Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Spiritul Olimpic

Sportul alb ne este dezvăluit, odată la 4 ani, în toată splendoarea lui într-o competitie cu un puternic iz istoric, sub spectrul unei puteri divine, tainice , care insuflă concurentilor si suporterilor deopotrivă o emotie aparte, însotită, însă, de o bucurie a competitiei, o întreagă sărbătoare a sportului care uneste oamenii sub un singur stindard, rupând poate, mai mult decât orice eveniment, barierele rasiale sau etnice : un imens spectacol care are loc odată la 4 ani într-un adevărat tărâm al zăpezii spre care multi oameni si multe orase râvnesc.

Si, dacă vreti, asemenea jocurilor sportive, si viata este un joc pe care învătăm din mers să-l jucăm frumos si serios, nu fără simtul umorului, dar cu responsabilitate.
La început, nici măcar nu cunoastem regulile jocului. Le descoperim treptat, de la ceilalti “ concurenti “– care nici ei nu le stiu pe deplin, dar sunt aici ca să ne antrenăm împreună, să le descoperim, învătând unii de la altii. Si fiecare, din experientele sale, descoperă noi reguli sau noi fatete ale regulilor stabilie din vechi vremuri, sau realizează alte reguli de participare.
Prin permanenta concurentă, prin respectarea regulior de concurs, omenirea progresează spiritual, ajungând să joace jocul vietii tot mai mult în cunostintă de cauză.
Stintele, filozofiile, tehnologiile, culturile, toate formele de cunoastere, ca si practica umană, fac parte din acest amplu joc al vietii care se joacă pe Pământ de mai multe milenii decât se stie. Instrumentele jocului evoluează odată cu regulile lui si, de asemenea, perceptia publică asupra jocului în sine. Nu toate schimbările sunt întru progres, însă chiar si cele mai nedorite consecinte pot deveni, la un moment dat, repere pentru o evolutie viitoare.
Cea mai severă cădere, cel mai usturător esec, pot da apoi prilejul celei mai frumoase ascensiuni. Credem că fiecare dintre noi a trăit sau a obsevat acest adevăr, iar spiritul olimpic oferă cel mai bun exemplu.

De aceea, el s-a extins de la olimpiadele sportive si în alte domenii, precum bine-cunoscutele olimpiade scolare.
Intr-adevăr, spiritul jocurilor olimpice presupune vointă nestrămutată, perseverentă, promptitudine, consecventă, onestitate, loialitate, cooperare în echipă si fairplay – si bine ar fi ca acest spirit să ne călăuzească zi de zi, nu numai în momentele de concurs, când urmărim un rezultat imediat, sau la distante de timp.
Prima ediție a avut loc în anul 1924 în Chamonix, Franța și a reunit 5 sporturi practicate la acea vreme: bob, curling, hochei pe gheață, patinaj și schi. Jocurile Olimpice de iarnă, organizate de Coreea de Sud pentru prima dată, sunt găzduite în acest an, în perioada 9-25 februarie 2018, de orașul PyeongChang.
În această țară a mai avut loc și o ediție a Jocurilor Olimpice de vară, la Seul, în 1988.

Anul acesta, uniformele purtătorilor de medalii și însoțitorilor sportivilor sunt inspirate de culorile steagului național al Coreei de Sud – roșu, alb și albastru.
Sportivii medaliați vor primi, în loc de flori, păpușa-mascotă Soohorang.
Aceasta va purta pălării de aur, argint sau bronz, precum și o floare de hârtie, cunoscută sub numele de uhsahwa. De asemenea, vor primi și un obiect din lemn împodobit cu scene de pe muntele din PyeongChang, pe care scrie „PyeongChang 2018”, în alfabetul coreean Hangul.

În cadrul evenimentului sportiv sunt incluse 15 discipline, din 7 sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză și patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (alpin, fond, liber, combinată nordică, sărituri cu schiurile și snowboard), bob (bob și skeleton), biatlon, curling, hochei pe gheață și sanie.

Inspirate de Jocurile Olimpice grecești din secolele VIII î.Hr. – IV d.Hr. și cu o istorie de aproape 100 de ani, Jocurile Olimpice de iarnă reprezintă cel mai așteptat eveniment sportiv din iarna 2018.
Să fim, cu prezenta sau cu gândul, alături de toti olimpicii participanti la această minuntă întâlnire prietenească, dorind ca steagurile Canadei si României să fie purtate cu dragoste si respect de cei care le reprezintă.






Puiu Popescu    2/9/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian