Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Expoziția „Centenarul femeilor din arta românească”

1.060 de femei artiste din România indexate, un premiu pentru întreaga creație și 10 lucrări de artă donate celui mai vechi muzeu din țară

Sâmbătă 10 februarie 2018, orele 12:30, va avea loc un nou eveniment cuprins în proiectul de cercetare și cultură vizuală „Centenarul femeilor din arta românească”, coordonat de PostModernism Museum în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.
În cadrul acestuia:
● se va anunța decernarea Premiului pentru întreaga creație artistei Casia Csehi
● va fi donat Muzeului Brukenthal un fond de zece lucrări semnate de Casia Csehi și Ana Golici din partea colecției private George Șerban
● va fi disponibilă cartea cu titlul omonim al expoziției, în care sunt cuprinse o serie de studii și documentări dedicate subiectului cercetării
● va avea loc un tur ghidat, oferit de curatorii expoziției, Cosmin Nasui (PostModernism Museum) și Robert Ștrebeli (Muzeul Brukenthal)

Expoziția „Centenarul femeilor din arta românească”, deschisă din 8 noiembrie 2017 la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal (Str. Tribunei nr. 6, Sibiu), include lucrări de artă originale din creația a peste 30 de artiste, alături de artefacte, memorabilia, cataloage, arhivă digitală, o serie de infografice și proiecții video prezentând peste 1.000 de artiste din România. Unul dintre punctele importante ale proiectului este aducerea laolaltă a lucrărilor de artă, prin cercetare extensivă și selecție curatorială, atât din colecții private cât și din colecția Muzeului Național Brukenthal. PostModernism Museum are ca obiectiv strategic prezentarea publică, în contexte expoziționale și istorice, a lucrărilor de artă și artefacte românești din colecții private și colecții muzeale.

În data de 10 februarie propunem un closing event pentru expoziția de la Sibiu, în cadrul căruia Colecția George Șerban face o importantă donație de 10 lucrări de artă către Muzeul Național Brukenthal, lucrări selecționate de curatorul și evaluatorul de artă Cosmin Nasui și semnate de artistele Casia Csehi și Ana Golici.
PostModernism Museum facilitează conexiunile culturale și artistice și intermediază cu bucurie parteneriate public-private. PMM a colaborat cu mai multe colecții private în cadrul proiectelor sale, printre care se numără Colecția C. Efrima, Colecția P. Patzelt, Colecția Dr. Lustig, Colecția A. Rusu, Colecția B. Munteanu, Colecția D. Balint, Colecția M. Perahim.
Un Premiu pentru întreaga creație va fi decernat artistei Casia Csehi. Acesta este însoțit de suma de 2.000 RON, pusă la dispoziție de către Colecția George Șerban și Casa de avocatură Șerban & Asociații.

Publicația „Centenarul femeilor din arta românească”, apărută la editura PostModernism Museum, 2017, ISBN 978-606-93751-8-1, alătură studiile autorilor: Adrian Buga, Alin Ciupală, Marian Constantin, Iulia Mesea, Cosmin Nasui, Cristian Vasile, Victor Sămărtinean, un studiu inedit de Yvonne Hasan (1925-2016), nepublicat până acum, acompaniate de reproduceri ale lucrărilor de artă realizate de artiste. De asemenea, publicația conține un index de peste 1.000 de nume de artiste și o secțiune de bibliografie. Cartea poate fi comandată la:
https://www.emag.ro/centenarul-femeilor-din-arta-romaneasca-978-606-93751-8-1/pd/DJ30N9BBM/

Pe 8 martie 2018, PostModernism Museum deschide expoziția „Centenarul femeilor din arta românească” la Muzeul de Artă Brașov, de această dată proiectul focalizând creația artistelor brașovence și pe lucrările artistelor din colecția muzeului, aducând pe simeze, ca de obicei, lucrări din colecții private, multe dintre acestea în expunere publică pentru prima dată. Și în cadrul acestei expoziții (curatoriată de Cosmin Nasui și Radu Popică) va avea loc o masă rotundă cu cercetători, experți și istorici de artă invitați.

Proiect cultural co-finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale
Parteneri strategici: Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Municipiului București și Muzeul de Artă Brașov
Canal media oficial: Modernism.ro
Mulțumiri: Amalia Alexandru, Bartha Árpád, Irina Cărăbaș, Cristi Farcaș, Dana Hrib, Angelica Iacob, Sabin Adrian Luca, Adrian Majuru, Andreea Ciortea, Radu Popică, George Șerban, Robert Ștrebeli
Alte detalii: Cosmin Nasui, cosmin@cosminnasui.com, 0723358945


///
Asociația PostModernism Museum (APMM) produce și promovează proiecte de cultură contemporană și dezvoltă programe de cercetare culturală, cu focus pe domeniul artelor vizuale. APMM este furnizor de servicii de training și consultanță în management cultural și publisher de materiale, studii și cărți.
APMM, ca producător și promotor de proiecte de artă contemporană, dezvoltă proiecte curatoriale, educaționale și de cercetare în artă. De asemenea, coordonează platforma muzeală privată PostModernism Museum (PMM). În 2015 a inițiat DARE, un program de 5 ani de Documentare, Arhivare, Expunere și Revalorificare a artei produsă în România în intervalul 1945-1990. Printre proiectele expoziționale și de cercetare se numără: „De la propagandă la baby-boom”, „Înainte și după revoluția culturală în România 1971”, „Arhitectura socialistă în București”, „Minorități în cultura vizuală din România”.
De asemenea, APMM conduce proiecte de cercetare în zona culturii și publică prin editura proprie studii și cărți de autor și de sinteză, expunând spre vizionare arhive și proiecte curatoriate. În 2014 a pregătit și publicat prima Strategie culturală și creativă a Bucureștiului pe 10 ani (2015-2025), un proiect inițiat de ARCUB-Centrul de proiecte culturale al Bucureștiului. Din 2013 derulează programele platformei Formare Culturală, de formare profesională, consultanță în cultură, resurse și networking în industriile culturale și creative românești.
www.postmodernism.ro





Oana Nasui    2/6/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian