Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dileme : Welcome to my world, Thanks for coming in!

Perioada care s-a scurs de la începutul anului și până la apariția ziarului nostru, mi-a oferit prilejul unor reflecții plăcute. Anul Nou, 2018, este deja aici și nici că se putea o mai mare celebrare.

Am apucat încă un an și ce mare este satisfacția! Am celebrat Anul Nou la nunta unui nepot și am mulțumit Cerului pentru bunăvoința Lui, pentru cei 87 de ani, cu un palmares de care nu îmi este rușine. Cei 64 de ani de căsnicie stau ca mărturie.

Și cum v-a plăcut sărbătoarea de Crăciun? Familia mea are o tradițională invitație și vizită la Promenade Mall, în Thornhil, a devenit un obicei. La recentul Moș Crăciun din acest Mall, lumea devine o forfotă neîntreruptă, cu copii care se aliniază la rând să poposească măcar pentru câteva minute în poala Moșului. Nu te poți reține să te oprești și să îți desfeți privirea. Ei bine, discuția și dialogul Santei cu micii drăgălași devine câteodată de neuitat. Am să mă opresc doar la o asemenea discuție a Moșului cu o fetiță cu codițe blonde, care nu se hotăra să coboare de pe genunchii lui Santa Claus.
- Santa, spunea fetița, chiar este adevărat că umbli prin toată lumea cu cadouri pentru copiii buni?
- Desigur, răspunse Moșul. Sunt așteptat și săniuță mea mă poartă peste tot..
- Aha! Dar să nu uiți să vii acasă de Anul Nou. Mama va fi îngrijorată...

Fetița și-a recunoscut tatăl deghizat și lumea era în delir, izbucnind în râsete.

Dar pe un alt ton, simt datoria de a aminti cititorilor noștri veniți în Canada din România că pe data de 24 Ianuarie 1859 a fost Ziua Unirii Principatelor Române sau cum se amintește de atunci, “Unirea Mică”, primul pas spre ceea ce se numește România. Este o sărbătoare legală spre amintirea celui ce a fost Alexandru Ioan Cuza și declarată că zi nelucrătoare.
Și, în același ton, în ziua de 22 Ianuarie 2018, familia mea sărbătorește ziua de naștere a fiicei noastre, Iris, o față minunată, coordonatoare a unei organizații de ambulanțe, a “non-profit organization”, de soiul “Blue Cross”, care procura ambulanțe și aparatură medicală pentru toți.

Tare-s frumoase iernile, zăpadă sau nu.. Muzica Noului An ne încânta viața și ne rugăm bunului Dumnezu ca anul 2018 se ne aducă pace și liniște pe glob. Vorba cântecului: “I like to teach the world to sing/ In perfect armony…"

La începutul acestui an și al lunii ianuarie, treburile m-au purtat în orășelul St. Thomas, în vestul provinciei noastre. Este suficient să te plimbi în Parkul Pinafore și rasufli aerul ademenitor. Este frumos să vizitezi acest oraș în timpul verii, dar ecum era acoperit de zăpadă și m-i s-a părut că sunt în “Wonderland”. Alunecușul făcea ca unele mașini să întâmpine dificultăți dar oamenii erau pregătiți cu sfaturile ajutătoare.

*

Bine ai sosit, An Nou 2018! Avem încredere că ne vei aduce vești bune , că ne vei ajuta să uităm unele necazuri pe aici și prin alte părți ale globului și că ceea ce ne-am propus a realiza în anul acesta va fi pe deplin îndeplinit. Și dea Domnul ca ziarul nostru “Observatorul”, care a primit laude și premii, va continuasă ne informeze cu tot ce este bun în Canada și va critica ce este de criticat.







Harry Beer    1/11/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian