Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


La răscrucea anilor 2017, 2018

Anul care se încheie l-am perceput, la împlinirea a șapte decenii, ca pe un an bogat în evenimente culturale, literare și personale.
Colaborarea mea continuă la publicațiile care îmi sunt dragi, adică la „Observatorul” din Toronto,la „Tribuna învățământului” și la „Rebus”, București, la „Litere”, Târgoviște, la „Caligraf”, Alexandria, la „Vatra veche”, Târgu Mureș, la „Cartelul metaforelor”, Buzău, la „13 Plus”, Bacău, la „Armonii culturale”, Adjud, la „Memoria Oltului”, Găneasa, Olt, la „Epigrama de Strehaia”, la „Sud” Bolintin Vale, la „Olt Art”, Slatina, la „Cugetul”, Craiova...
Aici am mulți prieteni, cu unii mă cunosc numai din ceea ce publică în reviste, cu alții corespondez, cu alții m-am întâlnit în împrejurări literare frumoase. De exemplu, la Alexandria am fost la Festivalul Național „Marin Preda” în mai multe rânduri, la Craiova cunosc toate revistele importante, radioul ,universitatea și editurile și am participat la lansările și aniversările cenaclului umoriștilor, la Buzău am participat la evenimente culturale la Centrul cultural Marghiloman, la Muzeul de Istorie Buzau, la Bolintin Vale la toamna culturală, la București la lansări de la Centrul Calderon, librăria Humanitas Cișmigiu, librăria Cărturești Verona, la Biblioteca Națională a României , la Muzeul Național al Literaturii Române sau la Uniunea Scriitorilor.
Fără să pot să-i amintesc pe toți, vreau să-i menționez pe scriitorii, pe confrații, pe oamenii de litere și editorii Dumitru Puiu Popescu,Sorin Ivan, Stan V.Cristea, Petre Isachi, Mihai Stan, Viorel Frîncu, Vasile Grigore, Nicolae Băciuț, Any Drăgoianu,Gheorghe Andrei Neagu, Petre Gorun-Gigea, George A.Stroia, Florea Burtan, Marin Ifrim, Constantin Voinescu, Ion Catrina, Constantin T.Ciubotaru, Corin Bianu,Ion Georgescu, fără a-i socoti pe colegii mei de facultate, scriitorii Tudor Cristea, Gheorghe Chivu, Passionaria Stoicescu, Florentin Popescu...
Am participat la lansarea de la muzeul literaturii a antologiei de poezie, întocmită de Horia Gârbea, „Ce stradă e asta?” a Filialei București Poezie, unde suntem 57 de autori.Un alt prilej de a respira aerul tare al literaturii și culturii au fost târgurile de carte, din mai și din noiembrie, prilej de reîntâlnire cu prieteni scriitori, cu editori de cărți și reviste: „Amurg sentimental”, „Drita/Lumina”, „Junimea”, „Universitaria”,„Betta”,„Bibliotheca”, „Niculescu”, „Corint”...
Păstrându-mi un ritm de a scoate o carte pe an, am publicat, în anul 2017, cartea „Acreditări livrești”, unde sunt cronici, interviuri și articole culturale, carte care a început să fie prezentată sau semnalată, inclusiv solicitată.
Am publicat materiale cu caracter pedagogic la simpozioanele de la Albac, Deva, cu tema memoria istorică a românilor și rolul școlii, de la Buzău, pe tema educației, și de la Slobozia, cu tema școlii românești europene, unde au venit și profesori din Basarabia. Simpozioanele la care am participat au fost prilejuri de a cunoaște oameni ai școlii și de a împărtăși experiențele din frumoasa misiune de educare a copiilor și tinerilor, ceea ce am făcut, de fapt mereu. Anul 2017 a fost, în această privință, unul de a lucra, pentru al doilea an consecutiv, cu școlarii de clasa întâi, unde jocurile, cântecele, poeziile sunt mijloacele portivite pentru a-i atrage către învățătură, apoi de a reveni la elevii mai mari, de liceu, cu alte priorități. Nu voi omite o altă pasiune a mea, aceea de a antrena elevii la compunerea unor eseuri, compuneri sau scurte texte literare în proză, multe astfel de concursuri desfășurându-se prin corespondență electronică. În cadrul simpozionului de la Buzău, doi elevi ai mei, din clasele a VI-a, au căștigat distincții (diplome), eveniment inedit pentru ei și în același timp determinant pentru cultivarea dragostei față de literatură, față de citit.
Împărțindu-mi timpul și acțiunile între literatură și școală, după cum am arătat, îmi doresc ca în anul 2018 să particip la mai multe lansări, evocări, târguri de carte și festivaluri, să fac o lansare de carte cu prietenii mei scriitori, iar în domeniul didactic, sănătate să fie, să conving câți mai mulți copii să citească, iar pe unii chiar să încerce să scrie.
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, urez redacției „Observatorul” și cititorilor revistei multă sănătate, succese literare și personale și un nou an plin de realizări!








Corneliu Vasile    12/21/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian