Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lacrimi de tată

Tăticule drag, îmi este așa de dor de tine! Azi este ziua ta, dar cu lacrimi în ochi trebuie să realizez absența ta și să scriu că nu ești aici cu noi, mami și Ralu, căci îngerii te-au înălțat la cer să fii cu Dumnezeu. Dar dacă totuși există o mică șansă, cel puțin o mică șansă să citești mesajul meu către tine, te rog nu lăcrima, lasă-mă să lăcrimez eu pentru amândoi.

Tu te-ai lăsat năpădit de lacrimi de prea multe ori, când eram doar o copiliță în creștere, care avea nevoie de ocrotire părintească, ori când a fost majoratul meu și mi-ai urat să fiu fericită și să trec cu succes toate examenele care urma să le susțin. Dumnezeu ți-a ascultat dorința...și a fost glorie! Și atunci pe picior de plecare în fața campusului universitar, eu îți făceam cu mâna, iar tu aveai ochii în lacrimi, în mașină, la volan, numindu-mă în continuare "fetița tatii", căreia - de fapt - îi creșteau aripi pentru primul zbor! Și cred din suflet că au fost atâtea momente în care te-ai întrebat dacă sunt bine sau nu, chiar și atunci când am părăsit cuibul definitiv, devenind persoana pe care tu o visai, plină de căldură și înțelepciune sufletească.

Da, ai lăcrimat tati de atâtea ori și să nu crezi că nu ți-am văzut lacrimile, și atunci când la sfârșit de săptămână mergeam să te vizitez la țară și îmi deschideai ușa cu un zâmbet cald...și brațe deschise...Și nici atunci, la despărțire, la sfârșitul călătoriei tale pe acest pământ, nu ți-ai putut ascunde lacrimile când stăteai pe marginea patului și cu ultimele eforturi umane ai încercat să mă ghidezi pentru ultima oară spre căile pline de lumină, pace și înțelepciune, căci până la sfârșit ai fost îngrijorat de greșelile pe care le-aș putea face. Atunci nu am înțeles cât de mult ai vrut să mă scutești de dureri sufletești, căci ai știut că această lume nu reprezintă întotdeauna paradisul. Acum înțeleg cum inima ta caldă s-a folosit nu de cuvinte să îmi vorbească în multe momente din viața mea, în schimb folosind limbajul simplu al lacrimilor din ochii tăi!

Cât de mult aș vrea să te îmbrațișez acum și să îți spun: tată, ai avut mare dreptate! Îmi pare rău că nu ți-am ascultat ultimele sfaturi, îmi pare așa de rău, tati, am crezut că dreptatea este de partea mea. Dar Dumnezeu și tu, mi-au demonstrat că am greșit și drept consecință a trebuit să trec exact prin lucrurile dureroase de care tu ai vrut să mă ferești cu atâta grijă și iubire părintească!
Cât de mult aș dori să îți țin palmele în mâinile mele așa cum am făcut-o ultima dată gândindu-mă că în curând nu le voi mai putea ajunge, acele palme mari călduroase și tăbăcite de atâta muncă, palmele care m-au crescut și cu care ai muncit, tati, până la ultima ta suflare!
ți multumesc și, te rog, iarta-mă!

Un video emoționant - tații si fetele lor nu își spun niciodată la revedere!
https://www.youtube.com/watch?v=ByBaurGbsrs






Teodora-Sorina Cotrău    2/5/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian