Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Corul Madrigal susține tradiționalul concert de Paște, la Ateneul Român

Duminică, 1 aprilie 2018, de la ora 18:00, la Ateneul Român, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține concertul extraordinar de Paște. Nelipsit din tradiția evenimentelor de sărbători pe care celebrul ansamblu coral românesc le susține neîntrerupt de 55 de ani, concertul din acest an coincide cu Sărbătoarea Floriilor în calendarul ortodox și cu Paștele pentru creștinii de rit catolic. Suita de compoziții alese de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, include atât piese cu specific pascal, cât și creații care au făcut istorie în repertoriul cântului coral. Marcând excelența în muzică, fiecare lucrare în parte se dorește a transmite vibrații pioase și profunde, menite să bucure sufletul spectatorilor și ascultătorilor.

„Ca în fiecare an, pregătim cu mare atenție și emoție repertoriul pentru concertul extraordinar de Paște. Este un moment important pentru toți creștinii și ne dorim ca toți cei care ne ascultă să simtă, prin muzică, bucuria Învierii Mântuitorului. Prima parte a concertului va cuprinde lucrări muzicale din repertoriul universal, din Renaștere până în contemporaneitate, iar în a doua parte vom prezenta exclusiv muzică românească: bizantină, tradițională și modernă”, a spus Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Cu doar o zi înainte de susținerea concertului în fața a 700 de spectatori în sala Ateneului Român, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va oferi prilejul ca peste 180 de copii și tineri care fac parte din Programul Național Cantus Mundi să asculte, în avanpremieră, extraordinarul concert de Paște.

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Evenimentul va fi înregistrat de Europa FM și va fi difuzat integral în noaptea de Înviere de la ora 22:30, oferind astfel ascultătorilor prilejul de a sărbători Paștele într-un cadru muzical înălțător. Totodată, concertul va fi transmis și pe postul de televiziune Digi 24 în noaptea de Înviere, de la ora 2:00.




Sabin Popescu    3/30/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian