Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă cu tânărul muzician Michael Husu din Toronto

Sunt momente în viată care se întâmplă atunci când le vine sorocul să se întâmple, firesc si natural.
Asa cum se întâmplă acum, să prezentăm Comunitătîi Românesti pe Michael Husu, un adolescent în vârstă de 13 ani, care merită cu prisosintă să fie cunoscut prin performantele lui de până acum. Această expunere a lui Michael poate fi considerată un model de inspiratie si motivatie , în tot ceea ce încercăm să realizăm în viată cotidiană.

În dialogul avut cu Michael aflăm că el este un muzician pasionat si talentat, un Piano performer de exceptie, un entuziasmat Clarinet performer, interpretează solo voce si este un actor uimitor, interpretând roluri în productîi de Drama si Teatru. Îi simtim energia, zâmbetul, calmul si personalitatea sa.
Când începe să interpreteze la pian, clarinet, să cânte solo voce si să interpreteze roluri de teatru, îti dai seama că acest tânăr are talent si că este o persoană specială.
Dar să îl lăsăm pe Michael să împărtăsească cu noi performantele si realizările lui muzicale.

Michael: Studiez pian prin programul Royal Conservatory of Music si am absolvit Gradul 10 RCM piano. Îmi continui educatia muzicală prin programul ARCT - Associate of the Royal Conservatory of Toronto. Profesorii mei de muzică lucrează cu mine si au grijă că educatia mea muzicală să fie completă în ceea ce priveste interpretarea la instrument, cât si a cunostintelor de teorie si istorie a muzicii. Diplomă ARCT este recunoscută la nivel international si este una dintre cele mai înalte acreditări academice acordate de Royal Conservatory of Music.
Lucrez si colaborez la programul ARCT cu profesorul si mentorul meu, pianistul, muzicianul si compozitorul Teo Milea.
Am participat la numeroase Piano Concerts si Music Events. Am avut un recital de pian la Consulatul General al României la Toronto, Decembrie 2016, sărbătorind Ziua Natională a României.
Am participat la Stars of the Festival Concert la Rose Theatre, Mai 2017, obtînând Golden Medal la Peel Music Festival: acompaniament de pian si clarinet. Am interpretat pian la Holiday Recital - Long & McQuade, Decembrie 2017.
Studiez clarinet si interpretez în Senior Wind Symphony, Wind Orchestra, Wind Ensemble si Jazz Band, concertând la Living Arts Centre.
Am fost selectionat pentru a participa la Honors Performance concert la Carnegie Hall din New York City, după ce am concurat cu muzicieni finalisti din Statele Unite ale Americii si Canada.
Am interpretat clarinet la Carnegie Hall în Iunie 2016, una dintre cele mai prestigioase scene din lume; experientă remarcabilă având sansă de a întâlni muzicieni noi si de a colabora cu renumiti Orchestra Conductors.
Anul următor în 2017, am participat încă o dată pentru Honors Performance Series. Am fost recunoscut cu această onoare că urmare a performantei anterioare.
Am fost acceptat recent că finalist în cadrul Honors Junior Band 2018. Selection Board and Conductors au revizuit performantele mele si m-au ales să reprezint muzicieni din Middle School din întreaga Americă de Nord.
Acceptarea mea în cadrul acestui grup talentat este un rezultat direct al dedicării si realizărilor demonstrate în performantele mele. Eu voi performa pentru al treilea an consecutiv la Carnegie Hall din New York City, în Iunie.
Sunt multe de spus, totul se rezumă la a avea o disciplină a lucrurilor si a timpului, acea disciplină pe care o mentîn cu perseverentă si tenacitate.
Nu este usor, dar puterea de a merge mai departe si bucuria vine prin emotîi si satisfactîi.

Observatorul: Michael este un rezultat al muncii lui si al educatiei muzicale primite, îmbinată cu talentul nativ si perseverentă, este un tânăr cu veleităti artistice deosebite.
Ce putem află despre Michael în domeniul academic, scolar, în planul pasiunilor, a sportului?

Michael: Academic vorbind, îmi mentîn acelasi nivel ridicat si aplic aceeasi disciplină pentru a sustine cerintele si exigentele scolare. Am câstigat Canadian Intermediate Mathematics Contest sustinut si organizat de Center for Education în mathematics and Computing, University of Waterloo, 2017.
Am obtinut Bronze Medal pentru un Research and Science Project sustinut si organizat de University of Toronto, Science Fair program, 2017.
Pe plan sportiv, sunt fotbalist legitimat la un Soccer Club din Toronto în Canadian Soccer Association League. Eu am Brown Belt în Shotokan Karate si am obtinut Silver Medal într-un turneu important.

Observatorul: Să ne întoarcem putîn în sfera muzicii. Ce putem află despre Michael când este pe scenă; câteva gânduri, impresii despre interpretare, despre contactul cu audientă din concert?

Michael: Trebuie să fiu pregătit pentru cerintele performantei muzicale Live.
Fiecare performantă Live este unică în felul ei, asa cum unice sunt si trăirile si sentimentele mele în timpul si după concert. Trebuie să îmi controlez emotiile si să ofer publicului o performantă conform asteptărilor.
Cel mai important este să mă conectez cu audientă. Adică interpretarea mea muzicală să nu se oprească la marginea scenei, ci să ajungă la inima fiecăruia. Oamenii trebuie să plece cu ceva după recitalul meu si să mai dorească să vină la concertele pe care eu le sustîn.

Observatorul: Multumim lui Michael Husu pentru interviu si îi dorim mult succes la scoală si în cariera lui muzicală.






Observatorul    4/5/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian