc, ii vedem in mijloacele de transport, in cafenele, in librării, in marele lant de carte din Nord - America Chapters- Indigo.

La expozitia anuală de carte din Toronto, paricipă si editura de pe lângă Observatorul. Ne face plăcere să amintim cititorilor revistei noastre ca intâlnirile grupului de la Observatorul, prezentări si lansări de cărti, s-au tinut printre masini si suluri de hârtie, in tipografia unde se tipăreste Observatorul.

Istoria tiparului este fascinantă. Vă propunem un articol despre ‘ Istoria tiparului in România ‘ de pe site-ul nostru. Pe cei din Toronto ii invităm să viziteze unul din cele mai vechi muzee ale tiparului din Toronto de la Casa Mackenzie ( 82 Bond Street ).





Puiu Popescu    4/21/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian