Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Mortgage - Imobiliar Toronto , Ianuarie 2018

A început anul 2018 de numai câteva zile ..și țînînd cont de zilele cu minus 37 de grade ..am putea zice că este un semn cu ce se va întîmplă cu piață imobiliară anul acesta . Unde se vor duce prețurile la case ? Unde se vor duce prețurile la condos ? Cine își va mai permite să cumpere case ? 15 dolari pe ora ...ne vor permite să cumpărăm o casă în Toronto ? Greu de răspuns la toate aceste întrebări ..singură cu răspuns sigur este că NU vom putea cumopara NIMIC în GTA dacă câștigăm minimum pe economie .

Anul acesta ..va fii interesant deoarece cei mai "loviți" de aceste schimbări ale modului de calificare pentru un mortgage ...vor fii cei care au mortgage renewal ...și cei care sperau să mai "îngroape" ceva datorii când le vine scadență . De ce ? Deoarece acești clienți au fost calificăți pînă acum doi ani la rate de mortgage super discounted - 2.5 - 2.8 ...și care abea s-au calificat atunci la un mortgage .

Acești clienți sunt cei care au prins ultimul tren de case la vânzare cu prețuri "modice " comparativ cu ultimii doi ani ..și care deși au equity dat de piață imobiliară din acesai perioda ..nu se mai califică la nimic țînînd cont că ratele de calificare s-au dublat . Că să înțelegem mai ușor ..să luăm un exemplu concret . Acum 3 ani dacă vroiai un mortgage de 400.000 îți trebuia un income de 70.000 și să nu ai datorii . Azi ..cu noile reguli ai nevoie de un income de 100.000 pentru același mortgage.

Cine va avea de câștigat din aceste modificări ? Băncile ..săracele ..că mai trebuie și ele "ajutate" să câștige un bănuț cinstit . Probabil va întrebați cum se va putea ? Simplu . De obicei , avem mortgage-ul ,linia de credit , credit cardurile și ...conturile personale și de afaceri la aceași banca pentru conveniență . Deci Banca știe cât câștigați ..și cât cheltuiți .

Hmm .Banca știe starea financiară a fiecăruia din noi . Sunt convins că un bun computerist poate să facă un program și să vădă la ce mortgage va mai calificăți azi și în funcție de acesta să trimită "renewal letter" cu rate corespunzătoare . Adică ..dacă nu aveți nevoie de bani și știu că va calificăți oriunde , va vor trimite o rată de inoire super avantajoasă ( în piață ) pentru a va ține de clienți . Dacă vad că nu aveți unde să va duceți deoarce nu va calificați nicăieri ( deci sunteți blocați la această banca ) va vor trimite o rată de interes mai ridicată căci nu aveți loc de întors . Pe vremuri , băncile trimiteau renewal letters la posted rateș și unii oameni semnau ...căci la fel ..fie nu mai aveau servicii sau cine mai știe ce probleme aveau .

Ce înseamnă acest lucru pentru piață imobiliară ? În timp ce unii așteaptă că prețurile să scadă ..s-ar putea că de fapt să crească ...căci din nou nu vor fii case la vânzare . Cei care nu se mai califică la împrumuturi bancare mai mari decât au deja sunt "intepeniti" în casă în care se află ...deci nu vor mai fii atât de mulți "move up buyers "..Părearea mea este că First Time Buyers vor suferii cel mai mult datorită noilor condiții impuse de bănci și de lipsa de case la vânzare .."Intepenitii în case " sunt First Time Buyers de acum 3 - 5 ani ... Probabil cereea de Condos va crește căci încă sunt mai "ieftine": decât casele detașate , semidetasate sau town homes . Acolo se vor putea mută cei care își doresc prima casă în Toronto . De asemenea vom vedea un trend nou - copii și părinții cumparind împreună și în felul acesta pot împărți mortgage-ul și cheltuielie aferente casei , avînd avantajul de a folosi salariile tuturor pentru a facilita aprobarea . Așa cum spune englezul .."Time will tell " și sper că vom putea împreună să urmărim piață imobiliară a lui 2018 !

Este un moment bun să mă sunați pentru a află cine - adică ce instituții financiare va pot ajută în continuare cu mortgage renewal la cele mai bune rate sau pentru a obține cel mai avantajos împrumut bancar pentru casă mult visată .

La Mulți Ani 2018 cu Sănătate și Bucurii tuturor cititorilor ziarului Observatorul.

Cu stimă și respect , Adrian Căpraru ,
adrian@mortgagenews.ca ,
416 265 6707
www.mortgagenews.ca





Adrian Căpraru    1/10/2018


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian