Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ontario, Human Capital Priorities Stream - Un program de imigrație foarte activ

Statistics Canada a declarat că numărul locurilor de muncă disponibile afișate de angajatori este mai mare cu 15% la sfîrșitul lui 2017 față de același moment în anul 2016, un record pentru ultimii zece ani.

În Ontario au fost 11 000 mai multe posturi vacanțe la sfîrșitul lui 2017 față de 2016, dintre care cea mai mare cerere a fost constatată în domeniul sănătățîi și asistenței sociale și în domeniul manufacturier.

Aceste cifre justifică interesul demonstrat de provincia Ontario pentru creșterea numărului de candidați acceptăți în cadrul PNP – Provincial Nominee Program, deschiderea programului ExpressEntry Human Capital Priorities Stream și a altor șapte programme specializate. Autoritățile provinciale în acord cu cele federale au stabilit că Ontario Immigrant Nominee Program (OINP) va accepta 6,600 imigranți în 2018, cu 600 mai mulți candidați față de 2017.

Că urmare, OINP va reîncepe să trimită Notifications of Interest (NOIs) candidaților care se califică în Express Entry Human Capital Priorities Stream. Acesta est un program ale cărui criterii permit provinciei să culeagă din bazinul federal al Express Entry, categoriile Federal Skilled Worker Class și Canadian Experience Class, candidațîi care au cel puțîn 400 puncte (Comprehensive Ranking System (CRS) și care respectă de asemenea anumite alte criterii.

Menționăm că în iulie 2017, sub presiunea cererii de pe piață de muncă, au fost eliberate Notifications of interest (NOI) renuntindu-se la exigență de a avea cele 400 de puncte (CRS score) pentru candidațîi cu experiență de muncă în domenii legate de informatică și tehnologia comunicațiilor.

Cei care primesc NOI în Human Capital Priorities Stream, specific provinciei Ontario, vor avea numai 45 de zile că să aplice on line pentru nominalizarea provincială.

În final, un candidat din Express Entry care primește o Notifications of interest (NOI) va obține 600 de puncte în plus ceea ce îi permite să aplice pentru rezidență canadiană.



Este interesant de reținut această posibilitate căci deschide cai destul de rapide de a imigra în Canada, cu condiția de a înțelege exigențele programului și de a pregăti elementele necesare din timp. Echivalarea diplomelor, examenele de franceză și engleză care să ateste că aplicantul a atins nivelul corespunzător de cunoștințe pot întîrzia completarea dosarului.



Pe scurt, etapele pentru Ontario Human Capital Priorities Stream ar fi următoarele:

1 – Studiul pentru înțelegerea criteriilor Federal Skilled Worker Class sau Canadian Experience Class din Express Entry.

2 – Crearea profilului Express Entry.

3 - Ontario Immigrant Nominee Program (OINP) identifica candidațîi în bazinul Express Entry.

4 – Aplicantul primește o invitație din partea OINP.

5 – Candidatul aplică pentru OINP în cadrul Human Capital Priorities Stream în 45 de zile după primirea invitației.

6 – Aplicantii eligibili primesc un certificat de nominalizare din partea OINP.

7 – Acest certificat trebuie adăugat la profilul Express Entry on line pentru a obține 600 de puncte în plus în CRS ceea ce va duce la primirea invitației pentru a aplică (ITÂ – invitation to apply) pentru rezidență permanentă.

8 – Completarea cererii pentru rezidență permanentă în 90 de zile după primirea ITÂ.

9 – Obținerea rezidenței permanente.

Provincia Ontario, alături de provinciile atlantice (New Brunswick, Prince Eduard Island și Nova Scoția) are o politică dinamică pentru recrutarea candidaților la rezidență permanentă. Autoritățile gîndesc la satisfacerea imediată a nevoilor pieții de muncă dar și la crearea unui grup care să asigure supraviețuirea întreprinderilor ontariene (întreprinderi mai ales din categoria celor mici și mijlocii), grup format din antreprenori și investisori tineri și gata să-și asume responsabilitatea preluării diferitor companii.

În acest scop Ontario a creat programme care să deschidă cai de obținere a rezidenței permanente mai rapid, în schimb fiecare program este gîndit că să recruteze profiluri care să corespundă cît mai exact exigențelor provinciei. De aceea au creat programme complementare care sînt și ele coordonate cu Express Entry dar care au fiecare cîteva elemente distinctive. De exemplu, Express Entry French-Speaking Skilled Worker Stream și Express Entry Skilled Trades Stream.

Alte cinci programme specifice provinciei Ontario sînt :

Employer Job Offer: Foreign Worker Stream
Employer Job Offer: Internațional Student Stream
Employer Job Offer: În-Demand Skills Stream
Corporate Stream
Entrepreneur Stream

Fiecare dintre aceste programme are exigențe specifice privind cunoștințele de franceză/engleză și tipul de teste ce trebuiesc trecute, experiență de muncă în Canada, tipul de diplome admisibile în Internațional Student Stream, posturile admisibile în În-demand Skills Stream și caracteristicile companiei angajatoare, sau capitalul disponibil și experiență în afaceri în cazul Corporate și Antrepreneur Stream.

Dintre toate cele menționate, ne-am oprit asupra Human Capital Priorities Stream fiindcă am considerat că este de interes general, dar într-un număr viitor ne va face plăcere să detaliem alte programme.

Pînă atunci, să auzim numai de bine.

Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebaaari sau sugestii scrieti la;
agti_recrutement@sympatico.ca
telefon 514 489 2769.





Anca Tismanariu     2/17/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian