Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ultra Violet - Culoarea anului 2018

Institutul Pantone cu sediul la New York - SUA, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, a anunţat nu demult ca Ultra Violet 18-3838 este culoarea anului 2018 , un violet aprins, o culoare saturată şi intensă asociată cu roialitatea şi globurile de cristal, o culoare feminină, care va contura tendinţele în modă, machiaj, design interior şi produse de consum, pentru următoarele 12 luni.
Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, a menţionat despre nuanţa Ultra Violet că „este cea mai complexă dintre toate culorile deoarece e nevoie de 2 nuanțe care aparent sunt la poluri opuse – albastru și roșu – aduse împreună pentru a crea ceva nou” şi că „simbolizează originalitate, ingenuitate şi gândire vizionară” subliniind „corelarea acestei culori cu timpurile pe care le trăim”.
Simbolistica ultra violetului este atitudinea pe care oamenii trebuie să o aibă în anul 2018 : lupta, puterea, originalitatea. Din istorie se cunoaşte că de-a lungul timpului movul a fost asociat cu misticismul, spiritualitatea şi cu regalitatea, a fost simbolul contraculturii şi al mişcărilor neconvenţionale, este o nuanţă ce sugerează misterele cosmosului şi ale viitorului !
Specialiştii în modă ne spun că deși este o nuanță tare, ultra violetul nu este dificil de purtat ; o piesă în această nuanţă se alătură plăcut lângă un alb, albastru, turcoaz sau chiar tonuri nude ; este impresionantă o ţinută de seară într-un look ultra violet din cap până-n picioare. Considerată originală și complexă, culoarea poate fi folosită atât independent, cât şi în combinaţie cu nuanţe strălucitoare. Ultra Violetul și-a făcut deja apariţia în colecțiile pentru iarnă 2018, și este prezent și în show-urile de primăvară/vară – la Stella McCartney, Kenzo și Damir Doma. Designerii precum Tom Ford sau Michael Kors au introdus deja această culoare în colecțiile lor pentru primăvara anului 2018, însă au mers pe o culoare pastelată, mai subtilă și nu atât de terifiantă precum ultra violetul.
Ultra Violet poate fi folosit și pentru decorațiunile interioare unde dă greutate putând fi integrat cu îndrăzneală. Dacă ne dorim ceva ultra violet, chiar dacă este o nuanță prea puternică pentru pereți, se poate regăsi în draperii, covorașe, perne decorative, set de lumânări parfumate, rame foto, așternuturile de pat, accesorii de sticlă, catifea, franjuri, imagini cu câmpuri de lavandă, un săpun lichid cu violete, un gel de duş cu iris violet.
Culoarea Ultra Violet a fost de fapt adusă în vogă de persoane publice, cum ar fi Prince, David Brownie şi Jimi Hendrix care au introdus nuanţa în prim-planul culturii pop occidentale ca expresie personală a individualității, dar este şi culoarea clarvăzătorilor. Se cunoaşte că şi regina Iordaniei a purtat o rochie într-o nuanţă de violet aprins, iar Hilary Clinton în discursul final al alegerilor prezidenţtiale a purtat o rochie într-o nuanţă puternică de violet. A fost culoarea preferată a celebrului arhitect Frank Lloyd Wright, care obișnuia să poarte o manta violet atunci când era în căutarea creativității. Cei de la Agenţia Spaţială Americană, plăcându-le ultra violetul, au postat recent deja pe Twitter, o fotografie a cerului în culoarea anului 2018.
In incheiere este de menţionat că începând din anul 2000, Pantone stabileşte anual culorile, prin informarea asupra tendinţelor, a produselor existente pe piaţă şi a celor ce urmează să fie lansate. In anul 2017 culoarea reprezentativă a fost Greenery (verde crud), nuanţa ce simboliza noi începuturi, în 2016 au fost alese nu una, ci două culori: roz cuarţ şi albastru serenity, în 2015 a fost aleasă Marsala, în 2014 a fost radiant orchid, iar în 2013 verde-smarald. Reprezentanţii institutului Pantone spun că nuanţa aleasă de ei nu trebuie luată ca o culoare impusă sau că toată lumea ar trebui să o poarte, ci este mai degrabă una emblematică.








arh. Ion Constantinescu, Toronto    1/18/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian