Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Parturiunt Monets Nascetur Ridiculus Mus (Se opintesc munții și se naște un șoarec ridicol)

In ziua de 5 Noiembrie,2017,cu surle și trâmbițe Oraganizatiile Ne Guvernamentale din România au căutat să declanșeze un nou val de proteste destabilizatoare în România.
Cu circa zece zile mai devreme pe rețelele de socializare publică,mai ales pe Facebook, dar și prin twitter și e-mail,au fost trimise apeluri,”pronunciamentum”-uri și scrisori jaluitoare în toate părțile. În esență a fost declanșată dimensiunea “militară” a OGN-urilor. Cu riscul de a repetă trebuie să menționăm din nou “modus operandi” al acestor ONG-uri.

In primul rând trebuie spus că aceste OGN-uri nu apar spontan. Ele sunt puse la cale și plănuite cu grijă de oameni specializați în manipularea maselor,a stărilor emoționale de masă și care în plus au o agenda,intenții foarte clare.
În jurul unei “idei”- camuflaj sunt adunați tot soiul de oameni,racolati din rândurile celor imaturi,celor blocați intelectual,al îndrăgostiților de idei fixe,și a celor care sunt în orice moment contra,scandalagii.
Aceștia constituie masa de manevră sau,din nou repet,”imbecilii utili”.
Pentru planuitele demonstrații acești “imbecili utili” au fost mobilizați și scoși în stradă.
Dar în ciuda enormei pregătiri logistice, a numărului nesfârșit de “apeluri”,numărul celor ieșiți la tărăboi,”la revulutie”, a fost mic. După datele furnizate de organizatorii demonstrațiilor în TOATĂ țara ar fi ieșit în stradă circa 50.000 de oameni.
Aici însă trebuie să fim foarte precauți.”Organizatorii”,atunci când își socotesc oamenii ieșiți la acțiune,folosesc întotdeauna sistemul de numărare a lui Ghiță Pristanda: numără de două și trei ori și socotesc rău.După regula folosită în toată lumea,numărul propus de organizatorii,din capul locului trebuie coborât cu 30%.Deci putem vorbi de circa 30-35 de mii de demonstranți.Este un număr infim raportat la populația țării.Dar deși infim cererile lor erau grandioase.Nu se mulțumeau să ceară un anume lucru,pur și simplu cereau “alegeri anticipate” și “govern nou”.Adică mai puțin de 0.10 la sută cerea anularea unor alegeri generale,ținute cu un an în urmă,și la care s-au exprimat prin vot valid circa cincisprezece milioane de Români.Dacă asta nu este impertinenta mă întreb ce poate fi.

Este de subliniat că TOATE formațiunile politice în opoziție au sprijinit aceste demonstrații. Numărul infim al celor adunați la zarvă arată că apelul la populație al opoziției,aletrnativa lor,nu este luată în seama.Dacă orice asta ar trebui să îi puna pe gânduri și ar trebui să îi facă să își idea seama că obstructionismul de dragul obstructionismului nu este o soluție.Pentru a fi credibil nu este suficient să spui nu,este necesar să spui de ce și,mai ales,să oferi o alternativă.Formațiunile politice din opoziție,până acuma,se dovedesc incapabile să ofere o asemenea alternativă.Dar dincolo de asta trebuie răspuns la întrebarea cui folosesc aceste demonstrații și de fapt ce doresc să obțină cei care manipulează OGNurile și prin ele pe “imbecilii utili”.Răspunsul nici nu este așa de greu de dat.

Pretextul demonstrațiilor îl constituie foarte moderate ajustări la sistemul juridic românesc.Mai exact lămurirea mai clară a relației dintre puterea legislativă,executivă și judecătorească.Aici trebuie să fim foarte lamuriti.
In orice democrație rolul dominant îl are puterea legislativă.Celelate două ramuri,judecătorească și executivă,au mai mult un rol subordonat și cumva de supraveghere a unor eventuale exagerări ale legislativului.Dar din nou,ca emanație a voinței alegătorilor,legislativul are întotdeauna rolul prim.Ramura judecătorească își păstrează libertatea prin măsura inamovibilității magistraților,dar procurorii,și aparatul judecătoresc trebuie numiți de legislativ,căci legislativul este ales de popor.Acest sistem,al numirii de către legislativ, este observat și respectat în toată lume democrată.În această direcție și pentru a anula exagerările privind “drepturile” ramurii judecătorești ,sunt propuse modificările de justiție în România.Aceleași măsuri au fost luate și în Ungaria,Polonia,Cehia.De fiecare dată aceste eforturi de a consolida democrația au fost protestate vehement de către Bruxelles și de cercurile legate de el.De fiecare data aceste cercuri au cautat sa declanseze miscari stradale.De fiecare data au esuat caci nu este acceptabil ca intr-un “stat de drept” legea sa o faca strada.Ne putem întreba ,de ce?Din nou răspunsul este simplu.
Cercurile de la Bruxelles și alte “puteri” apusene ,tratează țările Est Europene că pământ cucerit,ca protectorate și colonii.Pentru a avea o “fațada” frumoasă, acolo ei doresc să fie un soi de democrație de décor, dar fără dinți.Iar acești “dinți” se scot organizând puteri “paralele” în stat.În mod concret existența unui așa zis “judiciar” de capul sau și peste legislativul care singur este ales.Existând două poluri de putere ,autoritatea “colonială”,le poate juca după vrerea ei.Atunci când aceast fals legislativ a fost dată în vileag,cum ziceam, în Polonia,Ungaria,Cehia și acuma România, acești “protector” intră în panică și declanșează “demonstrațiile’ de felul celor la care asistăm.Dar aici există un pericol pe care “protectorii” nu l-au luat în calcul:poți minți doar de atâtea ori,poți înșela doar de atâtea ori,poți striga “lupul la oi” doar de atâtea ori.Asta s-a întâmplat acuma,cu voia lui Dumnezeu,în Romania.
OGN-urile și “imbecilii utili” au tras,dar au tras pe langa.





Alexandru Nemoianu    11/7/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian