Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


" Intâlnire cu mine însumi " o carte ce poate fi gasita pe amazoncom/author/gabrielacasineanu

Eram în România când am reușit să-mi cumpăr primul aparat fotografic digital și m-am îndrăgostit de fotografie! In acea perioadă ieșeam cu prietenii în drumeții la fiecare sfârșit de săptămână, și-am descoperit cât de mult îmi place să fotografiez natura și drumețiile noastre. Devenisem “jurnalistul” grupului, toți așteptau să le arăt fotografiile în zilele următoare. Ei mă complimentau, că fac fotografii frumoase, dar vorbele lor nu ajungeau la mine. Sunt doar fotografii, nu toată lumea poate face fotografii?

După ce-am venit în Canada, am continuat o vreme să fotografiez. Ajunsesem să am mii, zeci de mii de fotografii…. pentru că ieșeam des în natura și aici … apoi m-am oprit! Ce să fac cu toate aceste fotografii? Se adunaseră multe și era greu să țin pasul cu alegerea celor care-mi plăceau din noianul care se aduna în fiecare săptămână. Fotografiatul și natura au fost cei mai buni prieteni ai mei aici, ajutându-mă să dau la o parte stresul imigrării la început de viață canadiană.
Apoi, în 2006 am făcut schimbarea de cariera către coaching—o profesie pe care o descoperisem aici și care-mi plăcea foarte mult. M-am dedicat cu totul acestei profesii și, in paralel cu serviciul pe care-l aveam, mi-am pornit propriul business de coaching. Trei ani mai târziu, începusem să fiu frustrată că cei pe care voiam să-i ajut (oameni ca mine, nu cei de la nivel managerial) nu știu ce este coachingul! Nu doar pentru că îmi plăcea mie, dar observasem schimbările uneori chiar spectaculoase ale oamenilor care erau deschiși către coaching ... și as fi vrut ca mai mulți să beneficieze de el!

Si cum mă uitam din când în când la unele din fotografiile mele cu natura, pentru a alunga stresul, mi-a venit într-o zi idea: ce-ar fi să combin cele două? Fotografia cu întrebări de coaching, pentru a ajuta mai mulți oameni sa înțeleagă conceptele utile pe care le folosim în coaching! Sunt doar bazate pe psihologie! Si așa s-a născut primul meu album de photo-coaching: am adunat într-un weekend toate fotografiile care rezonau cu mine din noianul de fotografii… apoi am început să mă uit la ele Parcă-mi vorbeau! Mă uitam la câte una și cuvintele curgeau de la sine, întrebări și concepte folosite des în coaching voiau parcă să iasă din imagine și să le aștern pe hârtie. 48 de ore mai târziu, aveam deja un album de photo-coaching (cum l-am numit eu) în format Power Point. Nu erau doar fotografii aruncate de-a valma, ci se aranjaseră într-un mod care îl purta pe cititor într-o călătorie spre … lumea lui interioară, o lume mai puțin explorată!
A urmat testarea acestui album pe prieteni, colegi și clienții mei de coaching… și nu mică mi-a fost mirarea văzând efectele lui: o clientă care avea gânduri de sinucidere, după ce-a trecut prin acest album, și-a dat seama că viața ei a fost foarte grea până acum … dar, de fapt, nu trebuie să fie la fel și de acum încolo! Așa că s-a întors la școală și a schimbat total direcția! O colegă de la niște cursuri pe care le făcusem în acel an a acceptat să se uite zilnic pe acest album, pentru că își pierduse serviciul și se simțea deprimată, nu știa încotro să meargă. Iar eu aveam o presimțire că folosirea repetată a acestui album are un efect și mai puternic. Mesajul pe care l-am primit de la ea după o săptămână mi-a confirmat-o: se simțea mult mai bine, înțelesese mai clar ce avea de făcut, îi crescuse încrederea în sine … și asta doar pentru că parcursese albumul în fiecare zi! La început din curiozitate, apoi ... încet încet ... noianul de gânduri care o copleșeau a început să se mai clarifice și i-au venit idei mai încurajatoare care au dus-o la pornirea propriului ei business. Realizase că, de fapt, ea are mult de oferit! Si asta i-a dat curajul să înceapă încrezătoare un nou capitol în viata ei.
Fiica mea, Irina, locuiește în SUA și-am rugat-o și pe ea să se uite peste album. O să vă las pe voi să citiți efectul interesant pe care acest album l-a avut asupra ei, pentru că l-am publicat ca o carte în format electronic pe Amazon. Întâi în limba engleza Meeting With My Self: Self-Coaching Questions That Invite Wisdom In, iar de câteva zile e disponibil și în limba română Intalnire cu mine insumi: intrebari ce deschid oaza intelepciunii (Amazon nu accepta diacritice). Si, pentru a vă incita și mai mult să-l vedeți, ediția în româna o puteți descarca gratuit de pe Amazon pe 5 și 6 septembrie. A ajuns deja pe primul loc în categoria Decision Making & Problem Solving, și i-a crescut rank-ul de la 18000+ la 3600 în toate cărțile din Free Kindle Store în doar câteva ore de la publicare. Dacă v-am făcut curios, găsiți mai jos link-rile pentru ambele ediții: română și engleza (care are deja peste 45 de reviews de 5 stele).
Ce mi s-a părut și mai interesant, a fost energia pe care mi-a adus-o mie ideea de photo-coaching. După ce-am creat acel prim album mi-au venit în minte tot felul de idei de albume de photo-coaching pe care aș putea să creez, pe diferite subiecte, pentru diferite grupuri de oameni…
Dar m-am împotmolit de faptul că nu știam cum aș putea să le “împachetez” pentru a avea mai multi oameni acces la ele. Si în ce spuneau unii: că sunt prea multe imagini (să mai scot din ele), că nu e bine să pun împreună imagini și text (era în 2009, un an înainte ca Instagram sa apară—folosind același concept—și să se răspândească rapid pe Internet).
Asa că … treptat … energia acelei idei s-a disipat, viața purtându-mă către alte proiecte. In 2012 am creat un alt album de photo-coaching Navigating The Relationship Landscape, care prezintă concepte de coaching interesante și utile pe care le învățasem la cursurile de Organization & Relationship System Coaching. Idea că trebuie să fac ceva mai mult în această direcție (de photo-coaching) era încă prezentă … și mă atrăgea… dar nu aveam suficientă putere financiară să o dezvolt mai departe
Asa că viața m-a purtat către alte proiecte până acum câteva luni când am scris și publicat prima mea carte pe Amazon Introverts: Leverage Your Strengths for an Effective Job Search. Este o carte scrisă pe baza a peste 10 ani de experientă în coaching și employment counseling, ca o moștenire pentru un domeniu pe care voiam să-l las în urmă. Aveam multe de spus despre acel subiect, iar conceptul de a combina imagini vizuale cu text este prezent și în acestă carte. El m-a ajutat sa transpun exercițiile experimentale din workshop-urile mele într-o formă scrisă, creând astfel o experiență care-i permite cititorului să-și găsească singur răspunsurile de care are nevoie (în funcție de situația în care se află).
Aceasta primă carte a deschis însă și o portiță către o lume care mi se pare cu adevărat atrăgătoare: publicarea altor cărți pe Amazon, atât în format electronic cât și print. Si asa, ideea de photo-coaching a prins din nou viată prin seria de cărți de acest gen pe care le public acum.
Meeting With My Self și Intalnire cu mine însumi se adresează cititorilor care vor să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși, unde sunt, și cum pot privi viața dintr-un unchi mai favorabil … dându-le idei și putere să și-o îmbunătățească. Următoarea carte din această serie, cea referitoare la relațiile interpersonale, mă “anunță” că vrea și ea să iasă în lume în curând. Vor urma și alte cărți, dacă tot am ajuns la punctul în care am găsit un format care mi-e la îndemână pentru a ajunge mai ușor la mai multi oameni.
Probabil că nu a fost timpul potrivit când ideea de photo-coaching mi-a încolțit în minte pentru prima dată, dar între timp s-a “copt”. Toate la timpul lor, nu-i așa?! :-)

Găsiti aici cărțile mele de photo-coaching: amazoncom/author/gabrielacasineanu
Ediția în limba română e gratuită pe 5 și 6 septembrie.






Gabriela Cășineanu / Toronto    9/5/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian